Uterus unikornus(yarım rahim) ile doğum mümkün mü???

T

txrenal

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi txrenal
Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Benim merak ettiğim aranızda uterus anomalisi olup da doğum yapan olup olmadığı? Bana yaklaşık 6 ay önce uterus unikornus(yarım uterus) teşhisi konuldu. Çocuk sahibi olmak istiyorum ama 4 aydır denememize rağmen başarılı olamadık. Bu anomalinin hamile kalmaya engel olmadığı ancan sağlıklı gebeliğe ve doğuma engel olduğu yönünde yazılar okudum. Açıkcası pek ümitli değilim :1no2:. Aranızda böyle bir durumu olan ya da durum hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok memnun olurum.
Sağlıklı, bol umutlu günler diliyorum.

• Konu Sahibi txrenal
canım bendede vardı uterus septumdu benimki ve ben bunu 1 yıl sonra rahim filmi çektirerek öğrendim rahim filmi çektirdiğim ay hamile kaldım ama kanamam oldu ve kalbi durdu bebeğimin 2. bebeğimde aynı şekilde oldu bundan 1 yıl önce ve 4 aydır histeroskopi olmuş vaziyetteyim dr'um 2ay korunma tavsiye etti artık korunmuyorum beklemedeyim şuan.sana tavsiyem eğer ameliyat gerekiyorsa ol lütfen geçmiş olsun canım...

• Konu Sahibi txrenal
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ben de HSG çektirdim. 4 aydır korunmuyorum. Ameliyat olmam gerektiğini söylemedi doktor. Aslında özellikle bu konularda uzmanlaşmış bir doktor arıyorum. Senin durumda yapılması gerekenler neler? Sağlıklı doğum yapabilmek mümkün mü??

• Konu Sahibi txrenal
canım.benim mutlaka ameliyat olmam gerektiğini söylüyordu dr'um ve onu dinlemeyüp 2. bebeğide yaptım ama onuda kaybettim ameliyat oldum artık içim rahat bazı testlerde yapıldı tamiz çıktı bi kaldı genetğimin sonucu bakalım inşllh kötü bir sonuç almam.çünki çok çektiğime inanıyorum Allahın izniylede bundan sonra aynı sorunlarla karşılaşmıycam ve bebeişimi sağlıkla kucağıma alacağıma inanıyorum.senin içinde dualarım en yakın zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alman...

• Konu Sahibi txrenal
merhaba txrenal sağlığınla ilgili yazdığın yazıyı okudum aynı problem bende de var yaklaşık 1 senedir koşturuyorum ama hala doğrudüzgün bir sonuç alamadım senin nasıl ilerliyor. sonuçların nelera.s.

• Konu Sahibi txrenal
selam arkadaşlar,
Bende de yarım rahim sorunu var.Sizce olumlu sonuç alabilecekmiyiz yada bu şekilde bebek sahibi olanlar varmı?Varsa lütfen yazsın ve bize ümit versin.Allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah...

• Konu Sahibi txrenal
Ben 2010 Eylül ayında doğum yaptım. Doğumumu epidüral sezeryanla yaptım ki bunun nedeni bebeğin ters olmasıydı. Doktor ultrasondaki ölçümlerde bebeğimin 3 kg dan fazla olduğunu söylemişti. Operasyon sırasında yarım rahime sahip olduğum anlaşıldı. Bebeğim 2400 gr doğdu. Doktorum bana çocuğumun olmasının çok zor olduğunu ama bir kere olduğu için artık hep olacağını ve bebeklerimin hep ters geliceğini ve düşük kiloda doğacağını söyledi. Kızım şimdi 8 aylık ve kilosuda ayına göre fazla bile sayılır. Ben bu sorunu doğumda öğrendim.Eğer sezeryan olmasaydım öğrenmezdim. Umarım bu sorunu yaşayanlar da anne olur. Bebeğim bana bir mucize gibi geliyor. Ayrıca ben hemen hamilede kaldım. Hamilelik süresince de hiç bir sorun yaşamadım. Hepinize mutlu bir hamilelik ve annelik süreci dilerim.

