Ürtiker ( kurdeşen )

CANIM2YAVRUM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
280
115
123
İstanbul
kızlar pazar günü 13 yaşındaki kızımın vücudunda kabartılar çıktı.vakit kaybetmeden doktora gittim.doktor idrar tahlili yaptı idrar yollarında iltihap var dedi.kabartılar içinde ürtikel ( kurdeşen ) dedi.ilaçlarını düzenli içirdiğim halde bugün 3.günü hala geçmedi.8. sınıfa gidiyor 28,29 kasımda olacağı sınava çok stres yaptı. nedeni idrardaki enfeksiyondanmı,strestenmi anlayamadım birtürlü.sırtında kabartı çıkıyor sönüyor sonra karın bölgesinde çıkıyor,arkadan kolunu sarmış birşekilde kabarıyor.kimi kabartılar küçük kimileri 3,4 cm kadar.hergün ılık duş yaptırıyorum hiç fayda etmiyor.vücudunun heryerini gezdi yüzünde bile çıktı.2 çocuk doktoruna getirdim cildiyeyedemi getirsem şaştım kaldım.ürtükel hastalığını yaşamış yada yakın çevresinden bilgisi olan arkadaşlar nasıl geçer bu hastalık ne yapmalıyım..

bende üniversite sınavına hazırlanırken aynısı olmuştu..tamamen stresten kaynaklanıyo..o zamanlar sakinleştirici bi hap kullanmıştım düşük dozda ama çok uyku yaptı bıraktım...8 sene oldu hala arada bir oluyo ama eskisi kadar rahatsız etmiyo..çocuğunuz küçük olduğu için belki biraz daha ağır atlatıyodur..bi psikiyatriye götürebilirsiniz belki faydası olur..beni tedavi eden prof.du ve herşey senin beyninde başlayıp beyninde biter demişti,ilaç kullanman bişeyi değiştirmez demişti ve sadece kaşıntı için solüsyon vermişti

öncelikle geçmiş olsun.benim kızımda geçen sene yani 4 yaşındayken çıktı ürtiker.sebebini bilmiyorum,herşey tetiklemiş olabilir.normalde geçmesi bir haftayı buluyor,endişe etmeyin.bizdeki biraz inatçıymış iki haftada anca geçmişti.sanırım üç şurup değiştirmiştik.internetten araştırıp okumayın sakın insanın morali feci bozuluyor,hiç geçmeyecek gibi geliyor.uzayınca bir iğnesi var o geçiriyor diye hatırlıyorum.sınava kadar atlatır diye tahmin ediyorum.tekrar geçmiş olsun,kızınıza başarılar...

kızım stres yapma dahada arttırırsın diyorum elimde değil anne diyor.ya başarılı olamazsam diye korkuyor.birde sağdan soldan akrabalardan sürekli arayıp sınava hazırlanıyormu ne yapıyor diye soru soranlar oluyor ozaman daha fazla stres yapıyor.sormalarını istemiyor ama gelde anlat karşı taraftakilere.beni kendi halime bıraksınlar artık anne bıktım sormalarından diyor.strese bağlısa evet haklısın psikiyatriyeyede gitmek lazim.

Benim de başıma gelmişti aynısı geçmesi bir hafta- on gün falan sürmüştü. Uzun sürmesi normal yani geçmiş olsun..

evet internette bazı sayfalarda soluk borusunda şişme olmasınla ilgili birşeyler yazılıydı.okuma bile okuyamadan sayfayı hemen kapadım canım sıkıldı kafayı taktım sabaha kadar nefes alıp vermesini sayacağım bu gidişle uyku tutmuyor içim huzursuz.amin canım inşallah düzelir.. sizin yavrunuz ALLAHA şükür atlatmış inşallah benim yavrumda atlatır.evlat başka birşey ya hiçbirşeye benzemiyor ona olacağına bana olsaydı diyorsun.yine bir konu daha açmıştım kızımla ilgili.bursluluk sınavı vardı göz nezlesi olmuştu gözleri bulanık gördüğü için başarılı olamadı.sınavdan yana çok şanssızlıklar yaşadı neden böyle oluyor anlamadım.

