• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanç ve korku bir arada :(

kızlar ya nasıl iysisiniz:) evet cesaretim full annem gelicek yakında ve ben bebeğimi bırakıp ilk işim diş tedavisine başlamak .evet iyi bir diş doktoru bulmak şart.inşallah işlerim yolunda gider

bilgilerinizde ankarada olduğunuz yazıyo 6 yaşından beri hacettepe diş hekimliğinde kontrollerim ve işlemlerim sorunsuz bi biçimde halledildi ve insana insan gibi muamele ediliyo tavsiyem hacettepedir (:opuyorumnanaktan

bilgilerinizde ankarada olduğunuz yazıyo 6 yaşından beri hacettepe diş hekimliğinde kontrollerim ve işlemlerim sorunsuz bi biçimde halledildi ve insana insan gibi muamele ediliyo tavsiyem hacettepedir (:opuyorumnanaktan

evet ankarada oturuyorum hacettepeyede oğlumu götürdüm geçen bilseydim o kadar iyi muammele olduğunu bir doktorla görüşürdüm...evet şimdi inanıyorum ki iyi olucak her şey ve ben hemen doktor araştırmasına başlıyorum annemi de beklemeden hazır cesaretim gelmişken başlamam gerek inanıyorum ki iyi olucak herşey:Saruboceq:

evet ankarada oturuyorum hacettepeyede oğlumu götürdüm geçen bilseydim o kadar iyi muammele olduğunu bir doktorla görüşürdüm...evet şimdi inanıyorum ki iyi olucak her şey ve ben hemen doktor araştırmasına başlıyorum annemi de beklemeden hazır cesaretim gelmişken başlamam gerek inanıyorum ki iyi olucak herşey:Saruboceq:

çok sevindim kararınıza. umarım herşey yolunda gideropuyorumnanaktan

benim de dişlerim kötü durumda, 20'likler çürümüş, çekilecekler, daha önceden yaptırdığım dolgular kötü olmuş, kanal tedavisi olacak, o bu şu derken ağzımda tedavi edilmesi gereken 8-9 tane diş var.
biri ağrımasa diğeri ağrıyor, her gün sıkıntı çekiyorum.
gittim geçenlerde diş hekimine, şöyle yapıcaz böyle yapıcaz anlattı. o an tedaviye falan başlamayacağımı bildiğim halde koltuğa oturmak çok zor geldi :(
anlattı bitirdi, fiyat verdi. eh ben sonra geleyim dedim, kaçıyorum :)
sonra bir an durdum, daha ne kadar kaçacaktım? doktor hanıma, hadi çekin bir 20'lik dedim. çok çürümüştü. tamam dedi geçtim tekrar koltuğa. korkumdan hiç bir şey kaybetmemiştim ama. 1 iğne yaptı, biraz sohbet ettik. sonra ikinci iğneyi de yaptı. biraz daha zaman geçince başladı uğraşmaya.
5dk sürmemiştir, o ufak tefek kadın ağrısız sızısız çekti dişimi, hem de kocaman 20'lik dişi..
tabi ki korku çok zor, geçmiyor. ağrımayacağını bildim, daha yeni tecrübe ettim ama elimde değil hala korkuyorum. ama karar verdim, ayda 1-2, belki 3 dişimin tedavisini yaptıracağım. kurtulmam gerek çünkü bu sıkıntılardan.
umarım sen de gerekli cesareti toplayabilirsin. insanın canı yanmıyor ama korkudan koltuğa öyle yapıştım ki, izim çıkmıştır kesin :)

diş ağrısını çok iyi biliyorum malesefmafoldumben
hamilelikten beri erteliyordum tedaviyi ama bugün ağrıya dayanamayıp gittim
2.5 aylık bir tedavi gerekiyor,çarşamba günü başlıcaz

