Utanç ve korku bir arada :(

sevgi84

aşkım oğlum beN...
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
332
1
118
Ankara
arkadaşlar ne yazacağımı bilemiyorum.dişlerimin çoğu çürük kırık araları apseli kısacası vasat...aslında kaç yılın çürükleri bu bir bilseniz.ya o kadar korkuyorum ki dişçiden kaç kere gittim ağlayarak kalkıp kaçtım:gitme: koca kadınım ve dehşet korkuyorum kabusum oldu bu dişler.görüntü olarak ön dişler iyi ama gerisi berbat.kesin ameliyat da ederler beni.tekrar kaçarım korkuyorum çünkü diye tedaviye de başlayamıyorum ama artık diş ağrılarına da dayanamıyorum offfff:gitme::gitme::gitme:ya benim gibi sorunlu olan var mı yada sorunlu olup da çözebilen yorumlarınızı bekliyorum canlarımeyvahedigeldismile

merhaba ben 17 yaşındayım benim ön dişlerim ayrıktı öncelikle onu yaptırdım 1 yıl kadar sonra yere yüzüstü bayıldım ve öndeki 3 dişim kırıldı , dudağım ve diş etlerim patladı ardından kırılanlardan birini çektirdim , dişetlerime dikişler atıldı ..böyle nice şey yaşadım ama pes etmedim niyayetinde güzel bir görüntüye kavuştum tabi şuan dişlerimin arkasında tel var daha bitmedi tedavim ama bence ne kadar acısada diş tedavisi çok önemli diş temiz ve güzel olunca insan bir başka oluyor,bence korkmayın bi randevu alın ve mis gibi dişlere sahip olun opuyorumnanaktan

ama diyorum ya o kadar harabe dişlere sahibim ki çok canım yanıcak yıllarca sürücek offf( ne güzel yaptırmışsınız inşallah bir cesaret de bana gelireyvahedigeldismile

en azından birebir gidip sorun kaplama mı yapılcakmış yoksa dişler çekilcek mi öğrenin zaten ne olursa olsun hastanın canı yansın istemez doktor anestezi gibi şeylerle mutlaka acı en aza indirilir korkmayın:1hug:

aynı korkuyu taşıyorum;Anlık bir cesaret geliyor ama hemen gidiyor..sorunum 20 lik dişlerim;Canımı yakmasına ve dişlerimin şeklini bozmasına ragmen gidemiyorum!!!
Allah yardım etsin bizim gibilere...

bende çok korkuyordum inanın ne kadar ağrı çektim kaç kutu ağrı kesici antibiyotik içtim tek dişçiye gitmemek için
ama sonunda mecbur gittim inanın korkulduğu kadar değil makinenin sesi azcık ürkütüyor insanı ama acısı çok az oluyor dişçiden çıkınca keşke önce gelseydim dedim

Ama bu durumdan çok rahatsızsınız öyle değil mi? Dişlerinizle mutlu değlsiniz ve böyle olmaya devam etmesini istemiyorsunuz? O zamana cilen bir yerden başlamanız lazım. Başlamak bitirmenin yarısıdır :)
Başladıktan sonra zaten neden daha önce başlamamışım diyeceksiniz :) Ben de uzun süren bir diş tedavisi yaptırmıştım ve bittğinde keşke daha önce başlamışım dedim.
Korktuğunuz gibi de uzun sürmez ve acımaz merak etmeyin.

benim arkadaşımda kaldırımda yürürken düştü ön dişleri kırıldı dudağı patladı:teselli: kaplama yaptırmıştı sanırım hemen sarardı.sapsarı görünüyor ön 2dişi kendi dişleri ondan daha beyaz

şu anda 3 ilaç birden içtim 1 antibiyotik 2 ağrı kesici dişiiiiiiiiiiiiiiiiiiim:gitme: ölüyorum şu an ağrıdan Allahım uyku da bile ağırıyo ya varmı böyle bişey.ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum çok fenayıım:gitme::gitme:

geçmiş olsun

inan dişlerini tedavi ettirince keşke bu acıyı çekmeseydim diyeceksin
çünkü dişçide hayatta öyle acı çekmiyorsun, uyuşturuyor zaten hayatta hissetmiyorsun, çark sesimi ürkütüyor seni, hiç ürkütmesin inan dişlerinin düzeleceğini düşünüce oda pek enterese etmiyor o anda seni

ben hep diş problemleri yaşıyorum, ilk azımı ilkokul 5e giderken çektirdim, onu da doktor iğne bile vurmadı spreyle çekti dişi ama ne azap çektim anlatamam, daha sonra diğer azım çürüdü, ağrıyor ama nasıl :S annem diyor kalk doktora gidelim ben korkudan hayır diyorum, en sonunda uykusuz geceler başlayınca artık yapcak bişey yok diyip kalkıp gittik

aaaaa, hiç öyle ilk deneyimime benzemiyordu, pek bişey hissettim bile diyemem, keşke dedim önce gelseydim onca acıya deymezmiş, ilk doktor ne korkutmuş beni, şimdi hala bile gidiyorum doktora malesef genetik olarak çürüyor, ne kadar fırçalayıp dikkat etsemde nafile ama doktorunu çok iyi seç diş yapacam derken tamamen dişinden de olma

