Ürtiker için yardım..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar 5 yıldır kronik ürtiker hastasıyım.gitmediğim doktor içmediğim ilaç kalmadı.artık çıldırmak üzereyim.benim gibi rahatsızlık geçiren var mı?neler kullandınız nasıl geçirdiniz paylaşabilirseniz çok sevinirim.teşekkürler

2 sene önce sırf bu sebepten hastaneye yattım.

3 gün boyunca serum iğne yedim.

En son bi iğne vurdular. Bembeyaz toz gibi bişiydi. Allahım böyle bi acı yok yani hiç bu kadar ağır bi iğne yemedim. :1shok:

Ondan sonra çıkmadı bi daha. yerimseniben

Yapılan kan tahlillerimde kandaki enfeksiyon arttığı için olduğu çıktı. :1ninca:

Stres de etkenmiş buna kötükedihüso

Şu an da rahatım.yerimseniben

Ama benimle aynı hastanede kalan 2-3 kişi vardı. 1 aydır hastanedelermiş :1no2:

Bunun sebebini bulana kadar araştırıyolarmış. Seninkinin de sebebinin bulunması için tahlillerini yaptrman lazım. Ama en önemlisi sağlam bi doktor bulmaslısın yerimseniben

öncelikle paylaştığın için teşekkürler.fakat 5 yıldır doktor doktor geziyorum.gerekli olan bütün tahlilleri yaptılar.ama ortada bişey yok.psikolojik deyip çıkıyolar işin içinden.artık nereye gidiceğimi nereye başvuracağımı bilmiyorum.resmen hapkolik oldum

benimki tam 3 yıl sürmüştü.
kansızlıktan ve stresten denmişti.
üşüdüğüm zaman daha çok artıyordu.
bence stresle alakalı gerçekten
bazen sinirlendiğim zaman hafif bi şekilde
tekrarlıyor.allah c.c şifa versin.

evet konulan teşhis (kronik ürtiker) ve tedavi edici hiç bir şey yok malesef sadece çok fazla rahatsızlık vermemesi amacıyla her gün hap kullanıyorum ama artık bıktımve cildim gitgide hassaslaşmaya başladı başka rahatsızlıklara yol açmasından korkuyorum

ya bnm cıldımde de yama gıbı sedef gıbı urtıker gıbı yaaa ne dıcemı bılemıyorum bıseyler cıktı ısteee :'( kafayı yıcem vucudumda var neyse de yuzumde de cıktı ben napıcaaam ssk ya gıttım aşırı stresten dolayı göğsümde boynumda yüzümde falan :'( kırmızı bişeyler cıktı sedef sandım sedefe benzıo doktor tam teshıs koyamadı yanlıs hatırlamıyorsam Pitriazis Rose dedi ama mantara da benzıo dedi pkos yüzünden cıkan tuylerımden rahatsızken bır de bu cıktı basıma bu konuda bır bılgınız varsa lutfeeennn yardımcı olunnnnn :'( ağlıyorummm. ürtiker tam olarak nasıl benimkiler kaşınmıyo ama yuvarlak falan iştee

yani sizin rahatsızlığınız tam olarak ne onu bilemem ama önce tahlillerinizi yaptırın bence çünkü söylediğinize göre tam teşhis koyamamış sanırım doktorunuz bir araştırma hastenesine başvurun önce tek bir doktorla sınırlı kalmayın bende çok gezdim ki benim teşhisim belli olduğu halde ürtikere gelince ciltte kaşıntı yapıyo ve kaşınan yerler ateşle kabarıp kızarmaya başlıyo ve beni haptan başka hiçbir şey kesmiyo ne yazık ki şuana kadar tedavi edici hiçbir şey uygulanmadı ve derdinize çare bulamadıkları içinde psikolojik deyip kestirip atıyolar ve bunuda açık açık söylüyolar

