Ürtiker hastalığını çeken var mi?

tse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.374
1.266
133
37
Arkadasim doğumdan sonra urtikere yakalandi.Testler mestler yaptirdi ,yok pskolojik yok alerjik dendi,
ilaclar verildi.Ama hala gecmiyor kabar kabariyor.Adanada olupta ,dr öneren var mı , ya da ne yapmak lazim rica etsem yardimci olur musunuz ? 4 ay oldu gecmiyor ?

benım eşimde var ürtiker,stres anlarında bile resmen ya kabarcıklar yada çizgiler çıkıyo vücudunda hatta suratında bile..kızımda atopik oldu,biraz genetik bu deri hastalıkları..
dr ilaç vermiştir illaki ama göz akıntısı burun akıntısı kabarmalar vs.. mevzım gecıslerınde olacak seyler ve benım eşim deloday kullanıyor.

Reactions: tse
Bi donem okulu bitirdikten sonra ölüyorum sandim hic gecmioyordu ilaclar igneler.. Sitresten dolayi dediler simdi yillar oldu hic cikmiyor artik

stresten demişlerdi bana da fakat o dönem bildiğim kadarıyla yoğun stres yaşadığım bir durum yoktu. bana kortizon tedavisi uygulandı iki sene önce. dozu azaltılarak öyle geçti. birdaha da çıkmadı.

Reactions: tse
stresten demişlerdi bana da fakat o dönem bildiğim kadarıyla yoğun stres yaşadığım bir durum yoktu. bana kortizon tedavisi uygulandı iki sene önce. dozu azaltılarak öyle geçti. birdaha da çıkmadı.
Ya gecmis olsun buna ilac vermisler psikolojik ve alerji ama gecirmiyor baya ciddi yani.SIZede gecmis olsun.

Bi donem okulu bitirdikten sonra ölüyorum sandim hic gecmioyordu ilaclar igneler.. Sitresten dolayi dediler simdi yillar oldu hic cikmiyor artik
Gercekten ckk rahatsiz edici hastalik nasil gecti peki gecmis olsun

Gecmis olsun sizede ama delodayla filan gecmedi ama nasil kabarmadir igne yaptiryor hergun yoksa kanatacak sekilde kasiyormus

Gecmis olsun sizede ama delodayla filan gecmedi ama nasil kabarmadir igne yaptiryor hergun yoksa kanatacak sekilde kasiyormus

benım kızım daha ıkı yasında bıle degıl yazın 3 gün falan üstüste avil igne vuruldu,şurupta cabası..illet pislik bişey bu..
ve genel olarak dermatoloji alanında bir boşluk var..teşhisler zor oluyor

Gecmis olsun evet cok zor bi hastalik ya Allah şifa versin haklisiniz kesinlikle

Cok gecmis olsun
Bizdede annemde cikmaya basladi
Dr tamamen stresle alakali dedi
Bi ilac verdi hemen bir defa icmesiyle gecti

Ama en ufak bi streste yine cikiyor
Baharatli seyler de tetikliyor

Cok gecmis olsun
Bizdede annemde cikmaya basladi
Dr tamamen stresle alakali dedi
Bi ilac verdi hemen bir defa icmesiyle gecti

Ama en ufak bi streste yine cikiyor
Baharatli seyler de tetikliyor
Evet stres ama alerji ilacimiydi ki neydi

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Bende de çıktı bu alerji denen hastalık. Doktora gittiğimde alerji için serum taktı, sonrasında ilaç ve bir tane jel verdi, sadece çıktığına kullan dedi. Ara ara çıkıyo yine. İnternette şöyle bişey buldum, denemedim ama en yakın zamanda deniycem. Allah şifa versin, umarım faydalı olur.

Haber Türkte, Saba Tümere, yeni çıkan bitkisel kür kitabını ve yepyeni kürlerini açıklayan İbrahim saraçoğlundan, ürtiker hastaları için, muhteşem bir kür önerisi geldi.
GEREKLİ MALZEMELER :
*1 tatlı kaşığı süpürge tohumu,
* 1/2 bardak su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Süpürge tohumunu, havanda iyice ezin.Elde ettiğiniz dövülmüş süpürge tohumlarını, Günde 3 defa, yemeklerden önce yarım bardak su ile yutun. 15 Gün kullanın.
** Kullanılan, süpürge tohumu, kahve makinasından çekilmiş kadar ince olmamalıdır. O yüzden kahve makinası kullanmayın.

Evet stres ama alerji ilacimiydi ki neydi
Çok geçmiş olsun, arkadaşınızın ürtikeri aylardır sürdüğüne göre kronik ürtiker, eşimin ilaca bağlı akut ürtikeri var, belli başlı ilaçları kullanırsa ürtiker oluyor, ilacı kesince geçiyor, bu tip hastalıklar karaciğer zayıflığına bağlı oluyor çoğunlukla, arkadaşınız başka bir doktora daha görünsün ama o arada katkı maddeli gıdalar, süt süt tozu, yumurta, domates, kakao, çay, kahve gibi yiyeceklerden uzak dursa iyi olur, tozlar, hayvan tüyleri, polenden korunmalı, ürtiker için kullandığı ilaç dışında sürekli kullandığı bir ilaç varsa doktoruna söylemeli, bazı ilaçlardaki bileşenler ürtikeri tetikleyici rol oynayabiliyor.
Karaciğeri kuvvetlendirmek için enginar yerse iyi olur, bol hafif ve pamuklu giysiler giymeli, kaşıntı olduğunda duşa girip kaşınan yerleri yıkamak ya da soğuk suyla ıslatılmış bir bezle kompres yapmak ve doktor verdiyse kaşıntıyı engelleyecek losyon sürmek iyi gelecektir.

