Ürdün Paylasim Alani(Tanisma)

waterhardeningsteel

Helin
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
366
24
46
merhaba arkadaşlar,
işim de evim de eşim de ürdün de. burası renksiz bir doğaya sahip sıradan bir ülke. ama çok rahat. yani ister namaz kılar ister kiliseye gider ister bir pavyonda dansedip içki içer isterseniz kızıldenizde bikiniykle yüzebilirsiniz. insanları çoğunlukla filistin asıllılardan oluşuyor. ben seviyorum burayı belki de çok aşığım eşime ve onunla heryer bana güzel geliyor:asigim::1rolleyes:

tabi bu rahatlıgımda her ay istanbula kaçıp geliyor ve istediğim kadar kalabiliyor olmammın etkisi de var sırnaşık şey

bilgi sahibi olmak isteyen herkese yardıma hazırım. bu arada kulüpte ürdün de yaşayan var mı?

canım meraba ne guzel baska bır ulkede yasamak kımbılır.ee tabı bıde arada ıstanbula da kaçıyomusun ohh ıyı ben turkıyedeyım okudum mesajonı meraba demeden geçemedım hosçakal

canım meraba ne guzel baska bır ulkede yasamak kımbılır.ee tabı bıde arada ıstanbula da kaçıyomusun ohh ıyı ben turkıyedeyım okudum mesajonı meraba demeden geçemedım hosçakal

canım teşekkür ederim. aşk olunca heryer güzel elbette. ama bilmiyorum gelme imkanı olmayanlar için de yurtdışında yaşamak güzel midir?
ama şundan eminim, türkiyenin üzerine ülke yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. mümkün değil! tanımam!

mrblar bir erkek için ülke değiştirmeye değmez diyor çoğu kişi bana,sen ne kadar kalacaksın ürdünde ,evlenir evlenmez mi gittin merak ediyorum,benim de sevdiğim kişi libyadan iş teklifi aldı belki ben de oralara gidebilirim ama tek fark belki trye bir daha dönüş olmaz göze alamıyorum,değer mi diye,sen ne dersin,işi,aileyi,herşeyi bırakıp gitmeye değer mi?

benim biraz farkli oldu zaten orda isim vardi surekli de yurtdisinda dolanip durudum zaten bi de maximum bir ay kaliyorum urdunde hemen turkiyeye geliyorum sonra. kocam sagolsun ikiletmez hic ailemi gormek istedigimde her ay gelirim. sana bisey diyemem. eger esin olacak kisiye inaniyorsan onun yaninda mutluysan evlen tabiki. ilk gunlerin zor gececektir aileden ayri kalmak zor gelecek ama yavas yavas alisirsin. hem libya da guzel bir ulkedir. ayrica iki tarafin ailesinden de uzak kalarak evliliginin daha da sorunsuz devam etemsini saglayacaksin bence. asiksan git. ha bi de sen ne dusunursen dusun bu isler kismet isi. alninda yazilmissa olur be hayatim . allah hakkimizda hayirlisni versin en iyisi boyle dua edip neler yazilmis alnimizda bekleyip gormek

benimde erkek arkadasım ürdünlü,ürdüne gittim gördüm gezdim ammanı cok begendeim we gercekten yasanabilecek yer oldugunu anladım.ben senden aqaba hakkında bilgi almak istiorum we onların kültürleri,yasayıs tarzları hakkında bilgi werebilirmisin.ewlilik nassı oluyo orda resmi nikah we türkiyede türk watandası olarak kalıorum bildigim kadarıyla esimde türk wtandası olabiliomu bana yardımcı ol ltfen canım ya seninle birebir iletişime gecmel isterim cünkü senden öğrenecegim cok sey war.msn adresim
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXbını bekliorum cnm görüsmek üzere...

Mesaj editlenmistir....

bana bilgi verin lütfen ürdün hakkında..yasayıs tarzları,kültürleri ve evlilik...evlilik için türkiyede ve ürdünde ne yapılması gerekio resmi olarak tabi.....

