uterin septum :'(

hyret

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
22
1
16
Diyarbakır
merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var kısaca anlatayım 5 aylık evliydım hamile olduğumu öğrendim ve öğrendikten bir hafta sonra kanamam oldu ve doktorum hem çift rahim olduğumu hemde düşük tehlikesi olduğunu söyledi progestan ve folik asit verdi bi kaç gün sonra kanama arttı tabi bende bol bol dinlenemedim ve doktorum doğal yolla düşük olduğunu söyledi bende üzülerek oradan ayrıldım moralim bozuktu akrabalar düşüğün ayağı içeride olur bi daha kalırsın falan dediler neyse bir buçuk ay geçti adet görmedim test yaptım pozitif ve kahverengi lekelerim var doktora gittim doktor kalpleri atmıyo dedi bende şaşırdım atmaması normal çünkü küçükler falan dedim hem ben geçen ay daha düşük yaptım olurmu dedi bu bebekler 7+5 ler dedi sen düşük yapmamışsın daha o bebekler duruyo dedi kürtaj olman lazım dedi tek yumurta ikizi olan bebişlerimi aldırdım..ve doktorum hsg çektirip rahmime baktı illada ameliyat dedi ben bi kere daha bebek denemek istiyorum dedim siz bilirsiniz dedi dedim bi hap yapmamız gereken bişey varmı dedim bi hsg ye 250 ve ilacına 50 lira verdik doktor çok sinirlerimi bozdu filmi çekti çok moralimi toparlaması gerekirken allak bullak etti hiç anne olamayacakmışım gibi düşünüyorum canlar bana yardımcı olun ameliyatsız anne olan yokmu yardım edin bide doktorumun bana verdiği hsg sonucunun yanında bide yazı vardı onuda paylaşmak istiyorum

servikal yoldan verilen opak madde servikal kanalı geçti derin uterin septum gözlendi. bileteral tuba uterinalar normal doluş göstermekte olup kalibrasyonlari normaldir opak maddenin batın içerisiine dağılımı normaldır
sonuç:derin uerin septum?
uterus bicornus?
not:h\s gereğinde L\s önerildi.. yazıyodu..

Son düzenleme:
bende geçen yıl nisan ayında bu sebeple histereskopi oldum ve septum alındı bence bunu ihmal etme bende bu sebeple iki düşük yaşadım hoş sonrasında da bir düşük daha yaşadım ayrıca pıhtılaşma var bende istanbul acıbadem de oldum tüp bebek merkezleride yapıyormuş sanırım insallah kolayca atlatırsın çok büyütüp üzülecek bir durum değil.elhamdülillah hamile kalabiliyorsun bu çok önemli

aldırmaya korkuyorum acaba faydası olurmu olmazmı emin deilim çok araştırdım septumu aldırmadan çok az sorun yaşayıp bebeğini kucağına alanlarıda duydum mesela septumu ayağıyla itip kımıldamadan süreci tamamlayan bebekleri duydum bide ben yazayım hikayemi dedim ama pek fikir alamadım :(

aldırmaya korkuyorum acaba faydası olurmu olmazmı emin deilim çok araştırdım septumu aldırmadan çok az sorun yaşayıp bebeğini kucağına alanlarıda duydum mesela septumu ayağıyla itip kımıldamadan süreci tamamlayan bebekleri duydum bide ben yazayım hikayemi dedim ama pek fikir alamadım :(

cnm septum dediğin perdemi.yani dr nededi.

bazısını kalp şeklinde oluyomuş.eğer olsaydı ameliyat olman gerekecekti dedi.ama işte düşük veya erken doğum riski var dedi.

cnm ben hiç hamilelik yaşamadım.benim perde değil.rahim duvarında eğim var dedi dr.

canım senin dediğinle benm sorunum aynı değil heralde ben hsg filmide çektirdim benim rahmimin içinde rahmi ikiye bölen Y şeklinde bi septum var alınmazsa düşüklerle ve 6 7 aylık gibi erken doğumlarla karşılaşacağımı söyledi doktorum

cnm rahimde perde operasyonu çok kolaymış.yani sitede okudum perde ameliyatı olanları.çoğu ikide olmuşum yazmış.sonuçta sağlıklı bi hamilelik için.yani drun mutlaka ameliyat olman gerekiyo dedimi.sonuçta drun söylediğide önemli.

cnm rahimde perde operasyonu çok kolaymış.yani sitede okudum perde ameliyatı olanları.çoğu ikide olmuşum yazmış.sonuçta sağlıklı bi hamilelik için.yani drun mutlaka ameliyat olman gerekiyo dedimi.sonuçta drun söylediğide önemli.

