• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ürtiker için yardım..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar bu ürütiker illetinden annem çok çekti gitmediğimiz doktor yapılmayan tahlil kalmadı çok çektik çok araştırdık en son gaziantepte fatma elif yıldırım adlı bir doktor annemi 2 yıl çektiği bu hastalıktan tamamaen kurtardı kolundan kan alıp kalçadan vererek bir terapi uyguladı ve annamde tiroit çıktı bu arada onunda tetiklemiş olabileceği düşünüldü bu hastalığı olanlar lütfen tiroidine baktırsın umarım size faydası olur bu yazdıklarımın.

Arkadaşlar kronik ürtiker (kurdeşen) olan babam hangi soktora gittiyse hangi ilacı kullandıysa çare olmadı. Kortizon iğnelerine kadar yaptırdık geçici bir rahatlamanın yanında gece olunca uyutmayan çılgınca bir kaşıntı ile uyanıp tüm ev halkını da uyutmuyordu. Enson eczaneden aldığımız Crebros 5mg derdimize derman oldu.
Crebros' u akşam yemeğinden hemen sonra alıp gece yatmadan önce de 1 bardak Kefir içtiğiniz takdirde bu illetten kurtulacağınızı düşünüyorum. Biz 5 gündür aynı bu şekilde uyguluyoruz ve ilk defa geceleri nöbetsiz uyku uyuyabiliyoruz. Tavsiyemi uygulayıp sonucuda yazarsanız sevinirim.
geçmiş olsun..

arkadaşlar bende 2 yıl once bu ürtiker illetine yakalandım allah düşmanımın başına vermesin agrıdan sızıdan bin beter bir hastalık ve bu forumlarda ayrıca doktorlarda cok derman aradım bırı bısey soyledıgınde hemen uyguluyordum ama nafıle şimdi çok şukur ıyıym ılk baslarda kullanmadıgım alerjı ılacı kalmamıstı cogu anaflaktık şokla sonuclandı ve 10 gun ıcınde en az 4-5 kez adrenalın almak zorunda kaldım sonrasında doktorum kortızon ılacı prednol, allegra ve zadıten ısımlı ılacları basladı bunların yanında ben her gun duzenlı olarak ac karnına 1 çay kaşıgı corek otunu yedım ve cok sukur 3 aydır ılacları bıraktım ve artık kasıntım yok ama benım urtıkerım kullandıgım ılaclardan kaynaklanmıstı hıpotıroıd hastasıyım ve hastalıgım cıkmadan 2 ay kadar once gunluk kas gevsetıcı kullanmaya baslamıstım doktorum ılacların neden olabılecegını soylemıstı hala ılac kullandıgımda kasıntılarım oluyo ama ılk zamanlarkı sıddetınde degıl herkesınkı kadar.ben ılk hastalıga yakandıgımda bu kasıntılar hıc gecmıycek omur boyu kalıcak dıye cok korkmustum ve korktukca kasıntım artmıstı bu yazıyı okuyan kısılere sadece korkmamalarını ve kendılerını sakınlestırmelerını soyleyebılırım dermansız dert yok arkadaslar herseyın dermanı rabbımızde dua edıp tedavımızı olduktan sonra korkulacak bısey kalmaz herkese gecmıs olsun allah yardımcınız olsun

kızlar bu ürtiker öldürmeyip süründüren başımın belası her insanın imtihanı var ya benimkilerden biri de bu
tam 9 yıl oldu kızlar taa lise dönemlerimden beri bu hastalık var tam geçti dediğimiz yerde yeniden başladı
bütün ilaç isimlerini öğrendik bir sürü kortizon iğnesi yedim serumlar yedim geçmiyor şu anda bile yine kaşıntılarım var artık ilaç kullanmaktan da vazgeçtim madem geçmiyor en azından kimyasallardan biraz uzak durayım dedim
bilmiyorum kaç yıl daha sürecek

kızlar bu ürtiker öldürmeyip süründüren başımın belası her insanın imtihanı var ya benimkilerden biri de bu
tam 9 yıl oldu kızlar taa lise dönemlerimden beri bu hastalık var tam geçti dediğimiz yerde yeniden başladı
bütün ilaç isimlerini öğrendik bir sürü kortizon iğnesi yedim serumlar yedim geçmiyor şu anda bile yine kaşıntılarım var artık ilaç kullanmaktan da vazgeçtim madem geçmiyor en azından kimyasallardan biraz uzak durayım dedim
Her gün her dakika özellikle gece çok kötü oluyor.

