• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ütü Alırken..

Piquania_Dedove_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2010
4.912
520
398
Kızlar çeyiz hazırlığı yaptığımı bilenler biliyor:34:
Ütü konusunda kullananlar ne tavsiye ederler acabaa??
Kazanlı ütü güzel ütülüyor ama sabah acil dışarı çıkmak gerektiğinde ütünün hemen ısınması açısından kazansız mı alsam diyorumm:44:

Sizler ne tavsiye edersiniz????:26:

ben de bu konuda çok düşündüm.
kazanlının ısınmasını beklemek gerek. hem kazan ısınacak hem ütü. çift elektrik sarfiyatı.
o yüzden kazanlı ütüler kadar buhar gücü veren 170gramlık bir ütü aldım.
1 t-shirt ütülemek için ya da bir gömlek ütülemek için kazanı ısıtamam.
bu da suyu çabuk bitirecek devalı su eklemek zorunda kalacağım ama olsun. şişe yanımda bekler :)
eğer biriktirir tek seferde hepsini yaparım diyosan tercih senin, kazanlı al, yok diyosan normal ütü al.
ama ne alırsan al buhar gücü yüksek olsun.

ben de bu konuda çok düşündüm.
kazanlının ısınmasını beklemek gerek. hem kazan ısınacak hem ütü. çift elektrik sarfiyatı.
o yüzden kazanlı ütüler kadar buhar gücü veren 170gramlık bir ütü aldım.
1 t-shirt ütülemek için ya da bir gömlek ütülemek için kazanı ısıtamam.
bu da suyu çabuk bitirecek devalı su eklemek zorunda kalacağım ama olsun. şişe yanımda bekler :)
eğer biriktirir tek seferde hepsini yaparım diyosan tercih senin, kazanlı al, yok diyosan normal ütü al.
ama ne alırsan al buhar gücü yüksek olsun.

Evet cnm ben de o açıdan zaten karar veremiyorum...
Elbet zaman zaman ütülenecekler birikecek ama tek bi pantolon ütüleyeceğim zaman da koca kazanı ısıtmak vakit alırmı acabaa...
Kullananlar bize yol gösterecek artık....:1:
Bizde var breyton mu ne çok iyi değil yani..Yarım saatte ısınıyor düşün..
Siemenste 200gr buhar veren çok iyi bi ütü var eğer kazansız almazsam onu alırım diye düşünüyorum ben...
Bakalım diğer yorumlar nasıl olacak:26:

Kızlar çeyiz hazırlığı yaptığımı bilenler biliyor:34:
Ütü konusunda kullananlar ne tavsiye ederler acabaa??
Kazanlı ütü güzel ütülüyor ama sabah acil dışarı çıkmak gerektiğinde ütünün hemen ısınması açısından kazansız mı alsam diyorumm:44:

Sizler ne tavsiye edersiniz????:26:

ben philips'in kazanlı ütüsünü aldım. ütüyü biz toplu yapıyoruz, neredeyse yarı yarıya azaltıyor ütü süresini. çünkü çok çabuk ütülüyor. ha evet sabah acilen bi gömlek ütülemek istersen biraz sıkıntı ama kazanın ısınması 5-10 dk sürüyor. o ısınırken saçlarını yapabilirsin mesela, sonra da 2 dakikada ütülersin :36:

ben kesinlikle kazansız olanlarını tavsiye ederim. kazanlı olan ısınırken insanı sinir ediyor. hem fazla elektirk. kendi evimiz de kazanlı var hiç sevmiyorum koyacak yer de problem oluyorçok ağır. ben kendi çeyizime tefalin autoclean serisinden aldım . daha önce başkasında kullnamıştımda çok güzel bence

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler:16:
Ben düşündüm yorumlara baktım ve kazansız iyi bi ütü almaya karar verdim...
Aldığım ütü siemensin dakikada 20 gr buhar püskürtebilen 3000w lık ütüsü...
İnternetten de çok iyi bi fiyata buldum çok şükür:34:
Hepinize teşekkürleerr:46::46::46:

philips azur a da bakabilirsiniz bence. bende çeyizime ondan almayı düşünüyorum. dakikada 50gr buhar püskürtüyor.

ben de kazanlı alacaktım ama doğrusu yorumlşarı okuyunca kararsız kaldım.bir de kazansız ütüler için philips azurdan çok bahseden olmuştu forumda yazılanlardan gördüğüm kadarıyla?

ben de kazanlı alacaktım ama doğrusu yorumlşarı okuyunca kararsız kaldım.bir de kazansız ütüler için philips azurdan çok bahseden olmuştu forumda yazılanlardan gördüğüm kadarıyla?

