• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Unutkanlık :/

tulaytugce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
17
9
1
Ow merhaba!

Benim sorunum başlığın konusu yani unutkanlık! Anormal derecede olan bir unutkanlığa sahibim.İşte bahsedeyim;

• Çoğu zaman biriyle tanıştığımda ismini anca 5 veya 6.buluşmamızda hatırlıyorum (Tabiiki hep sorarak)
  • Aklımda o kadar çok şey vardı ki maddelere ne yazacağımı unuttum :/
  • Sonracığıma aslına bakarsanız spor yapmayı hatta kızartma yemememi bile unutuyorum!
  • Birine mesaj atıcam diyelim ama sonra atarım diyorum sonracığıma unuttuğumu farkediyorum!
  • Abim veya annem şunu şunu yap diyor 10 dakika sonra hepsi aklımdan siliniyor,yapmıyorum.
  • Unuttuğum o kadar çok şey var ki..

Sizce bu normal mi? Psikolojik mi?

Bir dahiliye doktoruna görünmenizi öneririm. Tahlil yapıp, B12 vitamini verebilir.
Veya -gerekli görürse- psikiyatri bölümüne yönlendirir.
Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun B12 testi yaptırdınız mı bir doktora görünüp yaptırmanızı öneririm.

Bende çok unutkanımdır ama ben benimkinin fiziksel değil zihinsel olduğunu anladım. Aslında içsel olarak benim önemsiz gördüğüm hiç bir şeyi zihnimde tutmuyorum. Önemsiz - SİL diyorum ve dolayısıyla unutuyorum. Ama mesela erkek arkadaşımın bir şeyine kızayım yıllarca unutmam :)

Canım, bu önemli bir konu bence, ilerlemeden baktırmak lazım. İyi bir dahiliyeci ve beyin sinir cerrahisi uzmanına görün derim. İstersen doktor tavsiye edebilirim. Benim kuzenimin de aynı derdi vardı, şşimdi geçti.
Ow merhaba!

Benim sorunum başlığın konusu yani unutkanlık! Anormal derecede olan bir unutkanlığa sahibim.İşte bahsedeyim;

• Çoğu zaman biriyle tanıştığımda ismini anca 5 veya 6.buluşmamızda hatırlıyorum (Tabiiki hep sorarak)
  • Aklımda o kadar çok şey vardı ki maddelere ne yazacağımı unuttum :/
  • Sonracığıma aslına bakarsanız spor yapmayı hatta kızartma yemememi bile unutuyorum!
  • Birine mesaj atıcam diyelim ama sonra atarım diyorum sonracığıma unuttuğumu farkediyorum!
  • Abim veya annem şunu şunu yap diyor 10 dakika sonra hepsi aklımdan siliniyor,yapmıyorum.
  • Unuttuğum o kadar çok şey var ki..

Sizce bu normal mi? Psikolojik mi?

Canım, bu önemli bir konu bence, ilerlemeden baktırmak lazım. İyi bir dahiliyeci ve beyin sinir cerrahisi uzmanına görün derim. İstersen doktor tavsiye edebilirim. Benim kuzenimin de aynı derdi vardı, şşimdi geçti.
Doktorun kimdi cnm bende çok unutkanım

Ben de çok unutkanım tanıştığım insanların simasını ve isimlerini aklımda tutmam en az 1 ay sürüyor. Biriyle tanışıp tekrar karşılaştığımda hatırlayamıyorum. Onları önemsiz gördüğümü zannedip kızıyorlar veya üzülüyorlar.

Eşyaları koyduğum yeri, yapmam gereken işleri sık sık unutuyorum. Geçen gün en yakın arkadaşımla karşılaşıp sohbet ettiğimi bile unutmuştum. O gün grip yüzünden çok kötü haldeydim gerçi.

Bir yere ne kadar sık gidersem gideyim yolu bulamadığım veya karıştırdığım da oluyor. Doktora gittiğimde B12 eksikliği dedi ama daha ciddi olmasından korkuyorum. Bu kadar unutkan olmam hiç normal değil ve ne yapacağım bilmiyorum :(

Back