Ürtiker ( kurdeşen )

Çok çektim.senelerdir de çekiyorum.asla üzüntüye gelmez.bazen uzun uzun bazen yuvarlak şekilde çıkar ve hiçbir ilaç çözümü olmuyor.enfeksiyonla ilgili değil.kabartı olan yere alkollü şeyler(kolonya) sürmek ya da alkollü ıslak mendiller sürmek ve birkaç dk açıkta bırakmak,duş almak iyi geliyor.ayrıca çok sıcak içecekler ya da sert yiyecekler dilimi ,iç yanağımı ve damaklarımı da şişiriyor.
Zavallı yavrucak...onlar çıkmaya belirmeye başlarken vücut o kadar sıkıntılı oluyor.deri altında karıncalar yürüyor sanki.ne kadar stres yapmış demek ki....muhakkak kafasını dağıtacak şeyler yapsın.ama fiziki uğraşlar.koşmak,spor yapmak gibi.çünkü bu hastalık insan kendini zorunda olduğu şeyleri yaparken kendini sıkışmış hissettiğinden oluyor.çaresiz kaldığında vücut savunma yapıyor.kronikleşirse eğer yavaş yavaş,mutlu olduğu anlarda da az çok kendini gösterir.
Ben şu an eşimle tartıştıktan sonra özellikle geceleri çok yaşıyorum bunu.başucumda hep kolonya var.elinizle fazla müdahale etmeden direk üstüne dökün ve kolonya uçmana kadar giysisini kapatmayın.ürtiker çıkan kısım soğuyana kadar.....geçici ama ancak böyle ragatlatıyor.çaresi:geniş olmak,ilaç ömür boyu olmuyor maalesef....

Bir de şu var ders çalışırken çukulata ya da kahve alışkanlığı var mı?asitli içecekleri sever mi?kola fanta vs...bunlar çok tetikliyor.
Dediğim gibi orayı soğuk ve hijyenik tutun.bacağını soğuk suya da tutabilirsiniz bir süre bekletin.
Kendince belirlediğim yöntemlerle geçiştiriyprum işte çaresiz

Merhaba
Ornegin ben kola fanta hatta alkol bile almiyorum yillardir . Surekli ligli seyler tuketrim surekli sebze emekleri yer pilav makarna gibi yemekleri yemem bol su icerim sut peynir yumurta mutlaka gun icerisinde tuketirim. Kilom 53 boyum 1.60 bu hastaligimin disinda 11 yasinda baslayan vitiligom hala devam ediyor . Zona hastaligida gecirdim. Ama birde urtiker cikti basima . Hayatimda hicbiseye karsi alerjim olmamisti. Gunlerdir diyetten birini cikrtiyorum digerini sokuyorum ama hic bi degisiklik yok kizlar. 5 kasimda basladi bir ay olacak yurtdisinda oldugumdan pek doktorlada anlasamiyorum ama dedigim gbi idar yollarinda bol bakteri cikti ancak buna ragmen idrarda wc ye ciktigimda yanma kasinma yok koku yok . Valla ne yapacagimi bilemiyorum . Aranizda idrarda enfeksiyon bakteri cikip gecmis olan urtikerli arkadaslar var mi acaba ? Allah dusmanima bile vermesin ! Cok gena bir hastalik antihistaminik olarak suprastin 20mg kullaniyorum gunde 3 defa aliyorum

merhaba.. öncelikle çok geçmiş olsun.. ben de de evlilik hazırılığı döneminde olmuştu. avuç içlerim kıpkırmızı ve geçmeyen bir kaşıntılya yanıyordu.. tamamiyle strese bağlı bir rahatsızlık bu.. cildiyeye gitmiştim o zaman ve 10 günlük iğne vermişti. iğneler sayesinde 3.günde falan geçmişti.. bence bir cildiyeye götürmeniz gerekir. stresten de uzak tutun.. kafasını dağıtacak meşguliyetleri olsun..

bende de hamileliğimin ilk ayında olmuştu heryerim kabarmıştı, doktor ilaç vermemişti 15 gün boyunca o felaket kaşıntı ve yanmayı

çekmiştim.

