uterin septum :'(

merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun benim de rahimde perde varmış.. rahim filminde sadece sol taraftaki rahmim çıktı sonuç olarak 'yarım rahim' dediler fakat kendi dr um tekrar ultrasonla baktığında rahimde septum var yani perde var dedi..histereskopi olmam gerekiyormuş bende yaklaşık 1 ay önce durumu öğrendim şimdi araştırıyorum ben yaklaşık 2.5 senelik evliyim hiç hamile kalamadım..fakat septum farklı birşey çift rahim farklı birşey arkadaşım.. ama tekrar tekrar düşük yaşamak daha çok üzmez mi seni sonuçta düşük olduğu zaman yapışıklık sorunu da olabiliyor arkadaşım bencede bir an önce ameliyat olmakda fayda var..tekrar geçmiş olsun hakkımızda hayırlısı olsun inşallah bu da doğuştan gelen birşey ne yapalım herşey kısmet..

ben bi hamilelik daha yaşamak istiyorum ne bileyim ameliyat ta kafamı karıştırıyor ki ben ilk hamileliğim 2 ay önce sonlandırıldı düşük bile yaşamadım bi kere daha denemek istiyorum rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun

aslen antepliyim ama iş dolayısıyla şuan diyarbakırdayız sen nerden canım inşallah rabbim seninde şifanı verir inşallah[/QUOTE

amin inş. cnm.Rabbim hepimize şifa versin.ben istanbuldayım.ama daha önce bi süre diyarbakırda bulundum.

tam olarak ne zaman canım ve gittiğin bir kadın doğumcu varmıydı yada duyduğun ben araştırdım gidiyorum belki seninde tavsiye edeceğin biri olabilir diye fiikrini almak istedim

merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var kısaca anlatayım 5 aylık evliydım hamile olduğumu öğrendim ve öğrendikten bir hafta sonra kanamam oldu ve doktorum hem çift rahim olduğumu hemde düşük tehlikesi olduğunu söyledi progestan ve folik asit verdi bi kaç gün sonra kanama arttı tabi bende bol bol dinlenemedim ve doktorum doğal yolla düşük olduğunu söyledi bende üzülerek oradan ayrıldım moralim bozuktu akrabalar düşüğün ayağı içeride olur bi daha kalırsın falan dediler neyse bir buçuk ay geçti adet görmedim test yaptım pozitif ve kahverengi lekelerim var doktora gittim doktor kalpleri atmıyo dedi bende şaşırdım atmaması normal çünkü küçükler falan dedim hem ben geçen ay daha düşük yaptım olurmu dedi bu bebekler 7+5 ler dedi sen düşük yapmamışsın daha o bebekler duruyo dedi kürtaj olman lazım dedi tek yumurta ikizi olan bebişlerimi aldırdım..ve doktorum hsg çektirip rahmime baktı illada ameliyat dedi ben bi kere daha bebek denemek istiyorum dedim siz bilirsiniz dedi dedim bi hap yapmamız gereken bişey varmı dedim bi hsg ye 250 ve ilacına 50 lira verdik doktor çok sinirlerimi bozdu filmi çekti çok moralimi toparlaması gerekirken allak bullak etti hiç anne olamayacakmışım gibi düşünüyorum canlar bana yardımcı olun ameliyatsız anne olan yokmu yardım edin bide doktorumun bana verdiği hsg sonucunun yanında bide yazı vardı onuda paylaşmak istiyorum

servikal yoldan verilen opak madde servikal kanalı geçti derin uterin septum gözlendi. bileteral tuba uterinalar normal doluş göstermekte olup kalibrasyonlari normaldir opak maddenin batın içerisiine dağılımı normaldır
sonuç:derin uerin septum?
uterus bicornus?
not:h\s gereğinde L\s önerildi.. yazıyodu..
Canim benimde rahmimde perde var cift rahimliyim once dr gittigimde buna dair birsey soylenilmemisti su anda 6 haftalik hamileyim ve 3,5 yildan sonra beklenen bebek ben senin yerinde olsam ameliyati olurdum iyi bir dr bul rahmine zarar vermeyecek isinde cok basarili ve mutlaka gebe kalmadan once ol benim su anda asiri kanamam var dr dusuge kendini hazirlikli tut dedi dusmese bile erken dogumu tetikler dedi bir baska dr ise perdeye yapisirsa cocuk beslenemez olur dedi ve bu sorunlarin hepsi perdeden hamilelik guzel bir duygu bence korkularinla birsey oldumu olacakmi larla golgeleme o guzel duyguyu hem hamile olmayida geciktiriyor dedi dr perdeden icin korkma güvenilir iyi bir dr bul ve mutlaka ol derim ben