Bende geçirdim bu hastalığı en son kalmosan deri losyonu ve prednol-l iğne kullandım. Bi de rupafin hap kullandım. Çok şükür şimdi iyiyim. Ama doktoruna sormadan kullanma

arkadaşlar 5 yıldır kronik ürtiker hastasıyım.gitmediğim doktor içmediğim ilaç kalmadı.artık çıldırmak üzereyim.benim gibi rahatsızlık geçiren var mı?neler kullandınız nasıl geçirdiniz paylaşabilirseniz çok sevinirim.teşekkürler

bu mesajı yazalı bir sene olmuş aynı tas aynı hamam şu anda bile vücudum baştan aşağı kaşıntılarla dolu

arkadaşlar aşısı var bu hastalığın ben şu an kullanıyorum 2 koldan uygulanıyo doktorunuza söyleyin astım hastalarına uygulanan bir aşı bu ama ürtiker hastalarınada uygulanıyor

arkadaşlar bende 3 ay önce bu hastalıga yakalandım igrenç bi durum kaşınıyosun yuzun gözün şişiyo kızarıyo sosyal hayatın bitiyo hayatdan soyutlanıyosun ilaçlar fayda etmedi okuttur dediler okutturdum çogu kez oda fayda etmedi arada solugu acılde aldım igne bi gün tesir ediyo ertesi gün tekrar kaldıgı yerden devam ediyor en son aktar biraz sonra önerecegim tableti önerdi aldım 10 gün içerisinde yüzde seksen azaldı ve iki gündür hiç çıkmıyo tavsiye ederim siz genede doktorunuza danışın tabletin adı enginar ekstratlı

arkadaşlar 5 yıldır kronik ürtiker hastasıyım.gitmediğim doktor içmediğim ilaç kalmadı.artık çıldırmak üzereyim.benim gibi rahatsızlık geçiren var mı?neler kullandınız nasıl geçirdiniz paylaşabilirseniz çok sevinirim.teşekkürler

Ben ürtikerden kurtuldum. Lütfen ciddiye al ve uygula...
2.5 yıldır çok şiddetli kronik ürtiker hastasiyim. Ve 2 günde bir krizlerle birlikte ilaç almak zorunda kalıyordum. Artık ölene kadar devam edeceğine emindim. Birgün bir profesör tanıdığımdan bir telefon geldi. Resseting eğitimi almış ve hastalıkların psikolojik nedenleri ile ilgili , özellikle ürtikerin nedeni ile ilgili konuştu benimle. Lütfen iyi dinleyiniz. Ürtikerin ve diğer cilt hastalıklarının nedeni:
ÖFKE VE NEFRET SONUCUNDA MEYDANA GELEN AYRILIKLAR MIŞ.
Tam da 2.5 yıl önce sınav senesinde öfke ve nefret sonucu kendi kızımla ayrılmıştım. Ve ondan sonra ürtiker başlamıştı.
TEDAVİSİ : Hem karşınızdaki kişiyi hem de kendinizi affetmek. ÖFKE bir süre sonra geçse bile iç organlarımız ve hücrelerimiz bunu unutmazmış.
Affettigine hem kendin inanacaksın hem tüm organlarını ve hücrelerini inandiracaksin buna dedi. Kendine terapi yapmaya başla geçecek diye de ekledi.
2 hafta boyunca terapi yaptım kendime, söylediği tüm cümleleri tekrarladım. 2 hafta boyunca 10 dk da bir kaşıntılarım geldi bu sefer. Ama başlayınca sakinleşmesi imkansız olan kaşıntılarım bir kaç dk sonra kendiliğinden sakinleştirdi. 14 gün sonunda hiç görmediğim beni ağlayıp delirten, gözlerimin içi ve saçlarımın içi de dahil çıldırtıcı bir kriz geldi gece. 1 saatte ilaç almama rağmen zor sakinleştim. Meğer o ürtikerin benimle vedalasmasiymis. 1 aydır hiç kriz gelmedi. Kaşıntılarım tamamen geçti. Ürtiker olanlar bu yazdıklarımı çok iyi anlayacaklardır. Size de yardımcı olmak isterim çünkü bu hastalık çaresiz bir hastalık ve bu şekilde yaşamak çok zor.

Back