çok zor bir durum geçmiş olsun.

bu hastalığı anca yaşayan bılır.kardeşım 2 seneye yakın cektı. kpss yuzunden stres yuzunden oldu. bırden oldu sonrası çok zordu.2 gunde bır acıle gıtmeler. kortızonlu ığneler,serumlar....kaşıntı kaşıntı kaşıntı...ALLAHım düşmanımın başına vermesın.sebebı bulunamadı.ömur boyu cekeceğini düşünüyordu artık.20 kılo aldı kortızonlar yuzunden.en sonunda tıp fakultesıne yatırdık orda 1 hafta on gun kaldı sebep bulunamadı ama daha sonra bınlerce sukur bu hastalık kayboldu. Kardeşim "orada yatan çoçukları ağır hastaları gördukçe şükrettım abla belkı bu yuzden ıyıleştım "dedı. şimdi aklıma bıle getırmıyorum dıyor.
bu pis hastalığı bır hafta cekende var bır omur cekende. ALLAH yardımcınız olsun. ınş çok çabuk atlatırsınız.tek tavsıyem stresten uzak dursun.hiçbirşey sağlıktan onemlı değil.bırde asitlı ıçeçkler kafeın çıkolata yasaktı dıye hatırlıyorum

bu arada urtker olan arkadaşlar aktardan "ardıç katranlı sabun "alın kaşıntıya baya ıyı gelıyodu .kardeşim baya kullanmıştı banyoyu onla yapıyodu

çok geçmiş olsun, aynı hastalığı ben de yaşadım 2 yıl önce. evliliğimin ilk yılında oldu bende de. herkesin öyle mi bilmem ama bende geceleri cıkıyordu. sürekli başka bölgelerde ama en sık boyun bölgemde cıkıyordu. sabaha birşey kalmıyordu. hatta hiç unutmamm bir keresinde alt dudagın feci bir şekilde şişmişti. dudagımı toparlayamamıstım. çok korkmuştum ama sabaha bitmişti..doktorun verdiği (hergün yutulan) ilaçtan kaç kutu kullandım bilmem ama heralde 2-3 ay kullandım. bırakınca geri geliyordu ama ben ilacı bırakmadıgım için belki de bir süre sonra kendiliğinden gecti. kış mevsiminde başladı, yaza dogru bitti. bir de o zamanlar doguda yasıyordum. bazen soguk bile etkili olabiliyormuş. nedeni tam belli değil ama stres kaynaklı bir hastalık. çok şükür bir daha da geri gelmedi. yaşayanlara da acil şifalar dilerim..

Merhaba
Benimde kasimin 5 inde basladi bide ilk defa kisin baska bi ulkedeyim acaba diyorum burdaki bi bitkiyemi alerjim var kisin cikan . Sizin sehir degistrdiginiz de gecmismiydi acaba ? Gerekirse turkiyeye donucem.

bende 7-8 sene oldu hala arada kaşınırım.. mavi küçük bir hap içiyorum geçiyor, bir de ilk zamanlarında antideprasanla birlikte içiyordum, ama antideprasanı bıraktım..
soğuk tetikliyor benimkini, o yüzden kaşınan yerleri sıcak tutunca bana iyi geliyor..
internetteki şeyleri okuyup da kendinizi korkutmayın, bir de dudağında şişme olursa panik yapmayın hemen..
ayrıca ben o iğneleri kortizonlu biliyorum , içeriğini öğrenmeden çocuğunuza yaptırmayın bence..

Hepimize geçmiş olsun.
Bende de var, ağustos ayından beri çekiyorum, sanırım kronikleşti, stres yaptığım zamanlar gece acıyarak kaşınıyor ve oralar hafiften şişiyor. Önceleri sinek ısırığı gibiydi şimdi yama şeklinde bile oluyor.
Stresin dışında, fast food, kuruyemiş, özellikle yer fıstığı, meyve, (nar) konsantre meyve suları, renkli içecekler, çikolata, cips, bisküi, aklınıza gelen her türlü abur cubur kaşıntıya sebep oluyor.

Merhaba,

cokdandir okuyorum, özelikle bu konu icin üye oldum bugün.