Değerli arkadaşlarım, lütfen mesajlarınıza e-mail, eposta adreslerinizi yazmayın , kişisel mail adresi paylaşımı yasaktır,yazanların mesajları silinecektir..

merhabalar benim eşimde ürdünlü şu andada ürdünde ve kısa bir süre sonra bende ürdüne gidicem daha önce hiç görmedim. ve beni ne gibi güçlüklerin beklediğini bilemiyorum :1no2:dillerini bile bilmiyorum eminim çok yalnız olucam yaşayacağımız yer aqaba eğer orda yaşayanlar varsa tanışmayı çok isterim. ayrıca bana aqaba hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekkürler

mrb canım sevindim aqabaya gidecegine...cünkü bende orada oturacagım evlenince..benim erkek arkadasımda ürdünlü ve aqabanın yerlisi...orda oturuolar.. aqaba cok güzel bi yer biliosun kızıldeniz orda..turistik biyer yani palmiyelerle dolu sakın korkma ve yalnızlık cekme bak ne güzel bi seninle görüsürüz orda insalah tek sorunumuz bence dil..olsun insan sevince herseyi öğrenir:asigim:..el ele verip arapcada öğreniriz ne dersin???kaydirigubbakcemile5
simdi nerdesin canım gittinmi oraya
iletişime gecelim seninle mutlaka ok bekliorum cvbını öptüm cok:1hug:

canımmm o kadar sevindimki aqabaya gideceğine uzun süredir orada yaşayan birilerinden haber bekliyordum ben henüz gitmedim ve daha öncede hiç görmedim orayı sen hiç aqabaya gittinmi eğer gittiysen ve gördüysen sana soracağım çoook şey var seninle iletişime geçmeyi konuşmayı çok isterim..çok mutluyum orada benim türk bir arkadaşım olacak ....bilemezsin yurtdışında insanın ne kadar çok bir türke ihtiyacı oluyorr...Ben daha öncede italyada idim 2 sene orda kaldım ve 8 aydır türkiyedeyim ve yakındada ürdüne gidicem ...Sana telefon no.mu vermeyi yada senden almayı isterdim ama buradan olmaz sanırım lütfen bir şekilde konuşalım..

canım benim inan bende cok sevindim seni bulduguma... ben ürdüne gittim baskenti amman da kaldım gittigimde..aqabaya gidemedim ama aqaba hakkında genis bilgiye sahibim diorum ya erkek arkadasım aqabalı zaten...gerceketen yasanılacak bi yer orası...bnce tek sorun dil,onuda öğreniriz gerisinede alısırız zaten..senide buldum ya oradada sık sık görüsürüz zaten.hihoyyyt.bizim evlilige birazcık daha var ama olsun eninde sonunda gelcem zaten oraya insallah..zaten ürdünde cok fazla türk var kültürleride bize cok yakın zaten ve türkleride cok seviolar onun için asırı sorun yasıcamızı sanmıorum birbirimizide bulduk,bırakmayız artık...:CüvCüv:.iletişime gecmemiz lazım cnm sana özel msj yolladım ama gitmedi sanırım sayfan özel msja kapalı aktiflestirirsen msn adreslerimizi ve nolarımızı alıp bol bol sohbet ederiz
senin esin ürdünlümüyüdü canım

merhaba canım benim eşim filistin kökenli ama ürdünlüyüm diyor ailesi aqabada yaşıyor eşim de orda büyümüş ve 20 li yaşlarında italyaya yerleşmiş zaten bizde orada tanistık ve evlendikeşim 10 sene italyada kaldıktan sonra şimdi ürdünü tercih ettik.. zaten şu anda da aqaba da kesin senin nişanlın benim eşimi tanır.zaten orda herkes birbirini tanıyor....annesi hasta olduğu için oraya gitti ve orada iş kurmaya karar verdi ve dolayısı ile bende orda yaşayacağım gerçi o bana anlatıyor ama yinede insan görmeden anlayamıyor seni arkadaşım listesine ekledim..en kısa sürede konuşmak dileğiyle......