benim de dişlerim kötü durumda, 20'likler çürümüş, çekilecekler, daha önceden yaptırdığım dolgular kötü olmuş, kanal tedavisi olacak, o bu şu derken ağzımda tedavi edilmesi gereken 8-9 tane diş var.
biri ağrımasa diğeri ağrıyor, her gün sıkıntı çekiyorum.
gittim geçenlerde diş hekimine, şöyle yapıcaz böyle yapıcaz anlattı. o an tedaviye falan başlamayacağımı bildiğim halde koltuğa oturmak çok zor geldi :(
anlattı bitirdi, fiyat verdi. eh ben sonra geleyim dedim, kaçıyorum :)
sonra bir an durdum, daha ne kadar kaçacaktım? doktor hanıma, hadi çekin bir 20'lik dedim. çok çürümüştü. tamam dedi geçtim tekrar koltuğa. korkumdan hiç bir şey kaybetmemiştim ama. 1 iğne yaptı, biraz sohbet ettik. sonra ikinci iğneyi de yaptı. biraz daha zaman geçince başladı uğraşmaya.
5dk sürmemiştir, o ufak tefek kadın ağrısız sızısız çekti dişimi, hem de kocaman 20'lik dişi..
tabi ki korku çok zor, geçmiyor. ağrımayacağını bildim, daha yeni tecrübe ettim ama elimde değil hala korkuyorum. ama karar verdim, ayda 1-2, belki 3 dişimin tedavisini yaptıracağım. kurtulmam gerek çünkü bu sıkıntılardan.
umarım sen de gerekli cesareti toplayabilirsin. insanın canı yanmıyor ama korkudan koltuğa öyle yapıştım ki, izim çıkmıştır kesin :)

bende annem gelir gelmez başlıycam artık hazır burda siz arkadaşlarımın verdiği cesaretle. doğru kaça kaça nereye kadar.antibiotik kullanmaktan midem delindi artıkkafamçokkarıştı biliyorum aylar sürücek ,belki çok acı da çekicem ama bu tedaviyi yaptırıcam çoook sağolun kadınlar kulübünün nadide dostları sayenizde olucak herşeyolumunekankayizsmile

diş ağrısını çok iyi biliyorum malesefmafoldumben
hamilelikten beri erteliyordum tedaviyi ama bugün ağrıya dayanamayıp gittim
2.5 aylık bir tedavi gerekiyor,çarşamba günü başlıcaz

offf be canım bilmemmi esas diş ağrısı hamileyken kuduruyomafoldumben çok geçmiş olsun canım ağrısız ve acısız bir tedavi diliyorum sana tatlımopuyorumnanaktan

Canım iyi bir doktor bulunca hiç korkma. Benimde daha önceden yaptırdığım kanal tedavilerinin yenilenmesi gerekiyordu. film çekildi. Doktorum çekim yapılmasının daha uygun olduğunu söyledi. 2tane azı dişimi ve 4 tane 20lik dişimi çektirdim. çekilen azı dişlerinim yerine yeni diş yapılacak hatta şuan protez dişlerle duruyorum:) Eğer Denizli'de olsaydın doktorumu tavsiye ederdim. Sağolsun ne ağrı ne acı hıçbir şey hissetmedim. Hatta çekilen azı dişimin kökünde gizli kist vardı onu da çekimden sonra temizledi çok rahatım. Birde ben doktoruma gittiğimde şikayetlerimi söyledim o da çekilen filmi inceledi ve yapılması gerekenleri söyledi ve yapıyor. inşallah ağrısız acısız kurtulursun canım.

merhaba arkadaşlar ben de aynı durumdayım ağzımda çok çürük diş var ve 1 aydır sürekli apse tekrarlıyor.20 lik dişim kırıldı ve gömük diğerleri kırık çürük önler de sızlamaya başladı.ben hayatımda bir kere diş çektirdim tek korkum iğne damağımı çok acıttı ben kendimi çektim ve doktorum iğne kırılacaktı dedi o beynime yerleşti lise yıllarımdı o zaman ama o korkuyu yenemedim normalde de iğne korkum var kan veremiyorum çok zor durumdayım kendimi zorluyorum yapamıyorum.sevgi84 arkadaşımın yazdıklarını görünce işte ben dedim resmen .sevgi84 gidebildin mi doktora arkadaşım.

