Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları üstün zekalı çocukların gelişimi 0-6 yaş

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
Merhaba, bir kaç gün önce okulumuzun pedagogu sayesinde oğlumun üstün zekalı olabileceğini öğrendim
oğlum henüz 3.5 yaşında. çok hareketli ama hiperaktif değil. sanırım beyin çok hızlı çalışmaktan bedene hükmedemiyormuş. bu nedenle psikiyatriste yönlendirdi. ve üstün zekalılar okulunda özel bir programla zekasının ölçülmesinin iyi olabileceğinii ve bu şekilde yönlendiliceğimizi önerdi. bu durumu yaşayanlar ne yaptınız ve okul döneminde beni neler bekliyor

bizdede aynı durum var ama okulun rehberlik öğretmeni net bişey söylemedi. bize 72 ayı doldurunca testlerın yapılabileceğinden bahsedilmişti. hangi ildesiniz bilmiyorum ama internetten araştırma yapıp ilinizde olan üstün zekalılarla ilgilenen derneklerle veya hastanelerin ilgili bölümleri ile görüşebilirsiniz
benım oğlum daha büyük ama çocukluğundan buyana hep olabilir diyorlar bizde hala netleştiremedik bişeyleri

bizim pedagogumuz anaokulu döneminde o hareketliliğin önüne geçilip öğrenmesine olanak sağlamamızı istedi bu nedenle yaz okulunda üstün zekalılar okuluna vererek gelişimine destek vermeliymişiz. ben istanbuldayım. sizin çocuğunuz bu yaşlarda nasıldı? gelişimi hareketleri vs..

oğlum o yaşlarda hareketliydi fakat dikkat dağınıklığı yoktu. oldukça geniş kelime hazinesi vardı puzzle yapmada da oldukça başarılı idi. 50lik falan alıyorduk diye hatırlıyorum.
4,5 yaşında da okumaya başladı ama hikaye kitabı falan degıl reklam tabelalarında yazanları arçelik vodafone falan gibi
şuan evren dunya olusumları ıle ılgılı belgeseler ızlıyor yorumlarda bulunuyor Allahı sorguluyor. ama bılmıyoruz gercekten boyle bısey var mı yok mu
dıkkat dagınıklıgı varsa puzzle yapın sureklı

biz de dikkat dağınıklığı yok 35 li puzzle yapıyor. 6 aylıkken ilk kelimesini söyledi 1 yaşında cümle kurabiliyordu. 1.5 yaş ile 2 yaş arasında neden sonuç ilişkisi kurabiliyordu. şimdi ingilizce 100 e kadar sayıyor, renkler, günler ve mevsimleri biliyor ve cümle kurabiliyor. biz de belgesellere bayılıyoruz. çok dikkatli oğlum, ve asla unutmaz. yolları, sözleri, insanları vs..

Merhaba, stanford bineti yaptırdınız mı? İstanbuldaysanız nerde yaptırdığınızı öğrenebilir miyim?

merhaba, hayır yaptırmadım. yeditepe üni. hast. psikiyatrist oğuzhan bey gittik ve o 4 yaşındaki bir çocuk için zeka testlerinin erken olduğunu 6 yaşından sonra doğru sonuç verebileceğini söyledi. şimdilik yapmayacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…