Üniversiteye gideceğim bölüm secemiyorum

9794asirry

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
148
17
Arkadaşlar bana yardım edermisiniz bu sene üniversiteye gideceğim fakat hangi bölümü sececegime karar veremedim kafam çok karışık. Sizce tutulan meslekler üniversiteden çıktıktan sonra kolayca is bulabilecegim bir bölüm yada geleceği Olan bir bölüm sizce hangi bölümleri secersem geleceğim için iyi olur? Matematikten nefret ediyorum.sozel bölümler.

Şimdiye kadar bir hedef belirlemen gerekirdi..
Bunu en iyi sen bilirsin, biz böyle karar veremeyiz!
Neye meraklısın? neye yatkınsın? neye yeteneğin var? sayısal zekaya mı? sosyal zekaya mı? sahipsin ..

Bu şekilde asla yönlendirme yapılamaz..
ama tek verebileceğim tavsiye üniversiteyi okumak için okuma sakın.. sevdiğin bölümü oku, sevdiğin işi yap.. belki çok kötü bir alan olur ama seversen o alanın en başarılısı olursun!
Ama sevmediğin bir bölüm ve gelecekte o iş.. hayatını kabusa çevirir.

ben şuan halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü okuyorum eğer dışa dönük konuşkan öz güvenin yüksekse bu mesleği seç derim lisede de bu bölümü okudum üniversitede de devam ediyorum iş olanağı çok ister özel kurumlarda ister devlet dairelerinde çalışma imkanın var

ben şuan halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü okuyorum eğer dışa dönük konuşkan öz güvenin yüksekse bu mesleği seç derim lisede de bu bölümü okudum üniversitede de devam ediyorum iş olanağı çok ister özel kurumlarda ister devlet dairelerinde çalışma imkanın var
Çok teşekkür ederim yardımın için canım :-)

Ben şu anda sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum.
Eğer öğretmen olmak İSTİYORSAN , araştırmayı çalışmayı severim diyorsan önerebilirim. Atama konusunu bilemiyorum tabii ne olacağını.
Tabi ne olursa olsun mutlaka istediğin bir bölüm olması lazım. Eğer okumak istemiyorsan da hiç düşünme herkes okumakla bir yere gelmiyor çünkü.
Şu ana kadar hiçbir şey düşünmedin mi peki ? Ben 6.sınıfta karar vermiştim öğretmen olmak istediğime .

Canım iibf bölümlerine pek pas verme. Uluslararası, kamu vs. seçme. İktisat, işletme kaliteli bir okulda yabancı dil eğitimi ile okumayacaksan seçme. Zazten bunlar full sözel ağırlıklı bölümler değil. Ts bölümlerinde iş bulmak daha da büyük sıkıntı. Bence özel bir hedefin yoksa ygs bölümlerine de göz atmaktan korkma. Mesela optisyenlik iyi bir seçenek bana göre.

Canım iibf bölümlerine pek pas verme. Uluslararası, kamu vs. seçme. İktisat, işletme kaliteli bir okulda yabancı dil eğitimi ile okumayacaksan seçme. Zazten bunlar full sözel ağırlıklı bölümler değil. Ts bölümlerinde iş bulmak daha da büyük sıkıntı. Bence özel bir hedefin yoksa ygs bölümlerine de göz atmaktan korkma. Mesela optisyenlik iyi bir seçenek bana göre.
Teşekkür ederim canım benim önerilere açığim sözel bir bölüm bilen varsa :-)

Geleceği olan bölüm diye bir şey yok. Her mesleğin popüler olduğu, rahat iş bulduğu dönemler oluyor ve maalesef bunu önceden kestiremiyoruz. O yüzden sen okurken zevk alabileceğin ve yüksek ortalama yapabilecegin bir bölüm, seni sosyal ve akademik açıdan yarı yolda bırakmayacak da bir üniversite tercih edip oku.

Puanlarim çok yüksek değil 200 filan :-( ona da üzülüyorum fazla puan alamadım ne yapacağımı hangi bölümü sececeğimi bilmiyorum :-(

Bölümün ne olur bilmiyorum ama neyin İngilizcesi varsa bence ona git. Ve sana tecrübe tavsiyesi; sakın yurtta kalma.
Bu sene ilk kez girdiysen sınava, seneye daha çok çalışıp öyle gir ve tercih yap. Puan çok düşük.

Ben dandik bir okulda İİBF'deyim mesela, İngilizce biliyorum ama bölüm İngilizce değil. Bildiğim İngilizcenin umarım ilerde bana faydası olur. (Bu aralar bu ülkede kendinden İngilizce olarak kısaca bahsedebilen birçok kişi orta seviyede İngilizce bildiğini söylüyor. Bilinmesi gereken İngilizce o değil)

Son düzenleme:
Fark etmez, seç birini işte. Yani örnegin avukatlık gibi diplomasız iş yapılamayacak meslekler hariç digerleri pek de fark etmiyor.

Ben su an sosyal hizmet okuyorum. En cok atama yapan ve en dusuk puanlarla atama yapan bölüm kpssde.calisma yerleri cok genis bir cok kurumda calisabiliyosun. Ben yazdigim icin memnunum ama tabii surekli dezavantajli ve problemli insanlarla iletisim halinde oluyosun bu yüzden kişilik meselesi kaldiramayabilirsin

PDR hala revaçta olan bir bölüm. Ne tam psikoloji ne de tam öğretmenlik olsun diyorsan ve kolay atanmak istiyorsan kesinlikle PDR diyorum :)

üniversite okumanin pek bir extra tarafi kalmasada hala is yapilailecek bölümler var
imkan dahilinde saglik alanini secebilirsin
cocuk gelisimi, eczene teknikerligi gibi bölümler var inceleyebilirsin
Halen yeni bölümler aciliyor en uygunu hangisiyse ve yapabilecegine inandigin bir bölüm sec ama bölümünü yazarken internette arastir is alani var mi diye
iibf yazma sakin

X