Arkadaslar bendede 6 senedir var. Kilo vermek icin almanyada baya uygulunan bir rejim yaptim. Bir gün yemek yiyorum, ardindan 36 saat yemek yemiyorum. Hic birsey. Sadece su ve cay iciyorum. Amac kilo vermekdi ama fark etdimki, 4 haftadir bende ürtiker yok!!!
Bunu o rejim icin üye oldugum grubda birine anlatdim ve tesadüf 3 bayanla daha tanisdim ürtker olan. Hepside ayni benim gibi, bu rejimi uygulandiklarindan beri, ürtikerin gitdikce azaldigini, hatda birileri 26 senedir ürtiker olan, 4 ay rejim yaptikdan sonra tamamen ürtikerden kurtuldugunu söyledi. 8 aydan beride hic yokmus!

Belki denemek istiyen var. Yanliz yemedigimiz günler cok su iciyoruz, en azindan 3 Litre. Ayrica yemek yedigim günler istedigim herseyi yiyorum, cikolata, cola, ivir zivir.

Belki yardimci ola bilirim diye yazmak istedim. Yazimda hatalar olursa af ola. Yurtdisinda büyüdüm.

Son düzenleme:
Merhaba
Benimde kasimin 5 inde basladi bide ilk defa kisin baska bi ulkedeyim acaba diyorum burdaki bi bitkiyemi alerjim var kisin cikan . Sizin sehir degistrdiginiz de gecmismiydi acaba ? Gerekirse turkiyeye donucem.

valla canım benim sanırım aralık-ocak gibi başladı. ilk önce anlayamadım tabi şubatta memlekette gittiğim doktorun verdiği ilaca basladım. ilacı bıraktıgımda haziran başı gibi henüz şehir değişştirmemeiştim ama havalar ısınmıstı. ama haziran sonu tayin çıktı o şehirden ayrıldım tabi. bir daha da yaşamadım o zamandan beri.belki sogukla ilgisi vardır benimkinin. ama tabi herkesin bünyesi aynı değil sizde nasıl olur bilemem. acil şifalar diliyorum :)

aa bu arada bana bu hastalık gelmeden kısa süre önce sistit olmuştum, idrar yolu iltihabı ile ilgili epey ilaçlar kullanmıstım. cildiyeci hastalıgın sebebini anlamak için sorular sorarken (ben bunu anlatmadan önce) idrar yollarıyla ilgili bir ilaç kullanıp kullanmadıgımı sormustu. daha sonra ben de kullandıgım ilaçların yan etkilerine bakmıstım. gercekten yan etkilerinden biri de ürtikerdi. benim inancım, bir hastalıktan kurtulmaya çalışırken yakalandım ben bu hastalıga..

Merhaba
Merak ettim nasil bi diyet ? Ama cok zararli gubi duruyor ?

Tavsiye icin cok sagol ama ben yurtdisindayim macaristanda ve hic aktar falan bulamiyorum corek otu yagi dediler ekinezya dediler onlarida bulamadim

cnm ben sana alıp yollarım ıstersen. oyle pahalı bır sabun değil alırım nolcak. ödemelı yollarım kargodan alırsın. ALLAH düşmanımın başına vermesın bu hastalıgı bılırım ne cektıgını

Cok tesekkur ederimmm. Ancak 6 ocakta turkiyeye geliyorum hic zahmet etmeyin bu arada burda bi doktora gittim arkadaslar ve bana bi diyet verdi 5 gundur neredeyse hic cikmiyor gun icinde sadece pirinc ve haslama patates yiyedksin dedi 5 gundur agzima baska bisey koymuyorum baharat falanda yok sadece israrlarima dayanamayan doktor 1 tane kahve verdi o kadr ve normalde gunde 3 tane 20 mg 'lik antihistaminik alan ben 5 gundur 1 tane aliyorum . Ancak baska bisey yemedigim icin biraz sikintili bir diyet bu arada doktor t3 t4 ve tsh tahlilleri istedi haftaya sonuc cikacak tiroid bezlerine bakacak
Sanirim . Gelismelerden haber verecegim . Bu arada bu diyeti 2 hafta yapacaksin dedi 20 sinde kontrol var . Allah herkese sabir versin

canım geçmiş olsun. Ürtiker hastalığı için alerji doktoruna götürmen lazım

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen kurtulan varmı bu hastalıktan Kardeşim 1 seneden faxladır cekiyor sürekli igne yaptırıyor 2 gün sonra Benim bile okadar psikolojim bozulduki sürekli vucuduma bakıyorum sivilcelerim var vucudumda bende oluyorum diye kafayı yiyorum ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…