• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyanik kocaya mal paylasimi davasi

Papatyakb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
1.641
1.277
83
40
Merhaba hanimlar,

Uzunca bir zaman gecti bir turlu firsat bulup yazamadim. Avukatimla gorusecegim ama tecrubeli kadinlarin bilgisine ihtiyacim var. Bosanma davasini acali 1 yil oldu daha ilk durusma faslina bile gecemedik ne yazik ki bu virusten dolayi :( Neyse saglik olsun da diye dusunuyorum. Soruma gelirsem sorum su, bosanma davasini acmistik ama mal paylasimi davasi acmamistik. Bu arada uyanik koca kisisi bankadaki parayi borc almistim geri odedim adi altinda bosaltti. Dugunde takilan ziynet ile ilgili elimde video ve fotograflar var. Hem banka hareketlerini hem de ziyneti talep edecegim. Ancak avukatim soyle bir sey demisti, dugunde takilan altinlar kasada duruyorsa bosanmadan once onlari talep edebilirsiniz. Yani dugunden hemen sonra bozdurulup borclara verdigini soyledi ben hesap bile soramamistim. Sizce alabilir miyim ziyneti geri? Yoksa vukatimin soyledigi gibi midir? Kafam karisti :(

Hic bilmiyorum avukata danışın tekrardan en doğru bilgiyi o verir.. geçmiş olsun Allah bundan boyle hep iyi insanlar çıkarsın karşınıza

Alirsiniz,borc yoktu esimde duruyordu deseniz nasil ispat edecek,sizin avukatiniz biraz gevsek neden hesaplara serh koydurmadi
dava açılır açılmaz şerh koydurmalıydı evet neden yapmamış acaba.dava açıldıktan sonra istediği kadar malını satsın banka hesabı boşaltsın art niyete girer kolayca ispatlanır

Merhaba hanimlar,

Uzunca bir zaman gecti bir turlu firsat bulup yazamadim. Avukatimla gorusecegim ama tecrubeli kadinlarin bilgisine ihtiyacim var. Bosanma davasini acali 1 yil oldu daha ilk durusma faslina bile gecemedik ne yazik ki bu virusten dolayi :KK43: Neyse saglik olsun da diye dusunuyorum. Soruma gelirsem sorum su, bosanma davasini acmistik ama mal paylasimi davasi acmamistik. Bu arada uyanik koca kisisi bankadaki parayi borc almistim geri odedim adi altinda bosaltti. Dugunde takilan ziynet ile ilgili elimde video ve fotograflar var. Hem banka hareketlerini hem de ziyneti talep edecegim. Ancak avukatim soyle bir sey demisti, dugunde takilan altinlar kasada duruyorsa bosanmadan once onlari talep edebilirsiniz. Yani dugunden hemen sonra bozdurulup borclara verdigini soyledi ben hesap bile soramamistim. Sizce alabilir miyim ziyneti geri? Yoksa vukatimin soyledigi gibi midir? Kafam karisti :KK43:
Neden ihtiyati tedbir talepli malvarlığı paylaşımı davası açmadınız?

Merhaba hanimlar,

Uzunca bir zaman gecti bir turlu firsat bulup yazamadim. Avukatimla gorusecegim ama tecrubeli kadinlarin bilgisine ihtiyacim var. Bosanma davasini acali 1 yil oldu daha ilk durusma faslina bile gecemedik ne yazik ki bu virusten dolayi :KK43: Neyse saglik olsun da diye dusunuyorum. Soruma gelirsem sorum su, bosanma davasini acmistik ama mal paylasimi davasi acmamistik. Bu arada uyanik koca kisisi bankadaki parayi borc almistim geri odedim adi altinda bosaltti. Dugunde takilan ziynet ile ilgili elimde video ve fotograflar var. Hem banka hareketlerini hem de ziyneti talep edecegim. Ancak avukatim soyle bir sey demisti, dugunde takilan altinlar kasada duruyorsa bosanmadan once onlari talep edebilirsiniz. Yani dugunden hemen sonra bozdurulup borclara verdigini soyledi ben hesap bile soramamistim. Sizce alabilir miyim ziyneti geri? Yoksa vukatimin soyledigi gibi midir? Kafam karisti :KK43:

avukatinizin ilk işi mallara tedbir koydurmak olmaliydi oysa..
görümcem de bosanma asamasinda oda virüsten önce avukat tutup dava açtı ve ertelenen ilk mahkeme eylulde görüldü ama avukatin ilk işi adamin her şeyine tedbir koydurmak oldu..haberi olmadan.

Onu bunu bilmem de... sizin boşanmanız kadar isabetli bi karar hayatimda görmedim.

Ben de dahil burda bosanacaginiza inanmayan birçok kadına kapak oldu.

Sefanız olsun❤
Sağolun gerçekten ne kadar isabetli olduğunu günden güne daha da iyi anladım. Burada sen boşanmazsın diyen çok kadın var, her konuyu ciddi ele almak lazım. İnanmasak bile bunu söylediğinizde karşı taraf kendine inanmak isterken boşanamayacağına iyice inanıyor. O yüzden en ufak bile olsa birbirimize güç verebiliyorsak ne mutlu bize! Sizin de desteğinizi unutamam, varolun!..

