- 30 Kasım 2013
- 2.003
- 1.359
- 133
- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
kızlar pazar günü 13 yaşındaki kızımın vücudunda kabartılar çıktı.vakit kaybetmeden doktora gittim.doktor idrar tahlili yaptı idrar yollarında iltihap var dedi.kabartılar içinde ürtikel ( kurdeşen ) dedi.ilaçlarını düzenli içirdiğim halde bugün 3.günü hala geçmedi.8. sınıfa gidiyor 28,29 kasımda olacağı sınava çok stres yaptı. nedeni idrardaki enfeksiyondanmı,strestenmi anlayamadım birtürlü.sırtında kabartı çıkıyor sönüyor sonra karın bölgesinde çıkıyor,arkadan kolunu sarmış birşekilde kabarıyor.kimi kabartılar küçük kimileri 3,4 cm kadar.hergün ılık duş yaptırıyorum hiç fayda etmiyor.vücudunun heryerini gezdi yüzünde bile çıktı.2 çocuk doktoruna getirdim cildiyeyedemi getirsem şaştım kaldım.ürtükel hastalığını yaşamış yada yakın çevresinden bilgisi olan arkadaşlar nasıl geçer bu hastalık ne yapmalıyım..
Bir de şu var ders çalışırken çukulata ya da kahve alışkanlığı var mı?asitli içecekleri sever mi?kola fanta vs...bunlar çok tetikliyor.
Dediğim gibi orayı soğuk ve hijyenik tutun.bacağını soğuk suya da tutabilirsiniz bir süre bekletin.
Kendince belirlediğim yöntemlerle geçiştiriyprum işte çaresiz
Merhaba
Ornegin ben kola fanta hatta alkol bile almiyorum yillardir . Surekli ligli seyler tuketrim surekli sebze emekleri yer pilav makarna gibi yemekleri yemem bol su icerim sut peynir yumurta mutlaka gun icerisinde tuketirim. Kilom 53 boyum 1.60 bu hastaligimin disinda 11 yasinda baslayan vitiligom hala devam ediyor . Zona hastaligida gecirdim. Ama birde urtiker cikti basima . Hayatimda hicbiseye karsi alerjim olmamisti. Gunlerdir diyetten birini cikrtiyorum digerini sokuyorum ama hic bi degisiklik yok kizlar. 5 kasimda basladi bir ay olacak yurtdisinda oldugumdan pek doktorlada anlasamiyorum ama dedigim gbi idar yollarinda bol bakteri cikti ancak buna ragmen idrarda wc ye ciktigimda yanma kasinma yok koku yok . Valla ne yapacagimi bilemiyorum . Aranizda idrarda enfeksiyon bakteri cikip gecmis olan urtikerli arkadaslar var mi acaba ? Allah dusmanima bile vermesin ! Cok gena bir hastalik antihistaminik olarak suprastin 20mg kullaniyorum gunde 3 defa aliyorum
Tavsiye icin cok sagol ama ben yurtdisindayim macaristanda ve hic aktar falan bulamiyorum corek otu yagi dediler ekinezya dediler onlarida bulamadimbu arada urtker olan arkadaşlar aktardan "ardıç katranlı sabun "alın kaşıntıya baya ıyı gelıyodu .kardeşim baya kullanmıştı banyoyu onla yapıyodu
Merhabaçok geçmiş olsun, aynı hastalığı ben de yaşadım 2 yıl önce. evliliğimin ilk yılında oldu bende de. herkesin öyle mi bilmem ama bende geceleri cıkıyordu. sürekli başka bölgelerde ama en sık boyun bölgemde cıkıyordu. sabaha birşey kalmıyordu. hatta hiç unutmamm bir keresinde alt dudagın feci bir şekilde şişmişti. dudagımı toparlayamamıstım. çok korkmuştum ama sabaha bitmişti..doktorun verdiği (hergün yutulan) ilaçtan kaç kutu kullandım bilmem ama heralde 2-3 ay kullandım. bırakınca geri geliyordu ama ben ilacı bırakmadıgım için belki de bir süre sonra kendiliğinden gecti. kış mevsiminde başladı, yaza dogru bitti. bir de o zamanlar doguda yasıyordum. bazen soguk bile etkili olabiliyormuş. nedeni tam belli değil ama stres kaynaklı bir hastalık. çok şükür bir daha da geri gelmedi. yaşayanlara da acil şifalar dilerim..