merhaba arkadaşlar ben de aynı durumdayım ağzımda çok çürük diş var ve 1 aydır sürekli apse tekrarlıyor.20 lik dişim kırıldı ve gömük diğerleri kırık çürük önler de sızlamaya başladı.ben hayatımda bir kere diş çektirdim tek korkum iğne damağımı çok acıttı ben kendimi çektim ve doktorum iğne kırılacaktı dedi o beynime yerleşti lise yıllarımdı o zaman ama o korkuyu yenemedim normalde de iğne korkum var kan veremiyorum çok zor durumdayım kendimi zorluyorum yapamıyorum.sevgi84 arkadaşımın yazdıklarını görünce işte ben dedim resmen .sevgi84 gidebildin mi doktora arkadaşım.

yok gülüm gidemedim bebeğim olduğu için bırakacak kimsem yok annem gelir gelmez gidicem kararlıyım.sanada çok geçmiş olsun arkadaşım yapacak bişey yok mecburuz bu tedaviye allah yardımcımız olur inşallah:26:

Canım benim bende dişçi korkusu yaşayanlardanım. Ama senin kadar değil. Zaten son yenilikler o kadar güzel ki... ne için orada olduğunu bile unutuyorsun. Önce sprey sıkıyor sonra iğne yapıyor sen istemeden hiç bir şey yapmıyor. Özelede gittim, devletede şükür şuana kadar hep güzel ilgilenildi. Korkunu yenmek için bir kere denemen lazım. Durumun iyi ise özelde yaptır derim. Sıra v.s. beklemezsin birde malzemeleri daha farklı oluyor. Devlette bu var bunu kullanayım derler ama özelde öyle değil.
Ahh ahh ne çok imrenmişimdir bembeyaz düzgün dişlere:31:Bende de önler idare eder ama arkalar vasat:25:
Unutma korkuların yüzünden sadece diş ağrısına, kokusuna v.s. değil diğer sağlık sorunlarında katlanmak zorunda kalabilirsin.

arkadaşlar ne yazacağımı bilemiyorum.dişlerimin çoğu çürük kırık araları apseli kısacası vasat...aslında kaç yılın çürükleri bu bir bilseniz.ya o kadar korkuyorum ki dişçiden kaç kere gittim ağlayarak kalkıp kaçtım:gitme: koca kadınım ve dehşet korkuyorum kabusum oldu bu dişler.görüntü olarak ön dişler iyi ama gerisi berbat.kesin ameliyat da ederler beni.tekrar kaçarım korkuyorum çünkü diye tedaviye de başlayamıyorum ama artık diş ağrılarına da dayanamıyorum offfff:gitme::gitme::gitme:ya benim gibi sorunlu olan var mı yada sorunlu olup da çözebilen yorumlarınızı bekliyorum canlarımeyvahedigeldismile

merhaba sevgii özellikle şunu söyleyeyim diş hekimi koltuğu hayatında korkmaman gereken koltuklardandır emin ol benim eşimde diş hekimi ve bende ağız diş sağlığı polikliniğinde çalışıyorumm.. iinsanalrın korkmalarının sebebi tamamen ne yapılacağını elelrine aldıkları aletlerle neler yapacaklarını bilmemeleri.. gideceğin doktorun sana eline her alet aldığında bunun ne işe yarayıp onunla ne yapacağını sana anlatması nesi rahatlatacaktır.. canının acıyayacağı duygudsu ile oturduğun zaman bunu atlatman çok zor ne o lduğunu bilmelisin. eğer hiç yaptırma yanlısı değilsen eğer sana göede tedavi seçenekelri var ama bilmediğin yerde yaptırmanı önermem.. ağız sağlığı sanmaki sadece ağız sağlığını etkiliyor kalp kapakcıkalrını ve böbrekelrini inanılmaz derecede etkiliyor herhangi bir sorun olursa sorabilirsin..

