valla ben de temizlik konusunda çok tembelim. canım hiç yapmak istemez diyicem ama sorsak şurda kaç kişi acaba ben ev temizliğini severek yapıyorum, temizlik yparken acayip zevk alıyorum der acaba? ben de öle işte. evlendiğimde anca silme süpürme bilirdim o kadar. yemek yapamazdım, cam silmezdim, halı silmezdim, kapı üstleri toz içindeydi... hele o ocağımın etrafını görmeliydiniz :S bir de o zamanlar çalışıyordum...
şimdi 2,5 sene oldu evleneli. bu arada oğlum da var 14 aylık. çalışmak daha kolaymış öğrendim. buna rağmen şimdi evim daha düzenli ve temiz. hee öle temiz dediysem, camlarım şuanda silinmek istiyor mesela ama bakaım ne zaman el atıcam. saat 11:30 ama daha hiçbi iş yapmış değilim. arada böle kaçamaklar oluyor yani ama genel olarak düzenli evim. nasıl düzene soktuğüğuma gelince;
önce elime bir kağpıt kalem aldım, evin her köşesini dolaştım. liste yaptım;
süpürülecek
silinecek
tozlar alınacak
banyo wc temizlenecek,
balkon yıkanacak
gardrop toparlanacak,
çekmeceler toparlanacak,
kapılar silinecek,
duvarlar silinecek
perdeler yıkanacak
koltuklar silinecek
halılar silinecek
oğlumun gardrobu toparlanacak
kitaplık düzenlenecek
bazalar toparlanacak
yorganlar dökülüp kirli olanlar varsa elden geçirilecek
paspaslar yıkanacak
çamaşır varsa yıkanacak
ütü yapılacak
mutfak dolapları düzenlenecek
mutfak dolapları silinip temizlenecek
ocak ve etrafı silinip temizlenecek
derz araları beyazlatılacak
buzdolabı toparlanıp temizlenecek
mutfak lavabosu çamaşırsulanacak
vs vs
bunlara ek labilir tabiiki. aklıma gelenler bunlar. nereden başlıycam nasıl uapıcam diye düşünen arkadaşlara da hazır bir liste olsun. listeyi görüpte korkmayın ama. bunları bir günden yapmıcaksınız. misal ben dolap çekmece işlerini eşim işten geç geldiinde oğlum uyuduktan sonra yapıorum. camları oğlumun öğlen uykusunda silerim. ya da ne bilim banyo felan da oğlum uyurken. yani şu işleri bir yada iki haftada yapabilseniz sonradan düzene giriyo. mesela duvarlar ayda yılda bir silinir. hele de çocuunuz yoksa. camlar ayda bi silinse çok bile bence. diyorum ya çok titiz insan diilimdir. bakarım pislenmiş mi o zmn temizlerim. dediğim gibi arkadaşlar. benm gibi tembellere sesleniyorum. bunları bir kere yapın bir daha dağıtmamatya çalışın bu kadar kolay aslında. bütün arkadaşlara da sesleniyorum. bu listeme eksik şeyleri ek yapın lütfen...