Tatlım benım oglumdada gıda alerjısınden dolayı olmustu urtıker
bulundugum yerde cocuk alerjı bolumu prof a goturdum uzun dure gecmeyebılır dedı bır ıgne yapıldı o aksamı gectı
gecmıs olsun cnm

aslında bizede iğne dedi ama kızım istemeyince yaptırmadım.doktor iğneden sonra söner ama sonra tekrar çıkar diyince kızım istemedi.anne nasıl olsa yine çıkacak ilaçla geçsin daha iyi dedi.korktu olmak istemedi.pişman oldum şimdi keşke bizdemi yaptırsaydık.ya önümüzdeki haftada okulda tetanoz aşısı vurulacaklarmış benim kız vurulmayacak herhalde.herşey arap saçına döndü.SINAV,TETANOZ AŞISI,ÜRTİKER

cok sukru bır daha tekrarlamadı
eger beklersek kasın tı ve cogalma fazlalasıck dedı ıgne ıle bır gecede sondu
bence kızınızı ıkna edıp yaptırın
rabbım evlatlarımıza kolaylık versın gercektn cok cok zor

Cnm farklı yada fazla tukettıgı buır bbesın oldumu

aslında farklı yediği birşey olmadı herzaman yediklerini yedi.mesela fındığı çok yer ama bu zamana kadar hiç onu etkilediğini görmedim.cuma günü eşim cips almış ondan yedi.ben karşı olduğumu bildiği halde yinede almış hem hatta eşime çok kızdım hemde 3 çeşit almış.ama o cipsten küçük kızımda yedi ona birşey olmadı cip zararlı olduğu için çocuklar anne al diye yalvarırlar yinede almam ama eşim arada sırada kurallarımı yıkar.bilmiyorum cipstenmi,strestenmi,enfeksiyondanmı çözemedim.

çocuk doktoruna gitmiştim çocuk doktoruda geçmezse cildiyeye git dedi.cildiyeyemi gitsem acaba iğne verirmi ?yada benmi söyleyeyim iğne versin diye.

Bende 4 5 yıl önce ürtiker olmuştum cildiyeci bayan doktor bana serumun içine ilaç verdirip onu taktırmıştı ertesi güne hiç bişeyim kalmamıştı o ilk ve sondu dahada hiç çıkmadı benimki acaip kaşınıyordu kaşıntıdan neredeyse duramıyodum şükür geçti...

ürtikerin en büyük nedeni stres. Bazı doktorlar buna stres alerjiside diyorlar.

Tabi ki sıcak ürtikeri, soğuk ürtikeri gibi çeşitleri var ama dediğim gibi en büyük etken sıkıntı, stres, üzüntü.

Sizin dikkat edeceğiniz şey yüz bölgesinde olunca hemen doktora gitmek (göz, dudak ve dil)

Vücutta olanın kaşıntı ve kabarıklık dışında bir sıkıntısı olmaz. Alerji hapları zararsızdır sadece uyku yapar. Eğer günde 1 seferse Yatmaya yakın verirseniz ders çalışmasını bölmemiş olursunuz.

evet serum,iğne daha etkili keşke yaptırsaymışım.bugün tek tuk var dünkünden az acaba tekrar çoğalırmı.

dudak,göz,dilde olmadı ama yanaklarında ve çenesinde oldu.oralarında çıkacak diye çok korktum.az önce incedim heryerini bacaklarına kırmızılıklıklar var tuttuğum zaman ateş gibi sıcak.kabarmadı ama kırmızı inşallah kabarmaz.

sanirim dil sismesi oluyor urtikerde bunun yaninda.ayrica sebebi uzuntu stres.Annemde varoldugu zaman direkt bir ilac var onu kullaniyor gecmesi icin.ilac onermek dogru degil ama merak edilirse ismini ogrenebilirim

Son düzenleme:

Onlardan korkma kabarsın farketmez, içtekini atıyor dışa vuruyor daha iyi. Sadece baş bölgesine dikkat.

Merhab
Bugun tam bir ay oldu urtiker illeti banada yapisti. Yurtdisinda yasiyorum haziranda geldim ve normalde hicbirseye alerjim yok ancak 5 kasimda urtiker ortaya cikti gecelerce kasindim butun vucudumu kapladi doktora gittim ancak antihistaminik verdi sutten findiktan bademden kuskulandim diyet yaptim sadece patates yedigim gunler oldu ama hala cikiyor 5 aralikta resmen bir ay olacak Birde idrarda bakteri cikti sizin kiziniz gibi doktor bol bakteri dedi antibiyotik verdi dalacin 300 mg onu icerken iyiydi biraz azalmisti ama antibiyotigi biraktim yine ayni oldu dun yine doktora gttim bu sefer monurol verdi . Dun gece ictim. Bekliyorum . Sizin kizinizin durumu hala devam ediyor mu ? Gaita testi yaptrdinizmi acaba ? Doktor benden sadece idrar ve kan testi istedi kan degerleim normal ama idrarda bol bakteri var . Tavsiyeleriniz var mi acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…