- 11 Mayıs 2015
- 6.122
- 8.491
-
- Konu Sahibi tatlialirim
ilk evladiniz hala kucak kusudur,en azindan 2- 2,5 yasina gelene kadar dusunmeseniz bebek?
bezden kurtulsun yavrunuz,kendi yemegini yemeyi ogrensin o zaman size hic yuku olmaz.
Ama bu durumda hamile olup ilk cocugunuza haksizlik olabilir cunku hic yardim edeniniz yok,3 yasa kadar kritik donemleri,yogun ilgi istiyor yavrular.
ikinci hamileliginiz ilkinden daha iyi gecebilir daha kotu de gecebilir bunun garantisi yok.
ama once dunyadaki yavrunuzu dusunun.
bende oglum 1 yasindayken ikinciyi cok istedim ama inanin 1,5 yasindan sonra taniyamacaksiniz bebeginizi..o sakin halleri gidiyor ve cileden cikaran inatlasmalari,kendini yerlere atmalari basliyor ve bununla basa cikmak ayrica sabir gerektiriyor.
ben 1-1.5 yas arasini altin cag gibi goruyorum ve okudukca duydukca 1,5 yasta neymis be diyordum,benim oglum sakin..ama haklari varmis..bu donemi hamile olarak gecirmedigim icin mutluyum cunku kaldiramazdim heralde.
haklisiniz. disarida boyle hem kucuk cocugu hem de pusetinde bebek gorunce icim gidiyor resmen. ben neden beceremiyorum diyorum. insan cok istiyor ama dediginiz gibi cocuk degisecekse en iyisi araya zaman koymak galiba
belki sizin yavrunuz o donemi kolay atlatir bilemiyorum ama benim oglan baya bi inatci.
benimde icim gidiyor iki bebekli insanlari gordukce ama cogunun ya kocasi cok yardimci ya da aile buyuklerinden yardim edenler var..hic olmadi yardimci kadin tutuyorlar..
bilmiyorum bi arkadasim yeni dogum yapti,cocuklarinin arasi 20 ay..buyuk kiz bunalima girdi,o da puset istiyor,yurumeyi reddediyor mesela..ailede buyudu diye yeniden bebek arabasina donmek istemiyor,e bide kucuk bebek var..bizim pedagog 3-3,5 yas ideal demisti ama tabi insanin bakma gucune gore degisir.
nacizane elinizden geldigince giyinmesini yemesini tuvaletini ogretmeye gayret edin,en azindan denemeler yapin asina olsun..madem ikinciyi istiyorsunuz buyuk kiziniz biraz kendi basinin caresine bakabilsin.
Bu söylediginiz beni düsündürdü cünkü böyle örneklere sahit olmustum. Siz yazdikca daha da istegimi dizginledim sanki, ün üc bucuk yasi belemek en dogrusu. Yalniz basina büyütmek zaman zaman cok zor oluyor. Hastalanma lüksüm bile olmuyor malesef
bende ogluma tek basima bakiyorum,yurtdisindayim birde ustune..cok zor oluyor bazen,dediginiz gibi hastalanma luksum yok ama oglum hastalanacagina ben hastalanayim diyorum o hasta olunca
ben sizi caydirmis olmayayim istediginizden,sadece kendi tecrube ettigimi paylasmak istedim.
suan oyle bi donemdeki oglum,hani yapma dedigin herseyi yapiyor der ya anneler..aynen o durumda,oglum bebegim birak onu diyorum mesela,3 sn sonra yine ayni seye yoneliyor..ben kasitli yaptigini dusunmuyorum ama laftan anlamiyorlar demek ki bu donemde diyip kendimi rahatlatmaya calisiyorum..ve inanin bu durum son 3 aydir mevcut.oglum 20. ayinda..hic ama hic yorulmadigim kadar zihinsel olarak yoruluyorum..
bende beklemedeyim,biraz kreslik cagi gelsin,yarim gun krese baslatmayi dusunuyorum haftada 2 gun..ondan sonrasi Allah Kerim
Ben de yurt disindayim, sonradan geldim. Benim icin zaten hayat zor iken cocuk sorumlulugu altinda daha da ezildim. Ama ben iki yasinda krese vermeyi düsünüyorum, simdiden ortama alismasi icin. O bahsettiginiz dönemleri düsünüyorum ve simdiden korkmuyor degilim. 2 yas sendromu galiba, ve gercekten hayal edemiyorum halim nice olur. Endiseliyim. Simdi bu dönemi düsününce mideme bulanti girdi stresten. Insallah dediginiz kadar kötü olmaz kizim
kotu degiller ama insan o otur kalk gel git diyince dinleyen bebekleri ozluyor
her cocukta farkli seyrediyor bence surec,yakin arkadasimin kizinda eseri yok mesela ama aile cok kalabalik,kiz anneyle tum gun gecirmiyor,hatta anne haftanin 3 gunu baska bi ulkede yuksek lisans yapmak icin derslere gidiyor,okulda kaliyor..anneannenin evi bahceli kopegi var,trambolini kum havuzu..kiz evde sIkilacak vakit bulamiyor,amcalar teyzelerde keza kizla cok ilgili..inanamazsiniz o kadar sekerlik nasil olur..boyle cocuga 2 yas filan vurmaz iste..
ama siz korkmayin simdiden,kizlar gercekten daha uyumlu daha sakin oluyor bence..
