• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üşengeç kadınlar için temizlik önerileri

benım yaptıklarımı sıralamıs cocuklu bırı olarak nekadar ınce temızlık yapmaya kalksam oğlummun bır seyı tutuyor hep ertelıyorum bazen kadın tutup temızletıyorum yada burdakı gıbı ustunden kokulu mumlar cok ıse yarıyor

bu kadın kaynanası arayana kadar hiç iş yapmamaışmı

bence yatıp kalkıp kaynanaya dua etmek lazım sayesinde ev toparlandı :9::9:

cidden süperdi bayıldım. haklısın sayesinde ev toparlandı. ama gene de haklılık payı var yazılanların. bazen biri arar sabahın köründe geliorum der. ben de yaparım kötü bişi değil tabiiki bence samimietten ileri gelir ama gene de evim düenli değilse rahatsız olurum ve denildiği gibi yaparım ben de. hee öle çok da detaylı değil. önce banyo wc bakarım temiz değilse çamaşır suyu dökerim. ortalıktakileri kaldırırım atarım bi dolaba. üstükörü gözebatan yerlerin tozunu alırım. mutfağı toparlar lavabo ocak vs ıslak mendille siler havlu kağıtla kururlarım. bi de gırgırlarım ortalığı. banyo wc çsuyu dökmüştüm ya su dökerek yıkarım. en son olarak oda parfümü ohhh tertemiz :) en fazla 15-20 dk sürer hepsi. öle büyük koşuşturmaca da değil yani...

valla ben de temizlik konusunda çok tembelim. canım hiç yapmak istemez diyicem ama sorsak şurda kaç kişi acaba ben ev temizliğini severek yapıyorum, temizlik yparken acayip zevk alıyorum der acaba? ben de öle işte. evlendiğimde anca silme süpürme bilirdim o kadar. yemek yapamazdım, cam silmezdim, halı silmezdim, kapı üstleri toz içindeydi... hele o ocağımın etrafını görmeliydiniz :S bir de o zamanlar çalışıyordum...

şimdi 2,5 sene oldu evleneli. bu arada oğlum da var 14 aylık. çalışmak daha kolaymış öğrendim. buna rağmen şimdi evim daha düzenli ve temiz. hee öle temiz dediysem, camlarım şuanda silinmek istiyor mesela ama bakaım ne zaman el atıcam. saat 11:30 ama daha hiçbi iş yapmış değilim. arada böle kaçamaklar oluyor yani ama genel olarak düzenli evim. nasıl düzene soktuğüğuma gelince;

önce elime bir kağpıt kalem aldım, evin her köşesini dolaştım. liste yaptım;
süpürülecek
silinecek
tozlar alınacak
banyo wc temizlenecek,
balkon yıkanacak
gardrop toparlanacak,
çekmeceler toparlanacak,
kapılar silinecek,
duvarlar silinecek
perdeler yıkanacak
koltuklar silinecek
halılar silinecek
oğlumun gardrobu toparlanacak
kitaplık düzenlenecek
bazalar toparlanacak
yorganlar dökülüp kirli olanlar varsa elden geçirilecek
paspaslar yıkanacak
çamaşır varsa yıkanacak
ütü yapılacak
mutfak dolapları düzenlenecek
mutfak dolapları silinip temizlenecek
ocak ve etrafı silinip temizlenecek
derz araları beyazlatılacak
buzdolabı toparlanıp temizlenecek
mutfak lavabosu çamaşırsulanacak
vs vs

bunlara ek labilir tabiiki. aklıma gelenler bunlar. nereden başlıycam nasıl uapıcam diye düşünen arkadaşlara da hazır bir liste olsun. listeyi görüpte korkmayın ama. bunları bir günden yapmıcaksınız. misal ben dolap çekmece işlerini eşim işten geç geldiinde oğlum uyuduktan sonra yapıorum. camları oğlumun öğlen uykusunda silerim. ya da ne bilim banyo felan da oğlum uyurken. yani şu işleri bir yada iki haftada yapabilseniz sonradan düzene giriyo. mesela duvarlar ayda yılda bir silinir. hele de çocuunuz yoksa. camlar ayda bi silinse çok bile bence. diyorum ya çok titiz insan diilimdir. bakarım pislenmiş mi o zmn temizlerim. dediğim gibi arkadaşlar. benm gibi tembellere sesleniyorum. bunları bir kere yapın bir daha dağıtmamatya çalışın bu kadar kolay aslında. bütün arkadaşlara da sesleniyorum. bu listeme eksik şeyleri ek yapın lütfen...

evet, anlayışlı olupta 20 dk bile önceden ararsa kaynana, görümce ve uzak akraba..
ben ne harikalar yaratırımda :27:
gerçi evim öyle pis olmazda ama çocuk olduğu için evi hallediyor,
her yerde bir parmağı var benim oğlanın:40:

yarım saatten kısa bir zamanda imkansız gibi duruyor bütün bu ip uçları.
bence her zaman ev temiz ve düzenli durmalı.günlük yapmalı işleri.
bu şekilde onu oraya tık bunu buraya tık şeklinde hiç doğru değil gibi geldi bana.

çocuklu bir evim temiz ve tertipli olması imkansız mutlaka önceden haber vermek lazım. az önce oğlum bütün dolapları boşaltmış kalemle buzdolabını boyamış bebek bezlerini boşartmış evin muhtelif bölgelerine dağıtmış. ben de odasında oynuyor diye seviniyordum...
dün aynı çamaşırları beş kere filan astım ben asıyorum o alıp sağa sola atıyor. biri gelse rezalet ötesi bir durum her yer don sergisi:))

Bizim ev her zaman dağınık ani misafir baskınlarında ben söyle yapıyorum.
1. DAĞINIKLIĞI TOPLAYIN (Süre: 4 dakika)

bu maddeyi ben şöyle uyguluyorum çamaşır sepetini alıyorum tek tek her odayı geziyorum . Gördüğüm her şeyi bu sepete atıyorum. Diğer odaya gidince sepetin içinde o odaya ait bir şey var sa yerleştiriyorum iki tur dönünce her şey verli yerinde.

