Üstesinden gelebilir miyim?

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
756
Hanımlar merhaba. :) Size bir konudan bahsetmek istiyorum. Geçen gün bir konu açmıştım, belki denk gelenleriniz olmuştur. DGS sınavına gireceğim. Bu arada 24 yaşındayım. :) Bölümümü sevdim bu yıl ve bu yüzden DGS düşünüyorum ama en az 3 yıl daha okumam lazım.
Benim hayalim hep Beslenme ve Diyetetikti. Halâ içimde ukte. Birkaç gündür aklım çok karışıyor. DGS'ye de girsem bölümümü 3 yılda bitireceğim. Beslenme ve Diyetetik okusam da kültür dersleri muafiyeti ve yaz okuluyla birlikte 3 yılda bitireceğim. Önceden hiç azimli değildim. Son 1,5 yıldır daha bilinçli olduğumun ve azimle çalışmaya başladığımın farkındayım. Sorunum şu; Üniversite sınavına hazırlanırsam ki 6 aylık bir süre var; Matematik ve Türkçe çalışacağım için DGS'ye de hazırlanmış olacağım. 2. dönem okul derlerim var ve spora da başlamam lazım çünkü kas kütlem çok azmış ve doktor kesinlikle spor yapmalısın yoksa vücudun bir süre sonra kaldırmaz dedi. Erkek arkadaşım okuduğum şehire gelecek, eğitiminin devamı burada. Hafta sonları onu da görmek isteyeceğim. Hepsine birden yetişebilir miyim? Ya da nasıl bir yol izlemem gerekir?

Hanımlar merhaba. :) Size bir konudan bahsetmek istiyorum. Geçen gün bir konu açmıştım, belki denk gelenleriniz olmuştur. DGS sınavına gireceğim. Bu arada 24 yaşındayım. :) Bölümümü sevdim bu yıl ve bu yüzden DGS düşünüyorum ama en az 3 yıl daha okumam lazım.
Benim hayalim hep Beslenme ve Diyetetikti. Halâ içimde ukte. Birkaç gündür aklım çok karışıyor. DGS'ye de girsem bölümümü 3 yılda bitireceğim. Beslenme ve Diyetetik okusam da kültür dersleri muafiyeti ve yaz okuluyla birlikte 3 yılda bitireceğim. Önceden hiç azimli değildim. Son 1,5 yıldır daha bilinçli olduğumun ve azimle çalışmaya başladığımın farkındayım. Sorunum şu; Üniversite sınavına hazırlanırsam ki 6 aylık bir süre var; Matematik ve Türkçe çalışacağım için DGS'ye de hazırlanmış olacağım. 2. dönem okul derlerim var ve spora da başlamam lazım çünkü kas kütlem çok azmış ve doktor kesinlikle spor yapmalısın yoksa vücudun bir süre sonra kaldırmaz dedi. Erkek arkadaşım okuduğum şehire gelecek, eğitiminin devamı burada. Hafta sonları onu da görmek isteyeceğim. Hepsine birden yetişebilir miyim? Ya da nasıl bir yol izlemem gerekir?

Sana hayat kurtaran, pişmanlık oranı sıfır, bir abla tavsiyesi...
İnsanlar gelir geçer.
Sakın bir erkeği kendinin ve kariyerinin önüne koyma.
Önce sen!

evli olup mesai boyunca çok yoğun çalışıp eve gelip çocuklarıyla zaman geçiren, evi derleyip toplayan, geleneksel gereklilikleri yerine getiren ( kayınvalide ziyareti vb.) misafir ağırlayan ama yine de mesleği için gerekli sınavı kazanan insanlar var. kpss gibi, uzmanlık gibi..
ne zaman yapıyorlar?
uykularından feragat ediyorlar.
yapmak isteyen her türlü yapar.
yapmak istemeyen de önüne hangi imkanlar serilirse serilsin yapmaz.

Sana hayat kurtaran, pişmanlık oranı sıfır, bir abla tavsiyesi...
İnsanlar gelir geçer.
Sakın bir erkeği kendinin ve kariyerinin önüne koyma.
Önce sen!

Elbette önce ben. Yalnız devam eden okulum, spor, sınava hazırlık... Bunların hepsine birden yetişemem diye tedirgin oluyorum. Az uyurum, çalışırım. Yaz tatilinde dinlenirim bol bol. Feragat ederim bazı şeylerden sorun değil.