ya inan cok sevindim aynı benim gibisin biliomusn...benim erkek arkadasımında ailesi falan hepsi orda yasıo eminim tanıolardır birbirlerini bide akaraba cıkıomusuz:teytey::teytey:
ne güzel olur dimi
sen ne zman gitceksin ürdüne
mutlaka ayrıntılı görüsmemiz lazım cünkü aynı duyguları paylasıoruz en basta sevdigimiz erkek arap,ürdünlü bide aqabalı:asigim:
özel msj kutun hala aktif degil o yüzden msj atamıorum:çok üzgünüm:

:1hug:canım belki özel msj. ımı görmezsin diye sana buradanda bildirmek istedim sana msn. adresimi yazdım özelde ve sabırsızlıkla konuşmayı beklıyorum ...

merabalar. ne güzel bu sitede yalnız değilim demekki . :1rolleyes:benim de erkek arkadaşım ürdünlü amman'da yaşıyor ailesi ve filistin kökenli. yaklaşk bir yıldır birlikteyiz. ama şu an ingiltere'de kendisi master ını bitirmek üzere. çok seviyorum onu. iyi ki onun gibi birini tanımışım diyorum. tek şikayetim onu çok az görüyor olmam.evlilik için kısmet diyoruz . hem daha benim okulum da var . ama ürdün'de yaşayabilir miyim bilmiyorum .yani orada ingilizce öğretmenliği yapabilir miyim , bilmiyorum aslında bu konuları erkek arkadaşımla da konuşmadık henüz . tek bildiğim şey onu çok seviyor olmam .......şutarafagitti

selam gulsrn galiba meslektasız...ben suanda tc de ing öğrt yapıorum evlenice ürdünde calısıcam benm nişanlimda ürdünlü..ben ürdüne gittim ve cok sevdim...kıbrıs mezunu oldugum için diplomam uluslarası oldugu için ürdünde gecerli..sen nerde öğrencisin???
haber bekliorum canım öptüm

Merhaba , çok sevindim iletime cevap verdiğin için teşekkür ederim ayrıca. ben anadolu üniversitesinde öğrenciyim . önümüzdeki yıl mezun oluyorum.dediğim gibi evlilik konusunda bi karar almadığımız için ürdünde yaşama ve çalışma konusunda tereddütüm var. grşrz . öptüm ben de

selam kizlar:sizleri gordugume sevindim
yaklasik iki yildir esimin isi nedeniyle urdun de yasiyoruz.en iyi ihtimalle iki yil daha burdayiz.ben zarqa da yasiyorum ammana 20 dakika uzaklikta.zaten urdund nerde yasadiginin pek onemi yok ben butun illerini gezdim.hepsi birbirinin ayni kuru toprak,kum agacsiz bir cografya.gorulmesi gereken tek yer petra dir.akabaya bundan bir sene once gittim inanin turkiyenin her hangibir anadolu sehri kadar bilegelismis degil sadece bilmenizi istedim.cunku akabada yasayacak arkadaslarin hayal kirikligina ugramalarini istemem.benim bulundugum yerde cok sayida turk arkadasim var.yakin semtlerde olamdigimiz icin pek fazla gorusemiyoruz.ama araplarda sicak insanlar.cok sayida arap arkadas sahibiyim.ne kadar distan bakildiginda birbirine yakin kulturlermis gibi gorunsede arap ve turk kulturu cok farklidir buda bilmeniz gereken baska bir detay.ve eger cok titiz bir insansaniz evinizin icinde ayakabilariyla gezen insanlara alismaniz zaman alacaktir.zira ayakabilarini cikarmalarini soylemeniz onlar icin buyuk bir ayiptir bilesiniz.gunduz saati ne zaman isterseniz telefon acip evlerine gidebilirsiniz.bunlari urdunde yasamayi planlayan arkadaslar icin yaziyorum.ve saniyorumki Waterhardeningsteel i taniyorum.yanilmiyorsam bir fastfood restoranda tanismistik.tabi bilemiyorum ama o olabilir diye dusunuyorum.urdun hakkinda bilmek istedikleriniz olursa ben burdayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…