2. SİLİN-OVUN (Süre: 10 dakika)

bu maddeyi de şöyle uyguluyorum elime bir ıslak mendil paketi alıp evi bir tur dönüyorum göze çarpan bir yer varsa hemen siliyorum. bunu birinci madde deki sepete atma ve yerleştirme olayına başlarken sepet bir paket mendil atarak iki şıkkı beraber yapabilirsiniz.

3. TOZ ALIN (Süre: 5 dakika)
bunu da ikinci maddeyi yaparken hallediyorum

4. BOŞALTIN (Süre: 2 dakika)

bu maddeyi aynen uyguluyorum tabi bizim evde birde mutfağın yerini silmek gerekir çünkü çocuklar günde ortalama sekiz kere mutfağın yerlerine bir şeyler dökerler.

Lavabonun içinde gereksiz mutfak malzemeleri duruyorsa hızlıca bulaşık makinesine doldurun. Banyodaki çöpü boşaltın. Çöpü dışarı koyun.
bizim burada çöp atmak için belli saatler var o yüzden çöpü balkona koyuyorum.

5. YERLEŞTİRİN (Süre: 4 dakika)

• Temiz el ve yüz havluları asın, yeni bir kalıp el sabunu çıkartın. Oda kokusu sıkın.

Havluları değiştirmem çünkü her çamaşır yıkamada mevcut havluları makinaya atar yenisini takarım havluların kirlenmeye vakti olmuyor

• Fazla sandalye varsa salondan çıkartıp bir odaya koyarak kapıyı kapatın.

Fazla sandalye olayını anlamadım.

• Eğer şu anda yayılı olan masa örtüsü lekeliyse yenisini serin. Eğer yeni ve temizi yoksa tersini çevirin.
masa örtümün üzerine metreyle satılan şeffaf örtülerden aldım rahat ettim. Üzerinde çocukların resim çalışmalarından kalan lekeler var ama o kadar da olsun. Çocuklu ev burası...

• Peçeteliği doldurun.
bunu da anlamadım niye peçetelik dolduruyorum. Misafire ikramla beraber peçete verilir zaten misafir gelip mutfaktaki peçeteliği mi kontrol edecek. Öyle çaktırmadan kontrol eden tipleri evime sokmam hiç zahmet edip gelmesinler.

6. GÖSTERİN (Süre: 4 dakika)

• Misafir için aldığınız fincanları çıkartın, lekeli olup olmadıklarını kontrol edin.

Benim eski bulaşık makinam iyi yıkamazdı o yüzden misafirlerin takımları hep ayrıdır dolayısıyla temiz kalır.
Artık makinamı değiştirdim hepsi tertemiz şükürler olsun..

• Yastıkları kabartın.

Bu da anlamsız kime ne yastığımdan

• Meyve varsa şık bir kâseye meyveleri doldurup orta sehpaya koyun!
Evet bunu yapın ki çocuklar misafir gelmeden meyveleri alıp koltukları yerleri bir güzel sıvasınlar.

• Işıkları kısın, ya da kokulu mum yakın.
Misafirinize karşı bir takım emelleriniz varsa bunu da yapın olmadı kolasına ilaç atarsınız :)

• En mutlu ifadenizi takının ve kapıya bakın!
Eh bu kadar iş yaptıktan sonra kapıyı açmazsanız anlamı kalmaz.

Ben bunlara ek olarak evi hızlıca temizlemek içinbir fısfıslı şişeye çamaşır suyu ve su dolduruyorum İşe başlamadan önce banyo ve tuvalete fısfıslıyorum. İşim bitince hortumu takıp şakır şakır yıkıyorum.

Banyoyu her seferimde böyle temizlemiyorum tabi temizlik mopu denen mucize sağolsun genel de onunla siliyorum ayda bir de bu şekilde yıkıyorum. Misafir geleceği zaman mopla silersiniz tuvaletide kağıt havlu veya bezle kurularsınız.

En iyisi evi her zaman temiz tutmak ama temizlik hastası değilseniz eviniz 7 gün 24 saat temiz olamaz elbette hazırlıksız yaklandığımız durumlar olacak bu uygulamalar da acil durumlar için

Bu yer silme konusunu çok araştırdım denedim en pratik ve iyi bulduğum sonucu paylaşmak isterim. En iyi havlu siliyor dediler. Skotch brite ın plastik 4 kenarından bez sıkıştırılan bir mop u var. Ona ufak el havlusu ıslatıp takıp cam sil sıkıp yerlere siliyorum. Ne kova ne su derdi pratik ve iyi oluyor. küçük havluyu da yıkayıp sıkmak hazır moplara göre çok daha kolay üstelik yormuyor

Bu yer silme konusunu çok araştırdım denedim en pratik ve iyi bulduğum sonucu paylaşmak isterim. En iyi havlu siliyor dediler. Skotch brite ın plastik 4 kenarından bez sıkıştırılan bir mop u var. Ona ufak el havlusu ıslatıp takıp cam sil sıkıp yerlere siliyorum. Ne kova ne su derdi pratik ve iyi oluyor. küçük havluyu da yıkayıp sıkmak hazır moplara göre çok daha kolay üstelik yormuyor
Skotch brite ın bu ürününün fotosunu koyabilirmisiniz

Back