• Konu Sahibi txrenal

canım yazdıklarını öyle heycanla okudumki anlatamam. bende çok olumyoru öğreneli budurumumu . deli gbi araştırıyorum. rabbim bizede nasip eder inaşllah

• Konu Sahibi txrenal
Bendede aynı problem var lütfen sonuç alan yazsın deli gibi araştırmaktan çok yoruldum ((

• Konu Sahibi txrenal
Bendede aynı problem var lütfen sonuç alan yazsın deli gibi araştırmaktan çok yoruldum ((

canım bende aynı durumdayım. bende çok araştırdım. ancak yapabileceğimiz bişey yok şu aşamada. hamile kaldıktan sonra 3. ayında sanırım senkraj yapıyorlar. rahim ağzını dikiyorlar yani. bununla nereye kadar dayanırsa taşımaya çalışıyorsun. daha fazla dikkat li oluyoruz. bazıları var doğumda fark ediyorlar. rahminin durumuna göre değişiyormuş. dr. um bunun farkında olmadan kaç tane çocuğu olan bayan var dedi.

• Konu Sahibi txrenal
mrb kızlar konun üzerinden epey zaman geçmiş umarım hamile kalıp sorunuz doğum yapmaışsınızdır.aynı durumda olan arkadaşlar ltfen cvp yazın.3 ay önce sol tüpümden dış gebelik geçirdim 2 doz iğne ile sonlandırıldı.drum hsg çektirmem gerektiğini söyledi çektirdim ve sonuç beni çok üzdü doğuştan sağ tarafımın olmadığını yarım rahimli olduğumu öğrendim 25 yaşında 3,5 yıllık evliyim ve son 1 yıldır bebiş için uğraşıyorum 1 kere hamiş kalabildim ama oda dış gebelikmiş dr hamile kalma konusunda sorun olmadığını fakat erken doğum ve düşük riski olduğunu söyledi ve malesef tekrar dış gebelik olasılımda var.Yarım rahimli oluta doğum yapan arkadaşlar varsa lütfen cvp yazın. Tıp bu kadar ilerlemişken bu kadar çaresiz olmayı kabullenmek istemiyorum.Hoşçakalın.Rabbim isteyen herkeze nasip etsin inş...

• Konu Sahibi txrenal
merhaba

Bende 5 yıllık evliyim 3 yıldır bebek istiyorum şuana kadar gittim doktorlar hiçbir sorun olmadığıonı söylüyordu ben 2011 ekim ayında hamile kaldım ama 3 haftalıkken düştü bunca zaman kaç tane doktora gittim hiçbiri rahim filmi istememişti ilkkez tekrar kontrole gittiğimde istediler çektirdim rahimimin bitarafının olmadı yani gelişmediğini yok sayılır denebileceğini öğrendim. Bu şekilde bursaya acıbadem hastanesine gittim ultrason ve rahim filmi sonuçlarmı gösterdim bu şekilde normal yolla hamile kalma olasılıpın çok çok az aşılama denenebilir onunda şansı az son çare tüp bebek garanti veririm dedi şimdi napıcağımı bilmiyorum ki bu yoolla hamile kalsam bile düşük yada erken doğum riski var allah seninde bizimle aynı durumda olan herkesin yardımcısı olsun

• Konu Sahibi txrenal

Ben 25 yaşındayım 1buçuk yıldır bebek istiyoruz ama olmadı.biri 4 haftalık biri 2 haftalık 2 düşügm oldu.ve kan pıhtılaşması oldugunu ögrendik.buyüzdwn düşük oldu dedi doktor.ama hala hamile kalamayınca rahim flmi istedi doktor ve soL taraf gelişmemiş.yarım rahimliymişim:-'( daha yeni ögrendim 2 gün önce.bu şeksilde hamile kalasam 3 ay sonra rahime dikiş atarak tutcaz bebegi ve hep yatman lazım.çok zor bi hamilelil yaşarsın dedi doktor:'(haftaya ankaraya gidicez orda göstercez bikaç doktora.bakalım onlar ne dicekler.bi gelişme olursa sizin duruöunuzda burdan yazın.hamile kalırsanızda büyül bi umudumuz olur.