Aynen katılıyorum
Hele ki ünv sevgilisi için sağlıktan/ekmek parasından feragat etmezdim

Ekmek parası çok önemli gerisi fasa fiso

İşte ben de ekmek parası kazanabilmek için bazı şeyleri yapmak istiyorum. Konuştuğum bazı kişiler '28 yaşında bitecek okulun. Ne zaman evlenip çoluk çocuğa karışacaksın, boşver evlen' diyorlar. Okurken de evlenilebilir ama benim evliliğimin dört dörtlük olacağı ne malum? Ya birgün ayrılırsam? Ayaklarımın üstünde durmam lazım. Belki evet biraz geç bitecek okulum ama zaman çok hızlı geçiyor. Göze alabiliyorum bunu.

evli olup mesai boyunca çok yoğun çalışıp eve gelip çocuklarıyla zaman geçiren, evi derleyip toplayan, geleneksel gereklilikleri yerine getiren ( kayınvalide ziyareti vb.) misafir ağırlayan ama yine de mesleği için gerekli sınavı kazanan insanlar var. kpss gibi, uzmanlık gibi..
ne zaman yapıyorlar?

Beni belki tek zorlayacak şey maddiyat olur. Kardeşim de seneye üniversiteye başlayacak. Annem babam zorlanabilir. Ama Allah büyük. Emek edip çalışırsam sanırım bir kapı açılır.

ne zaman yapıyorlar?

Peki söyler misiniz bu süper kadınlar bunca fedakarlığın karşılığında ne elde ediyorlar? Bir teşekkür edenleri oluyor mu?

Uykudan feragat etmek hiç güzel bir şey değil, insanın zihni tükeniyor burda iyi bir şeymiş gibi lanse etmeyin bence. TV karşısında takılıp bir tabak kaldırmayan bir erkek için hele hiç değmez.

Peki söyler misiniz bu süper kadınlar bunca fedakarlığın karşılığında ne elde ediyorlar? Bir teşekkür edenleri oluyor mu?

Uykudan feragat etmek hiç güzel bir şey değil, insanın zihni tükeniyor burda iyi bir şeymiş gibi lanse etmeyin bence. TV karşısında takılıp bir tabak kaldırmayan bir erkek için hele hiç değmez.
evlilikte paylaşım esastır.
evet geleneksel rolleri benimsiyor ve evliliğin sorumluluğunu kadınlar olarak biz daha çok üstleniyoruz belki ama;
yine de tüm erkekler kötü, tüm evlilikler kötü diye de lanse etmeye gerek yok.
ben, işimle ilgili, henüz çocuğum yokken böyle bir çalışma içindeydim. 1 ay kadar sofra kurup kaldırmadım misafir de ağırlamadım.
bunu kendim için yaptım. eşim için değil.
mesleğim gereği hep şunu söylerim. "her olay kendi şartları içerisinde değerlendirilir"

bazı sınav vb süreçler 1 yıl alıyor veya daha fazla.
bu süreçte hiç misafir ağırlamamak, hiç bir yere gitmemek çok mantıklı değil.
planlı programlı olunabilir. 10'da yatıp uyumak yerine 10-01 arası ders çalışıp uyuyabilir bir insan.

tv karşısında tabak kaldırmayan bir adamla yaşamıyorum.
bana meyve tabağı hazırlayan "sevdiğim adam"la yaşıyorum.
çocuklar olunca hayatı ıskalamamak için çokça uykumdan feragat ettim.
pişman değilim.

Ay valla aklıma ne geldi biliyor musun? Ben spora giderken çalışacağım derslerin PDF lerini telefona yükler yürüme bandında bir yandan yürür bir yandan da dersleri okurdum :KK70: ah gençlik ah... İyi ki de yapmışım ama. Evet yalan yok çok yoruldum ama hepsine değdi çok şükür. Şuan olmak istediğim yerdeyim. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Sen emek vermezsen hayallerin hayal olarak kalır. Pes etmezsen ve planlarına sadık kalırsan hepsini de yaparsın Evvelalah :KK66:

Ay valla aklıma ne geldi biliyor musun? Ben spora giderken çalışacağım derslerin PDF lerini telefona yükler yürüme bandında bir yandan yürür bir yandan da dersleri okurdum :KK70: ah gençlik ah... İyi ki de yapmışım ama. Evet yalan yok çok yoruldum ama hepsine değdi çok şükür. Şuan olmak istediğim yerdeyim. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Sen emek vermezsen hayallerin hayal olarak kalır. Pes etmezsen ve planlarına sadık kalırsan hepsini de yaparsın Evvelalah :KK66:

Emek harcamazsam zaten hayallerime kavuşamam ve ilerde çok pişman olurum. Pişman olmak, ah vah demek istemiyorum. :)

X