üniversitelier alttan dersle ilgili bi sorum olucak

pnrarsln

güneşe aşık . . .
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
1.217
4
66
Diğer
şimdi arkadaşlar bnm allttan (1.sınıftan) 3 dersim kaldı
bu yıl ders seçimi yaparken onları illa bu yıl içinde mi almam gerekiyo yoksa diğer sene yada diğer yaz okuluna bırakabiliyor muyum
öyle olursa bu yıl yani 2. sınıf alan derslermi alıp onları seneye yaza bırakmak istiyorum
1. sınıf olduğumuzdan benm ve arkadaşalrımın bilgisi yok kimisi olur kimisi olmaz diyor
danışman hocamızda yerinde durmuyo hiç bulamıyorum adamı
bu konuda bilgisi olan vrsa lütfen cevap yazsın

alabiliyosun canım,bence dönem içinde de sen yine al onları biraz bu dönem birazını diğer dönem.olmazsa yaz okuluna alırsın,ama geçersen yaza dersin kalmz rahat olur

cevabın için teşekür eder canım
acaba bu her üniversite için geçerlimi inşallah öyledir
kaslında bütün dersleri almak istiyoruma ama kredim yetmiyo illa bazıları bırakmm lazım
bnde geçen sene kaldıkalrımı bırakıp yaz okulunda almak istyrum 2 sınıf dersleri çok zor önce onları hallediyim diyorum

bence öncelikle alttan derslerini vermeye bak canım... o yüzden onları mutlaka al... alamadığın 2.sınıf derslerini yaz okulunda ya da seneye alırsın...

bazı bölümlerde 1-3 olayı vardır... yani 2. sınıf bittiğinde 1. sınıftan dersin kaldıysa 3. sınıftan hiç ders alamazsın ve koca sene 1-2 ders alabilirsin sadece ve boşa gitmiş olur...

üstelik her ders yaz okulunda açılmayabilir ; o yüzden riske atma bence... hem üzerinden zaman geçmemişken 1. sınıf dersini almak daha kolay olur ; ders notlarını bulmakta da zorlanmazsın... ama mesele seneye bıraksan alt dönemlerle aranda 2 sene olacak ve sen ders notu bulmakta da zorlanacaksınız...

bir de genelde şu vardır ; 2. sınıf sınavları 1.sınıfın sınavları ile aynı saatlere gelmemesine dikkat edilir ki alttan dersi olanlar rahatça sınavlara girebilsinler diye... yani kısaca alttan kalan derslerini önce vermen en doğrusu...

bak aslında bu da dğru off kafam karıştı
kredim yettiği kadar çoğu dersi almaya çalışayım ben
1.sınıf derslerini temizleyyeim önce
teşekür ederm canım

her üniversite aynı sistem geçerli değil. bizde kaldığın derslerin tümünü almak zorundasın, sonra onlardan kalan boş krediye göre bu yılki dersleri seçersin. ayrıca belli bi ortalamanın altında kalınca üstten ders vermeyen okullar da var. yani hepsinin sistemi farklı. okulunun öğrenci forumu falan yok mu oraya sorsan?

önce 1. sınıf derslerinizi alın

her okulda aynı mı bilmiyorum ama 1-3 bizde de vardı

1. sınıftan dersimiz varken . sınıfa geçemiyoduk

her üniversitenin sistemi aynı değil bunun için yönetmeliği okumalısın.çoğu üniversitede kaldığın dersleri bir sene sonra aynı dönemde almak zorundasın.örneğin 2009-2010 öğretim yılında güz döneminde kaldığın dersi 2010-2011 güz döneminde almak zorundasın.dersler dönemlik değil yıllıksa takip eden yılda almak zorundasın.en iyisi yönetmeliği okumak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…