Son düzenleme:
Kötü görünümlü diş özgüven eksikliğine sebep olur canım, hemen iyi bir doktor araştırması yapıp bakımını yaptır. Her geçen gün moralsizliğe neden olacak sonuçta. Hadi bir cesaret...

kızlar ya nasıl iysisiniz:) evet cesaretim full annem gelicek yakında ve ben bebeğimi bırakıp ilk işim diş tedavisine başlamak .evet iyi bir diş doktoru bulmak şart.inşallah işlerim yolunda gider

uzun zaman sonra bende çürük dişlerimi yaptırmaya başladım.çok ama çok korkmama rağmen.şansıma da süper iyi şeker,genç ama çok becerikli dikkatli bir dr a rastladım.iki saat önce yarım kalan kanal tedavimi tamamladı.şu an müthiş ağrım var.uyuşturucunun etkisi geçti.ama ben tedavi olduğum için çok mutluyum.
ağzında birsürü ve feci durumda çürük varsa sakın bekleme.o ağrıyla yaşayacağına bir gün çek ama herşey sonra bitsin.çürükle dolu bir ağız,kötü görüntü ve kokuya sebep olur.imkan varken mutlaka tedavini ol.

burdan çok güzel destek aldım tedavimi olucam zaten başlayana kadar başladımmı sonunu getiririm sanırım.ağrıya acıya çok dayanıksızım bende utanıyorum tabiri caizse at kadar kadın ağlıyorum en ufak bi şeyde.o kadar imreniyorum ki soğuk kanlı ve cesaretli kadınlara,inşallah bi gün bende öyle olurum:/

bu eziyeti çekmeye değer mi?
anladığım kadarıyla çok ciddi boyutta rahatsızlığınız..kesinlikle daha fazla ihmal etmeyin derim...çürük diş başka açılardanda tehlikeli olabilir bunu biliyorsunuz değil mi?

bende 20liklerimden sorunluyum,aslında hiç ağrı falan yaptıkları yok ama içerdeler çaprazlamasına,yani çıkmadılar ve çekilmesi gerekiyor diş eti kesilerek...bildiğin ameliyat yani,bende korkuyorum ama yaptırıcam bi ara çünkü ilerde sorun olsun istemiyorum....

hayatımda hiç dişçektirmedim ,diş problemimde olmadı 2 dolgum dışında o nedenle acı ,şu bu konusunda bişey diyemiyorum ama hepimizin bildiği gibi uyuşturarak yapılıyor işlemler o nedenle korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum....

dişlerinizi yaptırınca yeniden doğmuş gibi olacaksınız eminim....:teselli:

korkunu yenmenin en iyi yolu ,üzerine gitmektir...
korkunla yüzleşmelisin ...
ve en öenmlisi de şu ki ,ağız ve diş sağlığı sadece ağızımızdaki tahribat ile kalmıyor,önlenemeyen ve bazen de birçok ciddi hastalığın sebebi olabiliyor oradaki bakteriler...
hatta düşünün ki ,kalb sağlığı ile bile ilintilidir ,ağız ve diş sağlığı ...
lütfen ,yapılcak müdaheleden değil ,sağlınızı kaybetmekten korkun...

benim de 20lik dişlerim gömülü halde onları çektirmem lazım, çünkü güzelim alt dişlerim sayelerinde yamuk yumuk oldu.. ama çok korkuyorum yaa.. çıkmış olsalar problem etmem de dikiş filan atmaları gerekecek herkes ağrılı olduğunu söylüyor, insan ister istemez korkuyo

açıkçası bu kadar sorunun varsa protez yaptırman senin acından daha iyi olur. fakat protez de kendi icnde ikiye ayrılıyor hareketli protezler ve sabit protezler. sabit protez tüm dişlere yapılıyor ve çıkarılamıyor, hareketli protez ise sorunlu dişlere yapılıyor, istege gore cıkarılıp takılabiliyor. ben olsaydım sabit protez yaptırırdım. AMA; doktora gorunun, sadece muayene etsin. sorun cok buyuk degilse dolgu yaptırabilir ya da dis cektirebilirsiniz. disime bakmamam ve ihmallerim sonucu 4 dolgum var ve kanal tedavisi uygulandı. acıyor mu? hayır. korkmayın. ben de 4. dolgumu yaptırmaya giderken bile heyecandan titriyordum, dişçi koltuguna oturdugum anda da aglama hissi geliyor bana; kendimi zor tutuyorum. yani pek bi farkımız yok ama sonuc asla husran degil. emin olun korkulacak bisey yokbuyrunnnnnnnnn

tebrik ediyorum, anlatmak istedigim bu..kaydirigubbakcemile5

iyi bir doktor ve hijyenik bir ortam karsılıgında simdiki eziyetlerinizi hatırlayıp guleceksinizyerimseniben

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…