- 30 Kasım 2013
- 2.003
- 1.359
- 133
- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
kızlar pazar günü 13 yaşındaki kızımın vücudunda kabartılar çıktı.vakit kaybetmeden doktora gittim.doktor idrar tahlili yaptı idrar yollarında iltihap var dedi.kabartılar içinde ürtikel ( kurdeşen ) dedi.ilaçlarını düzenli içirdiğim halde bugün 3.günü hala geçmedi.8. sınıfa gidiyor 28,29 kasımda olacağı sınava çok stres yaptı. nedeni idrardaki enfeksiyondanmı,strestenmi anlayamadım birtürlü.sırtında kabartı çıkıyor sönüyor sonra karın bölgesinde çıkıyor,arkadan kolunu sarmış birşekilde kabarıyor.kimi kabartılar küçük kimileri 3,4 cm kadar.hergün ılık duş yaptırıyorum hiç fayda etmiyor.vücudunun heryerini gezdi yüzünde bile çıktı.2 çocuk doktoruna getirdim cildiyeyedemi getirsem şaştım kaldım.ürtükel hastalığını yaşamış yada yakın çevresinden bilgisi olan arkadaşlar nasıl geçer bu hastalık ne yapmalıyım..
Çok çektim.senelerdir de çekiyorum.asla üzüntüye gelmez.bazen uzun uzun bazen yuvarlak şekilde çıkar ve hiçbir ilaç çözümü olmuyor.enfeksiyonla ilgili değil.kabartı olan yere alkollü şeyler(kolonya) sürmek ya da alkollü ıslak mendiller sürmek ve birkaç dk açıkta bırakmak,duş almak iyi geliyor.ayrıca çok sıcak içecekler ya da sert yiyecekler dilimi ,iç yanağımı ve damaklarımı da şişiriyor.
Zavallı yavrucak...onlar çıkmaya belirmeye başlarken vücut o kadar sıkıntılı oluyor.deri altında karıncalar yürüyor sanki.ne kadar stres yapmış demek ki....muhakkak kafasını dağıtacak şeyler yapsın.ama fiziki uğraşlar.koşmak,spor yapmak gibi.çünkü bu hastalık insan kendini zorunda olduğu şeyleri yaparken kendini sıkışmış hissettiğinden oluyor.çaresiz kaldığında vücut savunma yapıyor.kronikleşirse eğer yavaş yavaş,mutlu olduğu anlarda da az çok kendini gösterir.
Ben şu an eşimle tartıştıktan sonra özellikle geceleri çok yaşıyorum bunu.başucumda hep kolonya var.elinizle fazla müdahale etmeden direk üstüne dökün ve kolonya uçmana kadar giysisini kapatmayın.ürtiker çıkan kısım soğuyana kadar.....geçici ama ancak böyle ragatlatıyor.çaresi:geniş olmak,ilaç ömür boyu olmuyor maalesef....