kızlaarrr diş hekimlerinden korkulma sebebi tekrar tekrar söylüyorum yanlış doktor bilinçsiz doktor tedavilerinden kaynaklanıyor.. emin olun koorkmanızı gerektirecek hiç ama hiç bir şey yok.. bir insanın canını acıta acıta tedavi edilmesi mümkünmüdür sizce? insanalrı ne kadar oturtabilirizki koltuğa:) bunu kendinize yapmayın vücudunuza yazık etmeyin sadece dişlerinize değil tüm vücudunuza zararı var...

bu kadar korkma arkadaşım bendede diş teli var çok çektim ağzım hep kan kokuyor kanıyor ama 9 ay sonra çok güzel olcak inşlh. git doktora yapılacakları yaptır sonrasına güzel gülüşler seni bekliyor

öncelikle geçmiş olsun diyorum ve aynı sizin gibi çok korkan ve 40 yıl diş doktoruna gidemeyen ben size diyorum ki inanın hiç korkacak bişi yok uyuşturmadan hiç bi şekilde müdahele olmuyo benim dişlerimi çoğu doktor yapmadı üniversite hastanesi olmalıydı bi gün cesaret edip gittim ve korkularımı anlattım kaç defa doktorun kapısından döndüğümü falan ilk yapılan diş çekimiydi ve ben hiçbişi anlamadım sonra sürekli gittim:)korkuları attım ya hemde çok cesurdum artık tedaviydi ,çekimdi ,protezdi,kanaldı inan hertürünü yaptırdım galiba, şimdi menmunum 1 defa cesaret edersin benim gibi inşallah kolay gelsin inşallah:nazar:

Selam Sevgi84, Bende seninle aynı durumdayım, hatta önalt dişlerim de kötü durumda.21 yaşındayım çok utanıyorum doktara gitmek için birde buna doktor korkum eklenince evde ağrılarımla başbaşa kaldım. Daha önce cesaretimi toplayıp özel bir doktora gittim kanal tedavisi ardından dolgu yapıldı 4 dişime ama sağ yanağıma yapılan iğnenin yerinde daha sonra şişlik meydana geldi doktora sordum zamanla gecer dedi ama gecmedi hala yüzümün sağ tarafı hafif şişik görünüyor, dolgu kırıldı ve inanılmaz ağrılar cekiyorum. Sırf o doktor yüzünden daha çok korkmaya başladım yine aynı benzer bir doktorla karşılaşırım diye ama annem doktora gitmemi istiyor cok ciddi sağlık problemleri yaşayabilirim o nedenle bu yaz cesaretimi toplayıp tüm dişlerim için tedavi olacağım. Bu acılara dayanmak çok zor keşke dişlerime çok iyi baksaydım, şimdi çok pişmanım.:2: Umarım biran önce diş ağrılarından kurtulursun:128:

kızlar noluyo Allah aşkınaaa:61: korkmayınnn korkacak hiç bişey yokk, arkadaş ağrılardan uyuyamadığını söylemişş, inanın bu ağrıları çekmek diş yaptırmaktan 1000 kat daha zor, diş ağrısını iyi bilirim, benim de arka dişlerim problemliydi,kanal tedavisini bilirsiniz, dişetine ulaşıp kalın iğnelerle sinirler alınıyor, işte 8 tane dişimi bir hafta içinde içinde kanal tedavisi yaprırdım ve gram acı hissetmedim, çünkü zaten iğne ile uyuşturuyolar, iğneden de korkuyosanız o acı saliselik bişey,
ilk gün benim de kalbim çarpıyodu doktora giderken ama sonra güle oynaya gittim:40:
diş çektirmek de zor değil, 8 yaşındaki kardeşim 2 dakika sızlandı ve bittii:1:

darısı sizlerin başınaa!!!

bu kadar korku niye yaa anlamıyorum:) o çektiğin acının utancın binde birini anca çekersn gömülü diş ameliyatı da oldum dolgu da yaptrdım kanal tedavisi de diş ameliyatı da oldum hiçbirinde de doktor canımı yakmadı böyle yaparak sadece kendine zarar verirsin bence bi an önce git doktoraa o korkuyla yasanmaz

Back