benim de dişlerim kötü durumda, 20'likler çürümüş, çekilecekler, daha önceden yaptırdığım dolgular kötü olmuş, kanal tedavisi olacak, o bu şu derken ağzımda tedavi edilmesi gereken 8-9 tane diş var.
biri ağrımasa diğeri ağrıyor, her gün sıkıntı çekiyorum.
gittim geçenlerde diş hekimine, şöyle yapıcaz böyle yapıcaz anlattı. o an tedaviye falan başlamayacağımı bildiğim halde koltuğa oturmak çok zor geldi
anlattı bitirdi, fiyat verdi. eh ben sonra geleyim dedim, kaçıyorum :)
sonra bir an durdum, daha ne kadar kaçacaktım? doktor hanıma, hadi çekin bir 20'lik dedim. çok çürümüştü. tamam dedi geçtim tekrar koltuğa. korkumdan hiç bir şey kaybetmemiştim ama. 1 iğne yaptı, biraz sohbet ettik. sonra ikinci iğneyi de yaptı. biraz daha zaman geçince başladı uğraşmaya.
5dk sürmemiştir, o ufak tefek kadın ağrısız sızısız çekti dişimi, hem de kocaman 20'lik dişi..
tabi ki korku çok zor, geçmiyor. ağrımayacağını bildim, daha yeni tecrübe ettim ama elimde değil hala korkuyorum. ama karar verdim, ayda 1-2, belki 3 dişimin tedavisini yaptıracağım. kurtulmam gerek çünkü bu sıkıntılardan.
umarım sen de gerekli cesareti toplayabilirsin. insanın canı yanmıyor ama korkudan koltuğa öyle yapıştım ki, izim çıkmıştır kesin :)