• Konu Sahibi txrenal
merhaba kızlar
ben de geçen hafta histereskopi ve laparoskopi sonucunda yarım rahimli olduğumu öğrendim. bu durumda normal yolla hamile kalmanın oldukça zor olduğu söylendi. 1.5 yıl öncesinde de kan pıhtılaşmasından kaybettiğim bir gebeliğim var. şimdi tüp bebek düşünüyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun lütfen yaşadığımız süreci paylaşalım buna çok ihtiyacımız var.

• Konu Sahibi txrenal
Mrb arkadaslar bende 5 yillik evliyim 4 yil.bende bebek istedim 3 defa asilama yaptim 1. Tutmadi bi süre sonra drumu degistirerek rahim filmi cektirdim ve yarim rahimli oldugumu ogrendim yalniz dr um bana hic olumsuz bisey demedi normal yollada hamile kalabilirsin ama tedavi sonuc vermeyince 2.i asilamami yaptirdim adetim 4 gun gecti ve tahlil yaptik %85 hamilesin 2gun sonra gel değerler artmis mi die bakalım dedi dr. Ama iki gün sonra adet oldum 3. Asilamamida hmn arkasindan yapti dr tutma ihtimali.yüksek dedi neyse onu da yaptık günü günüme adet oldum. Ve sonraki ay yine aşılama deyince biraz ara verelim dedik ve tüp bebeği düşünelim dedik ve Rabbimiz bi.mucize verdi.ve sonraki ay hamile olduğumu öğrendim cokşükür ki(darisi tum istiyenlere) . Tabi bi yandan dua ediyorum diger taraftan agliyorum asilama günlerimde Rabbimize s şükür ki fazla sürdürmedi simdi 25 haftalik hamileyim ve Rabbimiz bilirde oglum olcak diolar sagsalim olsunda bugüne kadar rahat bi hamilelik gecirdim hatta yarim rahimlilerin bazilarina dikis atiolarmis dr gerek gormedi ama erken doğum riskim var ins su 3 ayida güle güle atlatirda bebegimi kucagima alirim. Ins buradaki arkadaslar sizde hamile kalmis veya cocuklarinizi kucaginiza almissinizdir ins Rabbimiz ol derse oluo bide ben 41 gün boyunca yusuf süresi okudum 21 e kalmadan hamile olduğumu öğrendim niyete baslarken oglum olursa yusuf kizim olursa meryem die niyet ettim Rabbimiz ama neye denk getirdi bilmiyorum ins kucagimada alirimm Rabbimiz kimseyi evlattan mahrum koymasin kimseye ne anne karninda nede dunyada evlat acisi vermesin ins hayirli saglikli evlatlar nasip eyler ins hepiimize

• Konu Sahibi txrenal
meltem1052 doğurdun mu acep ne durumdasın merak ettim inş sağlıkla oğluşunu kucağına almışsındır

• Konu Sahibi txrenal
merhaba arkadaşlar
txrenal doğum yaptınmı
varmı arkadaşlar hala giren bu gruba varmı hamile kalan

• Konu Sahibi txrenal
Merhaba arkadaslar,
Umarım mesaj ımı görüp bana donersiniz.
Bende yarım rahimliyim uzun bir tedavinin arkasında 2. Tüp bebek tedavimizde hamile kaldım. 9+2 günlük hamileyim. Korkularim var,düşük tehlikesi atlattim. Ve erken doğum riski taşıyorum. Lütfen bu şekilde olup ta bebeğini dünyaya getiren anneler bana da ışık olun. Umuda ihtiyacım var..

• Konu Sahibi txrenal
canim Rabbimiz e hep dua et cok sukur ben aldim oglusumu kucagima darisi sen ve tum isteyenlerin basinaa kendine cok dikkat et tabii bebisede

• Konu Sahibi txrenal
evet cnm cok sukur aldim Rabbimiz kimseye evlat acisi vermesin darisi tum isteyenlerin basina
meltem1052 doğurdun mu acep ne durumdasın merak ettim inş sağlıkla oğluşunu kucağına almışsındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…