Ürtiker yapan veya tetikleyen bazı gıdaları saymıştım, bunların arasında maya da var, arkadaşınız ürtikeri tetikleyebilecek o gıdaları teker teker kesip denesin, hangisini yediği içtiğinde ürtikeri tetikleniyor not alıp doktoruna söylesin, B12, C ve D vitaminleri, balık yağı tedaviyi destekleyici olarak kullanılıyor ama lütfen bunları buradan yazdık diye direkt almasın bebekli bir kadın ve ürtiker ilacı dışında ne gibi ilaçlar kullanıyor bilmiyoruz, bu sebeple doktoruna danışmasında, doktorundan onay gelirse kullanmasında yarar var.

Çok geçmiş olsun, arkadaşınız hiç beklemeden başka doktora görünsün. Ben dönem dönem çok ciddi ürtiker atakları geçirdim, arada hafif geçse de 1-2 defa acile zor yetiştirdiler, günlük kullandığım alerji hapım olmasaymış küçük dilim daha çok şişeceği için nefes borumu tamamen kapatabilirmiş. Öncelikli önerim özel hastane yerine üniversitelerin araştırma hastanesine gitsin, normalde dayıyorlar kortizonu, sonra sen yıllarca onun yan etkisinden kurtulmaya çabalıyorsun. Doğru teşhis konması çok önemli, neye alerjisi var, ne tetikliyor mutlaka tespit edilmesi lazım. Benim mesela kan haplarının içinde bulunan bir maddeye karşı alerjim varmış ve ilginç ki çamaşır suyunda da var bu meretten, ikisi alakasız gözükebilir ama ilk önce çamaşır suyundan sonra kan hapından hastanelik oldum. Aslında günlük hayatımda da sürekli bir yerlerim kabarır, biraz değişik bir şey yesem hemen etkilenirim, ilaç olayına girmiyorum hemen hemen tüm îlaçlar yasak bana. En son mart ayında ağır bir nöbet geçirdim. 3 ay boyunca merdiven çıkamadım o kadar şiştim ki ayağımı kaldıramıyordum ayak bileğim kalas gibi olmuştu. Psikolojim zaten alt üst, aynaya bakmak istemedim yüzüm hem çok şişti hem çok kızardı. Şimdi yavaş yavaş yeniden normalde dönüyorum çok şükür. Yıllarca bu illetle boğuşan birisi olarak psikoloji bence de çok önemki bir faktör. Rahat olması lazım, kendisini sıkmasın, üzmesin, paketli hazır gıda hiç tüketmiyorum ben, tuz hemen hemen hiç kullanmıyorum, ilaçlarını düzenli kullansın, geçmeyecek diye düşünmesin geçecek inşallah ama zaman alacak, benim doktorum ilk günden söyledi 6 ay boyunca sorgulama yavaş yavaş düzelecek dedi. Şimdi çok daha iyiyim, daha da iyi olacağıma inanıyorum. Allah arkadaşınıza da bir an önce şifa versin, dediğim gibi önce doktor, sonra teşhis, düzenli tedavi. Yaşam biçimini düzenlemek bu hastalıkla baş etmek için şart.

Çok geçmiş olsun. İstda olsan işin uzamnı biri söylerdim. Bende bir dönem çok fena stres yapmıştım vücudum baştan aşşa kabarıp kızardı. yüzüm gözüm dudaklarım şişti. Psikolojik diyen doktor da oldu hatta birkaç kişi. İnternetten araştırdım sevin karaları buldum çok şükür 1 haftada bütün sıkıntım gitti Allahıma şükür bir daha da tekrarlamadı. Ürtikerin 2 sonucu var sitres ve alerji kaynaklı. psilokojik fln hikaye işin işinden çıkamayınca öyle diyorlar. Bizzat yaşadım anladım.

Bu üyenin 5 adet daha üyeliği vardır yazdıklarına asla itibar etmeyin.

10 yıl dermografizm (kronik ürtikerin bir çeşidi) çektim. Sonra bu hastalık mutasyona uğradı. Egzema ya dönüştü. Kaşıntım o kadar delirtti ki beni sırtımı tırnaklarım ile parçaladım. En son sıcak duşa girdim kaşıntı azaldı. Sonra Çeşme’yi en sıcağa çevirdim kaşıntım durdu. O günden beri bu sıcak beni tedavi etti. Duş alamadığım zamanlar fön Makinesinin sıcağını açıp o bölgeye tutuyorum (egzama yada üriker olan cildime) kaşıntım kesiliyor kızarıklık biraz artıyor ama 10 dakika sonra kızarıklıkta kesiliyor. Sıcak su yada sıcak fön kaşıntılı bölgeyi daha çok yakıyor sağlıklı deriye göre ama çivi çiviyi söküyor. Bu tedaviyi oğlumun egzemasında sivrisinek ısırdıklarında da da kullanıyorum. İlk 1 yıl sadece o anlık tedavi yani antihistaminik etkisi yaptı. Ama 1 yıl sonra yüzde 90 iyileşme sağladı. Aynı tedaviyi Uçuk Herpes içinde uyguluyorum. Kız kardeşim, babam, eşim ve birkaç dostumu da bu şekilde tedavi ettim. Not beyazbanyo sabunu ve kese ile ovalanarak yıkanmak ürtikeri arttırıyor ve yeniden hortlatıyor. Siz bilirsiniz ben böyle iyileştim.

Ben 10 yildir bu illetle yaşiyorum son birkac sene once şiddetlendi test yaptirdim basinç kurdeşen saniyolar ataklarda evin icinde kolonyayla geziniyorum bir o fayda ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…