Ütünüz kireçlendiyse......

verdinaaz

hedef 65
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
1.865
116
163
Ütüm su akıtıyordu ve buhar vermiyordu kireçlenme oldu içinde anladım...Ve ütüye su yerine sirke koydum ve ütüyü çalıştırdım altınada eski bir havlu koydum içinde sirke kaynadıkça havluyu ütüledim...Ve 1-2 dakikaya kalmadan buhar vermeye başladı sonra su koydum içini temizleyene kadar kokusu gidene kadar çalıştırdım ve sirke kokusuda çıktı...Ütüm artık hem su akıtmıyor hem buhar veriyor....

Not: Sakın ütünüzün içine porçöz ve çamaşır suyu gibi maddeler koymayın porçöz çok etkili olduğu için kynayınca içindeki kabloları ve ve ütünün iç kısmına zarar veriyormuş....Ütüyü aldığım yerdeki satıcı bayan söyledi sirke kullan dedi....

bende sanki sirke koymaya cekinirdim,illaki kokusu kalir diye,cunku hic sevmemde sirke kokusunu,demekki kalmiyomus koku oylemi??

bende sanki sirke koymaya cekinirdim,illaki kokusu kalir diye,cunku hic sevmemde sirke kokusunu,demekki kalmiyomus koku oylemi??

Bnde sevmem canım hatta çekine çekine döksemmi diye düşünerek koydum ama tekrar tekrar su doldurup kaynatınca gitti koku...

ay Allah senden çok mersi canım. Bende ne yapsam diye düşünüp duruyodum. Ya bu sabah ben bi şey yaptım onada çözüm bulun... Eşarbımı ütüleyecektim meğer ütü çok kızmış birden eşarba sürünce yaktı gitti, şimdi ütünün altında iz kaldı bende salak gibi gidip ıslak bezin üstüne sürdüm iyice yapıştı napcem ben... Eve gidince annem bacaklarımı kıracak herhal :(

biz de geçenlerde çamaşır makinesinin içine sirke döktük yıkadık... tertemiz oldu...
kazan hiç dönmüyodu nerdeyse şimdi çok rahat dönüyo... tavsiye ederim...
tabi içi boş olacak... çamaşırlarınız sirke kokar yoksa...

Ütüm su akıtıyordu ve buhar vermiyordu kireçlenme oldu içinde anladım...Ve ütüye su yerine sirke koydum ve ütüyü çalıştırdım altınada eski bir havlu koydum içinde sirke kaynadıkça havluyu ütüledim...Ve 1-2 dakikaya kalmadan buhar vermeye başladı sonra su koydum içini temizleyene kadar kokusu gidene kadar çalıştırdım ve sirke kokusuda çıktı...Ütüm artık hem su akıtmıyor hem buhar veriyor....

Not: Sakın ütünüzün içine porçöz ve çamaşır suyu gibi maddeler koymayın porçöz çok etkili olduğu için kynayınca içindeki kabloları ve ve ütünün iç kısmına zarar veriyormuş....Ütüyü aldığım yerdeki satıcı bayan söyledi sirke kullan dedi....

ya arkadaşım dediklerini aynen yaptım ama sirkeyi koyduktan sonra ütünün altından sarı lekeler çıkmaya başaldı o sorunu naSIL GİDERECEĞİM su koydum ütülemeye başladım yine lekeler devam etmeye başladı acaba kireçmi oluyor bu lekeler

ya arkadaşım dediklerini aynen yaptım ama sirkeyi koyduktan sonra ütünün altından sarı lekeler çıkmaya başaldı o sorunu naSIL GİDERECEĞİM su koydum ütülemeye başladım yine lekeler devam etmeye başladı acaba kireçmi oluyor bu lekeler

Canım kireçtir onlar o zaman birkaç kez daha tekrarla aynı ilemi iyice çıkana kadar

iki gün önce bende temizledim ütümü
ama ben limon suyu koydum calistirdim ütüyü
kirec den eser kalmadi ben su kaynatma makinami falan da limon suyuyla temizliyorum
cok temiz oluyo

iki gün önce bende temizledim ütümü
ama ben limon suyu koydum calistirdim ütüyü
kirec den eser kalmadi ben su kaynatma makinami falan da limon suyuyla temizliyorum
cok temiz oluyo

Limon suyu değilde limon tuzu olmasın o canım...
Hani beyaz iri tuz görünümünde olanlardan, çünkü bende ısıtıcımı onunla temizliyorum...

Limon suyu değilde limon tuzu olmasın o canım...
Hani beyaz iri tuz görünümünde olanlardan, çünkü bende ısıtıcımı onunla temizliyorum...

senin dedgini biliyorum ben canim
ama hani hazir limon suyu satiliyor ya ben onunla yapiyorum
burda limon tuzu satilmiyor heralde
ya da ben görmedim

Limon tuzunu biliyordum da suyuyla hiç denemedim, birde onu deneyeyim bakalım.
En azından kokusu iyi olur, tuz olan sanki koku yapıyor...
2-3 defa arkadan içim rahat etsin diye tekrar su kaynatıyorum yoksa...

ben yaptım sirkeyle çok güzel oldu şimdi buhar
atıyor ama temizlemek için 1 saat uğraştım kafamçokkarıştı
temizledikten sonra içine temiz su koyup boş boş eski biz çarşafı ütüledim
ama çarşafın rengi kaçtı hele kokusu ama deydi doğrusu
tertemiz oldu teşekkürler arkadaşım opuyorumnanaktan

Hafta sonu denedim bende.Bizim burda sular o kadar kireçli ki anlatamam.Bende üzüm sirkesi doldurdum ve eski bir çarsaf ütüledim.Bütün kireci attı ütüm.Arkasından temiz su doldurdum kokusu gitsin diye ama nacizane fikrim arkadaşlar suya çok az yumusatıcı da kattım ben.sirke kokusu iyice gitsin diye.Şimdi ne koku var ne kireç.Ben bu kireç olayından o kadar bıktım ki ütümü nerdeyse değiştirecektim sırf bu sebeple.Fikir sahibi arkadaşıma sonsuz teşekkürler.a.s.:enbuyukkk:

çok güzel bi fikir bende en kısa zamanda deneyeceğim bide çamaşır makinesi için olanıda sevdim onuda deneyeceğim teşekkürler

Back