sen bilirsin eğer olmak istiyosan adet görüp temizlendikten bi hafta sonra gel dedi bende bi kere daha bebek denesek hemen ameliyata olumlu bakmıyorum dedim sen bilirsin dedi bende ne bildiğimi bilmiyorum ki de perde çift rahim aynı çünkü canım çift rahim olmanın nedeni arada tek bi rahmi ikiye bölen bi perde tabi kalınlığa göre değişiyo çünkü bunun değişik şekilleride varmış onun için çift rahim oluyosun..

cnm sen bilirsin kalbini ferah tut.Rabbim ol dedikten sonra olur. sürekli dua edicez.benim bi akrabam var.2 defa düşük yaptı.dr a gitti çift rahim var demiş.yapılacak bişey yok.sonra tekrar hamile kaldı tabi sürekli kanaması oldu.sürekli yattı.neyse Rabbim nasip etti bi kızı oldu.şimdi 2. ye hamile yine kanamsı var.dr. demiş ki bebek bir tane rahime tutunuyo.diger rahim kanama yapıyor.bu sitede başka konulardada okudum.bi bayan çift rahimle perde ayrı diye yazmış.çünkü çift rahimde ameliyat yapılmıyo.ancak perde oldumu ameliyat yapıyorlar.kafanı karıştırmak istemem ama.drun sana ameliyat dediyse sadece perdedir ki onun çözümü var.

cnm sen bilirsin kalbini ferah tut.Rabbim ol dedikten sonra olur. sürekli dua edicez.benim bi akrabam var.2 defa düşük yaptı.dr a gitti çift rahim var demiş.yapılacak bişey yok.sonra tekrar hamile kaldı tabi sürekli kanaması oldu.sürekli yattı.neyse Rabbim nasip etti bi kızı oldu.şimdi 2. ye hamile yine kanamsı var.dr. demiş ki bebek bir tane rahime tutunuyo.diger rahim kanama yapıyor.bu sitede başka konulardada okudum.bi bayan çift rahimle perde ayrı diye yazmış.çünkü çift rahimde ameliyat yapılmıyo.ancak perde oldumu ameliyat yapıyorlar.kafanı karıştırmak istemem ama.drun sana ameliyat dediyse sadece perdedir ki onun çözümü var.

olabilir canım annem ve ailemden bikaç kişi hemen olma bidaha dene falan dedi ben ilk bebekte düştü zannedip ne işler yaptım tarlada çalıştım annemde dedi eğer düşseydi onlar düserdi dedi tek rabbimden iste bidaha dene eğer yine aynı sorun olursa o zaman düşün ameliyatı dedi ide hsg çektirdim onunda hamile kalmaya etkisi oluyomuş belki bu ay rabbim nasip eder isteyen herkese yanındada bana inşallahh.. :)

olabilir canım annem ve ailemden bikaç kişi hemen olma bidaha dene falan dedi ben ilk bebekte düştü zannedip ne işler yaptım tarlada çalıştım annemde dedi eğer düşseydi onlar düserdi dedi tek rabbimden iste bidaha dene eğer yine aynı sorun olursa o zaman düşün ameliyatı dedi ide hsg çektirdim onunda hamile kalmaya etkisi oluyomuş belki bu ay rabbim nasip eder isteyen herkese yanındada bana inşallahh.. :)

amin cnm inş.bu arada fazla tanışamadık nerdensin

aslen antepliyim ama iş dolayısıyla şuan diyarbakırdayız sen nerden canım inşallah rabbim seninde şifanı verir inşallah

merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun benim de rahimde perde varmış.. rahim filminde sadece sol taraftaki rahmim çıktı sonuç olarak 'yarım rahim' dediler fakat kendi dr um tekrar ultrasonla baktığında rahimde septum var yani perde var dedi..histereskopi olmam gerekiyormuş bende yaklaşık 1 ay önce durumu öğrendim şimdi araştırıyorum ben yaklaşık 2.5 senelik evliyim hiç hamile kalamadım..fakat septum farklı birşey çift rahim farklı birşey arkadaşım.. ama tekrar tekrar düşük yaşamak daha çok üzmez mi seni sonuçta düşük olduğu zaman yapışıklık sorunu da olabiliyor arkadaşım bencede bir an önce ameliyat olmakda fayda var..tekrar geçmiş olsun hakkımızda hayırlısı olsun inşallah bu da doğuştan gelen birşey ne yapalım herşey kısmet..

Back