Bende 16 /17 yaşındayken böyle bir rahatsızlık yaşadım aralıklarla tam 2 kez hepsi 1 hafta kadar sürdü ve sonra geçti ama yedigim ignelerin haddi hesabı yoktu :s
Allah'a şükür şimdi böyle bir problem yok , kan tahlilleri sonucunda birşey çıkmamıştı işin içinden psikolojik diyip çıkıyorlar..
bi iğne vardı akşam 6 gibi çıkmaya başlıyordu cildimde kızarıklıklar annem o igneden yapıyordu hemen geçiyordu ne oldugunu hatırlamıyorum ama çok can yakıyordu :çok üzgünüm:
ama anladım ki stresten ve yediğim çikolatadan oluyormuş :1no2:
tabiiki ilk faktör stres ..
gezmediğim hastane kalmamıştı ..
geçmiş olsun Allah şifa versin

geçen sene aynı hastalıktan bende geçirdim.ne yesem vücudumda koca koca 1 ytl büyüklüğünde kızarıklar çıkıyordu.bacaklarımda kollarımda göğsümde dirseklerimde ayak üstümde....idrar testi yaptırıyorduk sonuçlarım uçmuş çıkıyordu.hangi ilacı kullandıysam geçmedi.içmedıgım ilaç kalmadı.innelerde ekstrası.hatta stresten olabılır dıye bana sinir ilacı bile yazdı doktor.artık baş gelemedı bana kortızonlu ınne yazdı 6 tane 2 2 vuruldum.3 gun surdu.ne bıleyım o zmnlar bılmıyordum kı bu kortızonlu ınnenın yan etkısı olarak kılo alacagımı.bu ınneden sonra tam 15 kılo aldım.bu hıkayem 6 ay kadar surdu.şükür ki bitti...

Çok geçmiş olsun. İnşallah benimde çabuk geçer. Bu iğneler en iyi baskılayıcılarmış aslında.
Ama faydası kadar da zararı var tabii. Sizi çok iyi anlıyorum. 6 haftayı geçince asıl sebebini
bulmak gerekiyormuş ama bu da çok zormuş öyle dedi dr. İnşallah o kadar sürmez.
Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama neye dikkat edeceğim aslında onu da bilmiyorum.
Zor ve karışık bir durum sadce ilaçları takip ediyorum ve mümkün olduğunca tuzlu yememeye
çalışıyorum çünkü o zaman bu şişlik ve ödem artıyormuş. Merak ettim sizinde
bu tedavi sırasında yüzünüz şiştimi? Bu sabah aynaya baktığımda kendimi çok kötü
hissettim.

Bende geçen sene aynı şikayetten dolayı kortizonlu iğne kullandım o süre içerisinde yağsız, tuzsuz, şeker sırf haşlama ve lapa tarzında yiyecekler yediğim için iğnelerimin bittiği sürecin sonunda üstüne 2-3 kilo vermiş olarak tedaviyi sonlandırdım.

Doktorum gerekirse bir kaç tertip kullanmam gerekeceğini söyledi ama cesaret edipte devam edemedim artık diyetten bıkmıştım:)) Sonuç olarak alerjisiz bir 4 ay geçirdim sonrasında da 1-2 haftada bir fazla belirgin olmayacak şekilde uğruyor ara ara. Cesaret edip bir kaç tertip üst üste kullanmam lazım ama ürtikerden kurtulacağım derken dikkat etmeyip davul gibi olmak var.

Bir şey sormak istiyorum sizdede mide ağrısı oluyor mu? Mide ağrısı için doktor doktor gezmiştim ama alerji için gittiğim doktor ürtikerden kaynaklı mide ağrısı oluştuğunu söylemişti. Gerçi dediğine inanıyorum ne zaman midem ağrısa alerjim çıkıyor çünki.

evet yüzümün sağ tarafı acayip şişmişti.gözüm özellikle. bu dönemde mümkün oldugunca baharatlı yağlı gıdalardan uzak durmak gerekıyor.bana yumurta,çikolata,yağlı gıdalar,çerez;yemekteki baharatlar hiç yaramazdı.bir ısırım yediğim an vücudumun heryerını kırmızılıklar kaplardı çok kaşınırdı.eşimle mesela pastaneye gıttıgımızde sorardım bana üzerinde içinde yumurta olmayan bişey getır dıye garsona.getırebılecegım tek şey simit derdi(eşimse karşımda her çeşit simit poğaça pasta yerdi bense kuru bi simit.doktora sorardım ne zaman geçecek bu hastalıgım diye;bir ömür boyuda sürebilir geçebilirde diyordu süre vermem imkansız demişti.vücudum bu rahatsızlıgı 6 ayda zor yendi