Canim benimde rahmimde perde var cift rahimliyim once dr gittigimde buna dair birsey soylenilmemisti su anda 6 haftalik hamileyim ve 3,5 yildan sonra beklenen bebek ben senin yerinde olsam ameliyati olurdum iyi bir dr bul rahmine zarar vermeyecek isinde cok basarili ve mutlaka gebe kalmadan once ol benim su anda asiri kanamam var dr dusuge kendini hazirlikli tut dedi dusmese bile erken dogumu tetikler dedi bir baska dr ise perdeye yapisirsa cocuk beslenemez olur dedi ve bu sorunlarin hepsi perdeden hamilelik guzel bir duygu bence korkularinla birsey oldumu olacakmi larla golgeleme o guzel duyguyu hem hamile olmayida geciktiriyor dedi dr perdeden icin korkma güvenilir iyi bir dr bul ve mutlaka ol derim ben

geçmiş olsun sanada canım inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın..bende 2,5 senelik evliyim hiç hamile kalamadım benimde rahim filminde yarım rahim çıktı ancak dr um septum var dedi yarım rahim değil dedi..banada ameliyat dediler ama korkuyorum kararsızım Allah hakkımızda hayırlısını versin..

geçmiş olsun sanada canım inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın..bende 2,5 senelik evliyim hiç hamile kalamadım benimde rahim filminde yarım rahim çıktı ancak dr um septum var dedi yarım rahim değil dedi..banada ameliyat dediler ama korkuyorum kararsızım Allah hakkımızda hayırlısını versin..

Tesekur ederim canim darisi basina ins ... Ameliyata gelince korkma hem septum gebeligide geciktiriyormus sıkntili bir gebelik gecirecegine bebegime biesey olacakmi perdeye yapisacakmi korkusuyla yasayacagina mutlaka ol canim

Tesekur ederim canim darisi basina ins ... Ameliyata gelince korkma hem septum gebeligide geciktiriyormus sıkntili bir gebelik gecirecegine bebegime biesey olacakmi perdeye yapisacakmi korkusuyla yasayacagina mutlaka ol canim

canım haklısın sen bol dinlen bide bol su iç ben ilk hamileliğimde düştü demişti doktorum diye nasıl işler yaptım tarlada çalıştım 10 kglik çuvallar kaldırdım meğer onda bile bebeklerim duruyomuş düşmemişler kalp atımları zayıf diye aldırmak zorunda kaldım ki bunun rahmimin şekliyle alakası bile yokmuş hamileliği geciktirir demişsin bide onunla ilgili de söylemek istedim ben evlendiğimin 5. ayında kaldım ve ben korunmazdım ama illada çocuk olsun diye yapmazdık hanı belin altına yastık koymak ne bileyim ayağı havaya dikmek gibi bişey olmadıhap falanda kullanmadım canım rabbim ol deyince olur :) isteyen herkese en istediği zamanda bu duyguyu tattırıp hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
sanada tavsiyem hiç öyle düşer düşecek gibidüşünme bol bol dua et ben hamileliğimde eşim iş dolayısıyla yanımda değildi kayın validemde devamlı bu kanamadan bebek durmaz bi kere kanama olursa o bebekten umudu kes bide tuvalete girerken afedersin tuvaletini yaparken kenara otur düşerse görürsün düştüğünden haberin olur gibi bir sürü şeyler ben afedersin tuvalete gittiğim zaman düşen bi parça kan görsem acaba düştümü diye ağlardım çok kötüydü o günler kimseyi dinleme olan sana olur kimsenin umurunda olmazsın canım derler ya ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar bu laf boşa deil..rabbim sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin..

gerçi rahim şekli hastalıklar tedavi süreçleri çeşit çeşit hamile kalma durumu buna görede değşebiir belki bende bunun için hamile kaldım sizin biraz daha uzun sürmüş olması bununla alakalıdır

gerçi rahim şekli hastalıklar tedavi süreçleri çeşit çeşit hamile kalma durumu buna görede değşebiir belki bende bunun için hamile kaldım sizin biraz daha uzun sürmüş olması bununla alakalıdır
Siz perdeyi aldırdınızmı?

Back