Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar bende denedim ben bidaha denemem resmen kahverengi şekilde aktı ütü bozuldu zannettim devamlı su koyup çalıştırdım anca düzeldi
Kızlar bu sirke kazanlı ütü için de geçerli mi yoksa normal ütüye mi koyuyorsunuz?
merhaba kızlar,
geçen haftada benim başıma geldiği için anlatayım dedim umarım faydası olur size.benim ütümdede buhar verdikçe beyaz beyaz kireçler düşüyordu renklileri ütülerken iz yapıyordu böyle beyaz beyaz,bir de arkadaşlar bir yerde okumuştum hoşuma gitmişti ütüye yumuşatıcı koymuştum bir miktar,ilk ütüde mis gibi koktu çamaşırlara sindi fakat tortuları suyu dökünce çıkmadı ve sonraki ütülerimde kireçlerle birlikte dökülmeye başladı,bende çok araştırdım ve aktardan limon tuzu aldım,1 tlye dünya kadar geliyor.önce kettleda onu kaynattım hem kettle da tertemiz oldu.sonra o suyu ütüme döktüm eski bir t-shirt koydum aldına en yüksek ısıya getirdim sürekli buhara bastım patır patır doküldü tüm kireçler.fakat deliklerinde yine tortu kalmıştı en sonunda geniş bir borcama sirke koydum ütünün sadece taban kısmına gelinceye kadar plastik yerine gelmesin,ütüyü bir saatte öyle beklettim.miss gibi oldu ütüm ne kireç kaldı ne birşey.hem limon tuzu kokuda yapmıyor,ama şifayen bu işlemden sonra eski bir bez üzerinde 1 ütü dolusu suyu bitirinceye kadar buharlı buharlı ütüleyin.
Birde yeni ütülerde kireç çubuğu bulunuyor bu çubuğuda ayda bir kez sirkeli suda bekletmeyi unutmayın.
![]()