Üniversitesi ders seçme dün son günüymüş,biz seçmedik bilmiyorduk süreci..Şimdi ne olacak?

Bizimki kendi seçmişti

Yani seçmeli ders yok zaten birinci sınıfta aslında var ama okul zorunluları seçiyor otomatik

Belki konu sahibinin okulu da öyledir
Anladım bizim okulda 1. sınıfta herkes kendi seçiyor onun okulunu bilemem:) Yani ben bildiğim kadarıyla 1. sınıfta da seçimleri kendimizin yaptığı ama seçmeli dersi 1. sınıfta da olmayanlarınkini kendi seçiyor demek sistem değişikmiş

1. sınıfta dersler seçiliyor yalnız okul kendi seçmiyor öyle bir şey yok :)
Not: Hehe varmış demek öyle şey ama bizim okulda yok :KK70:
Ben 1. Sinifta ders secmedim. Eminim secmedigime çünkü konu sahibinin yasadigi korkuyu bende yasamistim kaçırdım diye :KK70: bana okuldan 1. Sinifta ders secmiyorsunuz zaten demisti. Ama 1. Dönem mi dedi 1. Sinifmi dedi hatirlamiyorum. 13 sene gecti uzerinden :KK70: ama yeni kayit ise ilk donem her turlu ders secimi yapilamz bence. Ha okulunda varsa ve kacirdiysada problem degil ekle silde hallederler.

Ben 1. Sinifta ders secmedim. Eminim secmedigime çünkü konu sahibinin yasadigi korkuyu bende yasamistim kaçırdım diye :KK70: bana okuldan 1. Sinifta ders secmiyorsunuz zaten demisti. Ama 1. Dönem mi dedi 1. Sinifmi dedi hatirlamiyorum. 13 sene gecti uzerinden :KK70: ama yeni kayit ise ilk donem her turlu ders secimi yapilamz bence. Ha okulunda varsa ve kacirdiysada problem degil ekle silde hallederler.
Hayret 1. sınıfta seçim yapan tek benim herhalde :KK70: bazı okullar yaptırıyor bazıları yaptırmıyor demek ki

Bizim zamanımızda zorunlu dersler harici seçmeli dersleri öğrenci secerdi ,ders seçimi yapmayan öğrenciye okulun seçtiği dersler düşerdi

Ve de 1.sinfita ders seçimi yoktu bizde ,kayıt yaptırınca biterdi herşey

Bizim okulda 1.sınıfta dera secme yoktu.
Diger donemlerde ders secimi yapmazsak, sistem otomatik atama yapiyordu.
Ders secme sisteminden numaranizi kontrol edin. Bende devlet unisinde okuyorum bize sms geliyor

Hangi üniversite sizinki ? Benim universitede öyle bi şey yazmiyo . Ben de yeni başlayacağım ama

sistem otomatik olarak seçiyordu bizde 1. sınıfta öğrencinin sadece onaylaması gerekti, sizde de öyledir belki danışman onaylamıştır bile. öyle olmadıysa da sorun yok ekle-çıkar haftası bunun için var telaş yapmayın.

Bizim üniversitede ders seçimleri 2. Sınıfta başlıyor
1. Sınıfta sistem neyi belirlerse o programa uyuyorsun zaten
Eğer sizin okulda varsa ders seçimi ona da illa kolaylık sağlarlar ders seçmemişsin hadi güle güle demezler kolay kolay
Çok çok bir karara bakar :KK66:

merak etmeyin kayıt olduktan sonra ders işlemleri her türlü halledilir.
ben daha önce ders kaydı yapmayı unutmuş bir öğrencimi vize haftası öğrenci işlerine gidip kaydettiğimi hatırlarım :)
danışmanların ders onaylarını yapmaları daha uzun bir zaman diliminde gerçekleşiyor ve danışman ders kaydında istediği düzenlemeyi yapabiliyor. okul açıldığında kızınız danışman hocasına gidip durumu anlatırsa o onaylama yaparken dersleri ekler.

Lütfen mune konumu akşama kadar taşıma acil bilgiye ihtiyacım var.. Kızlar dün üni ders seçme son günüymüş, başka bir şehirde devlet üni kazandı kızım, netten kayıt yaptırdık, ders seçimini unutmuşuz dün son günmüş..bugün farkettik(ilk deneyimimiz)..Bugunde üniler kapalı şimdi ne bilgi alamıyoruz..bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen?
İlk sene dersler otomatik olarak da seçili gelmiş olabilir benim ilk senemde öyle olmuştu, mutlaka danışmanla iletişime geçin dilekçeyle falan halledersiniz. Ya da ders ekleme bırakma döneminde seçme şansı olabilir. Okulun insiyatifine kalmış bir durum.

Bizim okulda da ders secimini 1. Sinifta kendimiz yapmistik. Secemediyseniz de ekle cikar haftasinda halledilir.

Merak etmeyin...okullar açılınca ekle sil haftası oluyor.bu haftada öğrenciler istedikleri dersleri ekleyip çıkarabiliyor..bu haftada ders seçimi yapabilirsiniz.

Kayıt yaptırdıysanız dersi sonra da seçebiliyorsunuz sorun olmuyor, üniversitenin sitesinde hocaların mailleri oluyor. Sizin bölümle ilgilenen kimse ulaşıp mailleşebilirsiniz. Ama panik yapmanıza gerek yok, önemsiz bir prosedür sadece

Lütfen mune konumu akşama kadar taşıma acil bilgiye ihtiyacım var.. Kızlar dün üni ders seçme son günüymüş, başka bir şehirde devlet üni kazandı kızım, netten kayıt yaptırdık, ders seçimini unutmuşuz dün son günmüş..bugün farkettik(ilk deneyimimiz)..Bugunde üniler kapalı şimdi ne bilgi alamıyoruz..bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen?
Üzülme her öğrencinin eğitim hayatı boyunca 2 kez hakkı vardı eskiden 3 . Olunca bir arkadaş okul uzattı ama ilkinde sorun yok diye biliyorum,

X