Çok canım sıkıldı. Avukatım vekalet ücreti almayacağını söyledi ama mal paylaşımı ve ziynet davası için ekstra boşanma davası kadar para istedi. Mahkeme istiyormuş. Ben anlamadım nasıl oluyor, yani vekalet ücreti değilse sadece mal paylaşımı ve ziynet davası bu kadar para olur mu? Verecek durumda da değilim. Tecrübelerinizden yararlanmam lazım.

Çok canım sıkıldı. Avukatım vekalet ücreti almayacağını söyledi ama mal paylaşımı ve ziynet davası için ekstra boşanma davası kadar para istedi. Mahkeme istiyormuş. Ben anlamadım nasıl oluyor, yani vekalet ücreti değilse sadece mal paylaşımı ve ziynet davası bu kadar para olur mu? Verecek durumda da değilim. Tecrübelerinizden yararlanmam lazım.
Mal paylaşımı davası boşanmadan ayrı bir davadır. Boşanma sonuçlandıktan sonra açılır zaten. Ziynet eşyalarınızı isteyebilirsiniz tabi ki ve vermek zorunda, eğer sattıysa parasını size iade etmek zorunda. Ne kadar istediğini bilemediğim için bir şey diyemeyeceğim ücret konusunda.

Geçenlerde sizi merak etmiştim, ne yaptı acaba diye. Uzaklaştırma aldırma olaylarında kalmıştık en son.
Bir tanıdığım boşanma davası açmadan tüm taşınmazlara ve banka hesaplarına tedbir koydurmuştu. Keşke sizde yapsaydınız, avukatların ilk uyarısı bu oluyor aslında.
Takıları cd ile ispat edebilirsiniz zaten, banka hesabına gönderdiyseniz süper olur. Ayrıca altın talebiniz dışında maddi/manevi tazminat talebinde de bulunun derim. Takıları ispatlayamazsanız tazminat alırsınız belki.

Eşiniz alkoliklik derecesinde içiyordu, kumarda vardı diye hatırlıyorum. Bunları da ispat ederseniz tazminat kaçınılmaz olur sanki.

Mal paylaşımı davası boşanmadan ayrı bir davadır. Boşanma sonuçlandıktan sonra açılır zaten. Ziynet eşyalarınızı isteyebilirsiniz tabi ki ve vermek zorunda, eğer sattıysa parasını size iade etmek zorunda. Ne kadar istediğini bilemediğim için bir şey diyemeyeceğim ücret konusunda.
Evet konuştuk en başında ben toplamda o kadar ödeyeceğimi sanmıştım doğrusu ama ayrı dava olduğu için o istedi. Ziynet konusunda da kendisi bozdurdu akıbeti belli değil ama o konuda da kabul etmiyor o bilmiyormuş nerede ne yaptığımı altınları falan bir sürü iftira. Bari ziyneti kesin verse mahkeme diyorum artık...

Çok yakın zamanda boşanan arkadaşımın boşanma davası ve mal paylaşımı birlikte görüldü. Avukatınız artı ücret için ayrı dava açıyor olabilir mi?

Geçenlerde sizi merak etmiştim, ne yaptı acaba diye. Uzaklaştırma aldırma olaylarında kalmıştık en son.
Bir tanıdığım boşanma davası açmadan tüm taşınmazlara ve banka hesaplarına tedbir koydurmuştu. Keşke sizde yapsaydınız, avukatların ilk uyarısı bu oluyor aslında.
Takıları cd ile ispat edebilirsiniz zaten, banka hesabına mı gönderdiyseniz süper olur. Ayrıca altın talebiniz dışında maddi/manevi tazminat talebinde de bulunun derim. Takıları ispatlayamazsanız tazminat alırsınız belki.

Eşiniz alkoliklik derecesinde içiyordu, kumarda vardı diye hatırlıyorum. Bunları da ispat ederseniz tazminat kaçınılmaz olur sanki.
Sizi aslında sadece buradan tanıyan biri tarafından merak edildiğini bilmek ne güzel... Böyle güzel insanların hala olduğunu bilmek ayrı güzel... Evet baya çirkefliklerle uğraşıyorum. Atmadığı iftira yok. Hiçbir şeyi kabul etmiyor. Avukatlarımız da anlaşamıyor işin kötüsü. Öyle bir avukat bulmuş ki avukatım meslek hayatım boyunca böyle bir dilekçe okumadım dedi. Bilmiyorum bu işin sonu ne olur. Maddi manevi tazminat istedim. Tedbir meselesini avukatıma en başında söyledim zaten boşanma davası açıldığı tarihten önceki 1 yılı da kapsayan hesap hareketleri incelenir ve kaçırmaya girer bankadaki parayı boşaltsa bile dedi. Sadece ayrı bir davada görüldüğünü yeni öğrendim. Ben bir boşanma davası maş paylaşımı vs derken bu kadar masrafa gireceksem anlaşmaya dönerse bile verdiğin parayı karşılasın isterim. Adam yüzünden davaya bile bir sürü para gidiyor hem kendinden hem benden. En başında anlaşsa ne iş bu kadar çirkinleşecekti (daha da çirkinleşti) ne de böyle masraf yapacaktık.

Back