bende buradaki yorumlara güvenerek philips azur almaya karar verdim. kazanlılar evet çok iyi ama hem pahalı hem çok elektrik yakıyor hemde 2 kişilik bir aile için çok gerekli değil bence birde 2 parça eşya ütülemek için harcanan zamanda cabası.
(bunlar benim kişisel sebeplerim. kazanlı ütü alanların vardır elbet bir bildiği:))

bende buradaki yorumlara güvenerek philips azur almaya karar verdim. kazanlılar evet çok iyi ama hem pahalı hem çok elektrik yakıyor hemde 2 kişilik bir aile için çok gerekli değil bence birde 2 parça eşya ütülemek için harcanan zamanda cabası.
(bunlar benim kişisel sebeplerim. kazanlı ütü alanların vardır elbet bir bildiği:))

aynen öyle arkadaşım,bazı evler için belki gerekli olabilir ama mesela bizim evde çok da gerekli olacağını düşünmüyorum,eşim memur ama kotla işe gidiyolar,bana da gereken birşey değil normal ütü işimi görür ayda yılda bir gömlek ütülemem gerekecek diye o kadar para vermek gereksiz

ütü daha soğumadan yazıyorum :)
ilk evlendiğimde kayınvalidem bir ütü vermişti
düşürüp içine etmiştim sonrasında kendime tefalin aldım
tam bir işkence oldu bende
en sonunda bozdum yazın özellikle fırın eldiveniyle ütü yaptım
tutmam gereken yer ısınıyordu
zırt pırt su doldurmalar
açılmayan kıyafetler
o kadar sıkıntı yaşadımki resmen ıslak ıslak ütü yapacaktım o kadar nemli bırakıyordum

yaklaşık 2 saat önce mağazadaki kadını rehin alarak bir sürü soru sordum
braun 120 gr buhar çıkışlı ütü alırken birden kazanlı almaya verdim
philips in 3,5 barlık kazanlı ütüsünü aldım-sürekli 80 gr buhar veriyor
(normalde diğer ütülerde sürekli 50 gr buhar veriyor tuşa bastığında 170 gr buhar veriyor)
eve gelince hemen işe koyuldum
suyu koydum
kıyafeti daha yerleştirirken ütü ısındı bile
kumaşın üstünde hızlı bir şekilde ütülüyorum ve yaklaşık 2 haftadır bekleyen kıyafetler açılıyor dümdüz oluyor

arkadaş bu kadar zaman ne işkence çekmişim
teknoloji nasıl bir gelişim göstermiş

ay birde kendimi son ütücü gibi hissettim böyle artist artist ütülüyorum

kısacası 290 liraya (kampanyası vardı) normal ütü fiyatına kazanlı ütüm oldu.

yer sıkıntısı çekmiyorum
daha önce ben yatak odasında perdenin arkasında kalacak şekilde kaloriferin üstüne koyuyordum şimdi dolabın içine

Son düzenleme:
Kızlar ben yeni evliyim. Eşim ve ben her gün kıyafet değiştirdiğimiz için çamaşır makinemiz hiç durmuyor. Haliyle ütü de öyle. Bende Tefal GV9460 Buhar Kazanlı Ütü var. Çok memnunum. Şöyle anlatayım. Balayına yurtdışına gittik. Tüm kıyafetleri ütüleyip valize yerleştirdik. 10 saat sonra valizden çıkardık. Dolaba astık ertesi gün kat yerleri dahil kırışıklıklar açılmıştı. Yeni ütülenmiş gibi değildi tabiki. ama giyilecek durumdaydı. Seyahat ütüsüyle buhar tutup giydik.

Ütünün ısınmasına gelince süre tutmadım ama öyle 5-10 dk falan sürmüyor. Fişini takıyorum. O arada makyajımı yapıyorum ya da saçımı topluyorum. Isınıyor.

Kırışıkları açması ise süper. Ütüyü gezdirirken sürekli buhar veriyorum. Kotların üzerinden bir kez geçmek yetiyor diyeyim siz anlayın.

Bana göre tek eksisi su püskürtmesi olmaması. Diyaceksiniz ki 5.5 bar basınçta buhar veriyor suyla ıslatmaya ne gerek var. Ama gerek oluyor bazı kumaşları açmak için. Onun çözümü de çiçek sulama fısfısı.

Yer sorunu benim için olmadı. Ütü odam var. Ütü masası sürekli açık ve kazanda üzerinde duruyor. Müsait odanız yoksa da ütü tamamen toparlanıyor zaten kablolar hortum dahil. Odanın bir köşesinde çok güzel görünür. Ya da dolap içinde.

Karar size kalmış. Yine alacak olsam kesinlikle aynısını alırdım.

Back
X