Hiç kimse bu çocugun açısından bakmamış olaya herkes boşver takma düzelir daha ergenlik çağı bilmem ne demiş. Bir cevabınızda "ben doğurmadım ama ben emek verdim bunu hiç göz önüne almıyorlar" demişsiniz bu çocuk siz direk söylemeseniz bie böyle düşündüğünüzü hisseder. Kendi doğurduğunuz çocuk olsa "emek verdim" der miydiniz? Önemli olan emek vermek değil bunu gerçekten "anne" sevgisiyle yapmak. Siz ne kadar iyi davranırsanız davranın içinizde bu sevgi olmadığı sürece çocuk bunu hissedicektir. Bu yaşıyla bir yere kadar alakalı bu durumu kabullenememesini bu kadar kötü hissetmesini yaşına verebilirsiniz belki ama emin olun 40 yaşına da gelse bu gün yaşadıklarını unutmayacak. Yanlış anlamayın çok iyi davranıyor olabilirsiniz, çok seviyor da olabilirsiniz ama hiç bir zaman onun öz annesi olamazsınız ve bu onu çok yaralıyor şu anda. Lütfen "benim hakkımda ne düşünecekler" düşüncesini bir kenara bırakın çünkü bu çok bencilce. Her ne kadar çocuk da olsa küçük de olsa kendinizi onun yerine koymayı ve ona bu şekilde yaklaşmayı deneyebilirsiniz. Mesela ona hiç o evdeki varlığının sizi ne kadar mutlu ettiğini belli ettiniz mi? Söylediniz mi demiyorum dikkat ederseniz. Lütfen bırakın bencilliği ve kendinizi düşünmeyi. Durum gayet açık ve ortada benim de üvey abilerim var 3 tane, annem babamın 2. eşi. Onlar da bizimle yaşarlardı ve ben annemin onlara olan ilgisini sevgisini kıskanırdım. Ama annem gerçekten severdi, öz evlatları gibi. Bir kere bile "üvey oğlum" lafını duymadım ben annemin ağzından hep oğullarım diye bahsetti onlardan. Sarıldığı zaman "yavrummm" diye sarıldı aynı bana sarıldığı gibi. Şimdi de onlar annemi kendi öz annelerinden çok daha fazla seviyorlar. Bence soru "benim hakkımda ne düşünecekler" değil "bende ne eksik var" olursa problem daha da hafifliyecektir. Bunu ona sormayı da deneyebilirsiniz böylece ona önemli ve değerli olduğunu hissettirirsiniz. Sevgiler..
kesinlikle katilmiyorum bu dusunceye!!!
gencligini veriyorsun dogurmadigin halde bakiyorsun seviyorsun sonra cikip sana on koca yilin sonunda sarilip hal hatir soracagina kacmak icin ozgur yasamak icin anne baba gozetimi altinda olmamak icin harciyor seni adida cocukluk ergenlik oluyor...
soruyorum sizlere eskiden anneler ellerine ekmek verip sokaklara salar, cocuklar tozun topragin icinde buyurlerdi dayakta yerlerdi ama simdiki gibide hemen psikolojileri bozulmazdi!!ki bunu yapan uvey anne bile olsa saygilari vardi
elestirirken marjinal olmak icin yapmayin! 10 yildir o evde siddete,hakarete maruz kalsaydi bence cok once kacar giderdi o evden bi sekilde sesini duyururdu.. 16 yasinda olsaydiniz ankaradami erzurumdami oturmak isterdiniz?iste sorun burada ankarada kalmak icin bu kadini harcamis hepsi bu bence
sende uzme kendini arkadasim simdi oz cocugunda olsa gunu gelince yapiyor nankorlugunu kimsenin lafini takma vicdanen rahatsan bu yeterli
!