Evet bende 15 yıldır çekiyorum bu hastalığı ve gitmedim doktor kalmadı yapmadıkları tes kalmadı asla geçmiyo bi anlık en son gittim doktor biz bundan seni kuratrcaz dedi testler ilaçlar iğneler hiç bişe çıkmadı teslerde beni beş aylık bi tedaviye aldı ve tedavim bitikten ik ay sonra aynı şekilde geceleri kaşıntım devam hiç tedavi görmemiş gibi şimdiartık doktora bile gitmek istemiyorum ümidimi kaybetim kaşıntı ilacımı alıp tatile çıkmam yani o kısacası kaşıntı ilacımla bir bütün olduk burda uzun süredir bu hastalığı yaşayıp da düzeldim şu doktorda diyen arkadaşlardan cevap bekliyorum

şişlik oluyo diyen arkadaşlara cevap eller ve yüz şişiyo ve eğer müdahalasiz bunu evde geçirmeye kalkıldığındada dil şişmeye başlıyo ben 15 yıl önce ilk olduğunda bana bunları yaşadım tabi hastalığımın geçici çaresini bulamadım ama ilaçla kötü duruma gelmesini donduruyorum

mrb arkadaşlar bende 8 -9 yıl önce olmuştum.bir doktor egzema dedi onun ilaçlarını kullandım.bir diğeri uyuz olmuşsun dedi onu da kullandım geçmedi.söylediğiniz gibi geceleri çok kaşınıyor ve heryerim şişiyordu.sonra başka bir doktora gittim ve o da tahlile bile gerek duymadan ürtiker olmuşsun dedi.sadece küçük bir hap verdi içinde 10 tane felan vardı.onu kullandım ve şıp diye kesildi allah razı olsun o doktordan.ilacın adını hatırlasam yardımı dokunurdu belki ama çok zaman oldu.rahatsızlığınızı çok iyi anlıyorum arkadaşlar allah yardımcınız olsun.

arkadaşlar ben bu hastalığı 6 7 ay kadar çektim.benimde gitmediğim doktor kullanmadıgım ilaç kalmadı.inneler mi;haplar mı;kremler mi neler kullanmadım ki.....bu hastalık ömür boyuda sürebilirmiş geçebilirmişte.benım vücudum bu rahatsızlığı zor yendi.insanı mahfediyor valla.yüzüm gözüm şişerdi hep.vücudumu hiç saymıyorum.hepinize acil şifalar dliyorum

allaha çok şükür ben bu rahatsızlığı iki kere geçirdim
resmen kriz anı gibi geldi birden
heryanım şişti ve kaşıntıdan duramadım
ağlamak kapaklarla kaşınmak
üstelik yurttaydım okuyordum
iğne fobim olduğu için doktor bana çok ciddi ilaçlar verdi
yanında diet yapark kullandım bu ilaçları ve geçti
bir kış günü evde otururken yine birden şişmeye başaldı vucudum
kaşıntıyla beraber
ramazanda oldu
bu sefer sıktım dişimi
iki tane iğne yaptı doktor hanım bana
claritine diye bir ilaç var,destek ilaçlarla onu kullandım ve geçti
ama rabbime binşlerce kez şükrediyorum
bir daha yaşamadım
sanırım benimki psikolojik
çok fena bir rahatsızlık
ben iki krize neler çektim
bu rahatsızlığı kronik yaşayanlara allah sabırlr versin

MERHABA Bende iki ay önce geçırdım benim ki 1 hafta surdu ve ınanırmısınız nerdeyse her gece acile gidiyıodum (korkunç ) bir şekilede gıdıyıordum.Benım kanımda mıkrop ve stresten kaynakladğını söyledıler ve hala hap içiyıorum. Çok geçmiş olsun.

bende hamileligimden bu yana yaklasik 3 senedir cekiyorum üttikeri
gercekten biktim artik yapmadigim sey gitmedigim doktor kalmadi
artik alternatif tipta care ariyorum gecen gün i.sarcoglu süpürge tohumu iyi geliyor ürtikere demis
simdi onu bulacam.
nolur allahim yardim et yasanacak gibi degil böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…