Merhaba
Benimde kasimin 5 inde basladi bide ilk defa kisin baska bi ulkedeyim acaba diyorum burdaki bi bitkiyemi alerjim var kisin cikan . Sizin sehir degistrdiginiz de gecmismiydi acaba ? Gerekirse turkiyeye donucem.
Merhaba,
cokdandir okuyorum, özelikle bu konu icin üye oldum bugün.
Arkadaslar bendede 6 senedir var. Kilo vermek icin almanyada baya uygulunan bir rejim yaptim. Bir gün yemek yiyorum, ardindan 36 saat yemek yemiyorum. Hic birsey. Sadece su ve cay iciyorum. Amac kilo vermekdi ama fark etdimki, 4 haftadir bende ürtiker yok!!!
Bunu o rejim icin üye oldugum grubda birine anlatdim ve tesadüf 3 bayanla daha tanisdim ürtker olan. Hepside ayni benim gibi, bu rejimi uygulandiklarindan beri, ürtikerin gitdikce azaldigini, hatda birileri 26 senedir ürtiker olan, 4 ay rejim yaptikdan sonra tamamen ürtikerden kurtuldugunu söyledi. 8 aydan beride hic yokmus!
Belki denemek istiyen var. Yanliz yemedigimiz günler cok su iciyoruz, en azindan 3 Litre. Ayrica yemek yedigim günler istedigim herseyi yiyorum, cikolata, cola, ivir zivir.
Belki yardimci ola bilirim diye yazmak istedim. Yazimda hatalar olursa af ola. Yurtdisinda büyüdüm.
Tavsiye icin cok sagol ama ben yurtdisindayim macaristanda ve hic aktar falan bulamiyorum corek otu yagi dediler ekinezya dediler onlarida bulamadim
Cok tesekkur ederimmm. Ancak 6 ocakta turkiyeye geliyorum hic zahmet etmeyin bu arada burda bi doktora gittim arkadaslar ve bana bi diyet verdi 5 gundur neredeyse hic cikmiyor gun icinde sadece pirinc ve haslama patates yiyedksin dedi 5 gundur agzima baska bisey koymuyorum baharat falanda yok sadece israrlarima dayanamayan doktor 1 tane kahve verdi o kadr ve normalde gunde 3 tane 20 mg 'lik antihistaminik alan ben 5 gundur 1 tane aliyorum . Ancak baska bisey yemedigim icin biraz sikintili bir diyet bu arada doktor t3 t4 ve tsh tahlilleri istedi haftaya sonuc cikacak tiroid bezlerine bakacakcnm ben sana alıp yollarım ıstersen. oyle pahalı bır sabun değil alırım nolcak. ödemelı yollarım kargodan alırsın. ALLAH düşmanımın başına vermesın bu hastalıgı bılırım ne cektıgını
kızlar pazar günü 13 yaşındaki kızımın vücudunda kabartılar çıktı.vakit kaybetmeden doktora gittim.doktor idrar tahlili yaptı idrar yollarında iltihap var dedi.kabartılar içinde ürtikel ( kurdeşen ) dedi.ilaçlarını düzenli içirdiğim halde bugün 3.günü hala geçmedi.8. sınıfa gidiyor 28,29 kasımda olacağı sınava çok stres yaptı. nedeni idrardaki enfeksiyondanmı,strestenmi anlayamadım birtürlü.sırtında kabartı çıkıyor sönüyor sonra karın bölgesinde çıkıyor,arkadan kolunu sarmış birşekilde kabarıyor.kimi kabartılar küçük kimileri 3,4 cm kadar.hergün ılık duş yaptırıyorum hiç fayda etmiyor.vücudunun heryerini gezdi yüzünde bile çıktı.2 çocuk doktoruna getirdim cildiyeyedemi getirsem şaştım kaldım.ürtükel hastalığını yaşamış yada yakın çevresinden bilgisi olan arkadaşlar nasıl geçer bu hastalık ne yapmalıyım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?