Unutkanlığın çaresi var mı?

ravzaaa84

miniğim bizimle
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
759
2
arkadaşlar 25 yaşındayım ama çok unutkanım ne yapabilirim geçen gün annemlerde pilavı ocakta unutttum dibi tuttu bu gün unutkanlığı araştırmak istiyordum unuttum sabahtan beri hatırlamaya çalıştım şimdi aklıma geldi lütfen yardım edin

arkadaşım unutkanlığın bisürüsebebi olabilir..
sterese bağlı olabilir.
b12 eksikliğinden veya farklı bir sağlık probleminden olabilir.
ama senin yaşadığın bi çoğumuzun başına gelebilen tarzda unutkanlık bence fazla takılma bu konuya düşündükçe daha kendinde farkedersin unutkanlığını..
ama çok ilerlerse yani çok kötü örnekleri var (evinin yolunu , inceği durağı,v.s) mutlaka bir dr. a görün..
sağlıklı günler.

b12 vitamini al sanırım sende et yemiyosun
bende de çok unutkanlık vardı
et yemiyorum bende hiç
unutkanlık yüzünden ev yanıcaktı bi kere su bascaktı bi keere az daha ev arkadaşım benim unutkanlığım yüzünden ölecekti
çok ciddi bi durum yani
b12 al sen doktora gidip

bunun sebebini anlamak icin doktora basvurman gerekir sana en iyi cevabi o verir,
cünkü arkadasimizin dedigi gibi bircok nedenleri var bunun

Babamdada varıdı. Doktora gitt.
Bir süre ilaç kullandı şuan öyle bir şikayeti yok
En iyi çözüm doktora gitmek bence.
Çok geçmiş olsun

canım eğer yataktan yorgun kalkıyorsan,uyuşukluk da varsa b12 vit eksikliği vardır.hayvansal gıdalarda bulunur sadece.yumurta,süt,etyoğurt tüketebilirsin.ama en önemlisi tabi dr gitmek

hergün 1 bardak havuş suyu iç hiçbirşeyin kalmıcak....
dene görüceksin...

tam ben yazicaktim agzina saglik sen yazmissin
benim kocisimde de asiri unutkanlik vardi
havuc suyu iciriyorum ona ise yario..
ama havuc suyunu 3 ay düzenli icmen gerekio
sakin bunuda unutma:roflol:

Canım bende de çok oluyordu. Özellikle öss zamanı aklım gitmişti resmen. İlaçlara fazla bağımlı kalmadan kuru kayısı, fındık, kuru üzüm falan fazla tüket. Çok fazla boyutta da değil fazlada takma kafana ama eğer artarsa bir uzmana görün. Düzelirsin inş...:1hug:

hergün 1 bardak havuş suyu iç hiçbirşeyin kalmıcak....
dene görüceksin...

peki bu havus suyu marketlerde hazir satilan havuc sularindan olabilirmi yoksa evde kendimizmi yapmamiz lazim. bendede varda unutkanlik.cok raghatsiz oluyorum bu duumdan.

cnm önce bir doktora görün.b12 eksikliği birde guatr rahatsızlıkları unutkanlık yapıyor.kontrolden geçmen lazım.:1hug:

kırmızı et ve balık yememek,ekmeğin tamamen kesildiği diyetler yapmak,çok sigara içmek,alkol almak ve stres,unutkanlığa sebep oldukları bilimsel açıdan kesinlik kazanan şeylerden bikaçı..ayrıca dikkat bozukluğu olan ve olaylara karşı çokı vurdumduymaz davranan insanalrında akıllarında bişeyler tutması çok zor oluyomuş..

X