Insallah dediginiz gibi olur. Simdilik sakin yani diger cocuklara nazaran. Burada aslinda kalabalik bir aile esimin ailesi ama sonradan gelince o ortama girilmiyor. Ya da söyle söyliyeyim yeni kisilere acik degiller, dislama oluyor.
O söylediginiz hersey burada cogu yerli ailenin bahcesinde var. Gercekten cocuklari cok sansli, biz de parka gidiyoruz. Ben en iyisi üc ya da dört yas ara birakayim. Insan cok istiyor bir arad büyütmek ama kalabalik aileler de cocuk büyütmesi daha kolay gercekten..
benim iki kızım var aralarında 4 YAŞ var ve gebeliklerimin ikisi de senin anlattığın gibi gecti her gebelik başkadır diyorlar ama aynı oluyor. Midem bulandığında en cok Kızımı bezlemediğim için dua ediyordum...annelik zor hele hamileyken çok zor...
Hiç canını Sıkma geçecek bu günler diye telkin et kendini, bende neden bunları ben yaşıyorum diye kendimi sorgularken yüksek tansiyon ile tanıştım 2. Hamileliğimde dahası doğumdan sonra daha kırkım dolmadan iki ameliyat geçirdim ne doğum Sancısı ne hamilelik bulantısı hiç biri kalmadı aklında . Demem o ki beterin beteri var Yüreğini ferah tut doğal bir süreç atlatacaksın inşallahAyni gecti yani. Üzüldüm gercekten. Düsündükce tüglerim ürperiyor. Hamileligi bu kadar kötü gecmeyen insanlardan ne eksigim var keske bilsem de düzeltmesi elimde olsa
Hiç canını Sıkma geçecek bu günler diye telkin et kendini, bende neden bunları ben yaşıyorum diye kendimi sorgularken yüksek tansiyon ile tanıştım 2. Hamileliğimde dahası doğumdan sonra daha kırkım dolmadan iki ameliyat geçirdim ne doğum Sancısı ne hamilelik bulantısı hiç biri kalmadı aklında . Demem o ki beterin beteri var Yüreğini ferah tut doğal bir süreç atlatacaksın inşallah
Acelem beraber arkadas olmalarini istemem. Kizimin pek arkadasi yok. Hem de ikisi büyüsün ilerde rahatlarim kafasi iste. Ama ikinci hamileligim de ayni sekilde gecer diye erteliyorum.1 yasında cocugun varmıs
şuan ne bebek özlemı bu? ilk hamılelıgınde ıstedıgın kadar yatıyordun
ama suan aynı olsa nasıl cocuguna bakacaksın?
bazıları 2. daha kolay gecıyor der, ama bu garantı degıl! kişiden kişiye degısır. bak benım 7. haftam bıttı mide bulantısından bunaldım iyice!
çocugun en az 3 yaşına gelsin sonra düşün.eşin bıle senınle ılgılenememiş
yıne aynı agırlıkta gecerse cocuguna kım bakacak?
benım agır gecıyor bezdim resmenacelen nedir ey insanoğlu?
evet ılk ve 2. cocugu allah bılır. düşünsem bıle ılkı en az 3,5 - 4 yasında olmalıAcelem beraber arkadas olmalarini istemem. Kizimin pek arkadasi yok. Hem de ikisi büyüsün ilerde rahatlarim kafasi iste. Ama ikinci hamileligim de ayni sekilde gecer diye erteliyorum.
Senin ilk hamileliginse eger, kucagina aldiktan sonra benim neden bu kadar istedigimi anlarsin =)
evet ılk ve 2. cocugu allah bılır. düşünsem bıle ılkı en az 3,5 - 4 yasında olmalı
çünkü ilgilenemem.
hele ki 1 haftadır berbat halde dolasıyorsam ve mutfaga adım atamıyorsam, agır kaldıramıyorsam, egılemıyorsam doğru duzgun ve bakacak benden başka kımse yoksa, en az 3,5 -4 yaşında falan olmalı cocuk
çünkü gebelıkte bunlar olması gereken seyler.
agır kaldıramayacaksın; çocugunu hıc kucagına almayacak mısın?
kokuya dayanamayacaksın; altını kım açacak, kustugunda kım temızleyecek?
dogru duzgun temızlık yapamayacaksın; hemen yorulacaksın ve cocugun zaten senı coktan yormus olacak...
bır de emzırıyorsan daha beter, sütün mıde bulantısından dolayı olmayacak çu nku bır sey yıyemeyeceksın ılk zamanlar ..
kısacası say say bıtmez
daha cok erken, bekle bıraz
tabıkı bu senın kararın, ama şimdilik cocugunun oyun arkadası sen olEvet biliyorum erken biraz. Bekliyorum ama iki cocuklu aileleri görünce gözlerim doluyor. Ben önceden cocuk sevmeyen bir insandim. Bir tane sahip oluca birsürü cocugu olsun istiyor insan. Tabi hiiic kolay olmadi dünyaya getirmek. Kendimi tutmam lazim.