Ütünüz kireçlendiyse......

Sirke gerçekten çok iyi ben ara ara çamaşır makiğnama ve bulaşık makinama da koyup öyle yıkıyorum..Ama ütü yü hiç duymamıştım..

Canlarım ben geçen yıl yapmıştım bu sirkeyi.
fakat ütüm aylarca sirke kokusu yaymaya devam etti. Günlerce temizledim banamısın demedi. sapsarı buhar çıkardı. Deliklerinden çıkmaya çalışan sirkeler kireçle birlikte macunlaşıp ütümün deliklerini tıkadı tek tek temizledim. Aylar sonra bile eşimin beyaz gömleklerini sararttı. Belki ütüden ütüye değişişyordur. Beminkinin markası Bosch tu.
Ben hiç tavsiye etmiyorum.

Ütüm su akıtıyordu ve buhar vermiyordu kireçlenme oldu içinde anladım...Ve ütüye su yerine sirke koydum ve ütüyü çalıştırdım altınada eski bir havlu koydum içinde sirke kaynadıkça havluyu ütüledim...Ve 1-2 dakikaya kalmadan buhar vermeye başladı sonra su koydum içini temizleyene kadar kokusu gidene kadar çalıştırdım ve sirke kokusuda çıktı...Ütüm artık hem su akıtmıyor hem buhar veriyor....

Not: Sakın ütünüzün içine porçöz ve çamaşır suyu gibi maddeler koymayın porçöz çok etkili olduğu için kynayınca içindeki kabloları ve ve ütünün iç kısmına zarar veriyormuş....Ütüyü aldığım yerdeki satıcı bayan söyledi sirke kullan dedi....

elmamı üzümmü farkedermi

arkadaşlar benimki tefal geçen sene çıkanlardan almıştım hazır su kullanmama rağmen kireçleniyor birdeütülerken kireçler dökülüyo sizdede öyle oluyormu temizleme işlemini yapıyorum hiç kireç çıkmıyo anlamadım gitti

bızdede aynı sorun var hatta yenı ütü almayı dusunuyorduk kesın denıcem paylasımın için çokk sagol arkadaşım

faydalı bilgin için teşekkür ederim arkadaşım bende deneyecegim bu sorun yüzünden son günlerde tefalde ütü bakmaya başlamıştım....kireçler eşimin pantlonlarına dökülüyordu nefret eder oldum ütü yapmaktan hafat sonu mutlaka deneyecegim....evde elam sirkesi var sorun olur mu tatlım??
sirkeli su ile çarsafı ütüleyip sirkeyi biteregiz galiba....sonra temiz su ile birkaç sefer ütümü yapacagız tatlım:..sirke kokusu ancak böyle gider galiba? koku kalırsa yandım demektir....

merhaba kızlar,
çamasır makınasını nasıl temızlıyorsunuz sırke ıle,nekadar koyuyorsunuz.makınemde kırec sorunu varda

Sirke gerçekten çok iyi ben ara ara çamaşır makiğnama ve bulaşık makinama da koyup öyle yıkıyorum..Ama ütü yü hiç duymamıştım..

merhaba filizim,
çamasır makınasını sırke ıle nasıl temızlıyorsun .kac derecede yıkanacak bosken bırde ne kadar sırke koyacagız.benım makınaında temızlenmesı gerek.malum antalyada yasıyorum sular cok kıreclı:sinifsinif:

Ben şu an deniyorum ütümde, bütün kireçler dökülüyor gerçekten ama sireknin buharının kokusu çok feci odayı sardı kokusu ağzınıza maske takın bence :sinifsinif: akannehir

ben suyu ütüye koymadan önce her zaman kaynatirim.. allaha sükür hic bir sorun olmadi simdiye kadar.. annem söylemisti bana opuyorumnanaktan

ütüm 3 yıllık hiç çeşme suyu kullanmıyorum ve işim bitince hep suyunu boşaltıyorum hiç su bırakmıyorum ama yine kireç oldu deniycem bu yöntemi teşekkürler...

ben bugün bütün gün ütüyle uğraştım:delphin:ütüm baya kireçlenmişti geçen gün sulandırılmış kireç çözücü döktüm biraz kireci attı ama içinden yapışkanlı bişeyler çıkıyordu.bugünde sirkeyle tekrar deneyeyim dedim ilkönce güzel kireç akmaya başladı ama sonra ütünün içinden resmen çikolata gibi kahverengi bişeyler aktı tamam ütü bozuldu herhalde dedim:( aktı aktı ütünün altı kapkara oldu içine iki,üç kerede su koydum anca temizlendi ütünün altınıda cifledim şimdilk tertemiz oldu bakalım inşallah bidaha karşılaşmam aynı görüntüyle ayrıca kokusu hakkında hiçç konuşmuyorum evin bütün camlarını açtım,çoğunuda balkonda yaptım bu işin ama hala evin içinde sirke kokusu varnaniknanik

ben bugün bütün gün ütüyle uğraştım:delphin:ütüm baya kireçlenmişti geçen gün sulandırılmış kireç çözücü döktüm biraz kireci attı ama içinden yapışkanlı bişeyler çıkıyordu.bugünde sirkeyle tekrar deneyeyim dedim ilkönce güzel kireç akmaya başladı ama sonra ütünün içinden resmen çikolata gibi kahverengi bişeyler aktı tamam ütü bozuldu herhalde dedim:( aktı aktı ütünün altı kapkara oldu içine iki,üç kerede su koydum anca temizlendi ütünün altınıda cifledim şimdilk tertemiz oldu bakalım inşallah bidaha karşılaşmam aynı görüntüyle ayrıca kokusu hakkında hiçç konuşmuyorum evin bütün camlarını açtım,çoğunuda balkonda yaptım bu işin ama hala evin içinde sirke kokusu varnaniknanik

Son düzenleme:
pardon kizlar sorum garip olacak belki ama gercekten bilmiyorum.hangi sirkeden koymaliyim?uzum sirkesi mi?elma sirkesi mi?

sirkeyi ben geçen sene kettle daki kireç için denedim ama hiç fayda görmedm.
ben ütünün içine 1 bardakta erittiğim calgon koyuyorum oda hemen geçiriyor.denemeye değer,

Back