• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteliden Kilicdaroglu`na: CHP oy verilecek parti degil ama yeterki AKP gitsin

Once bir okudugunuzu anlamaya calisin derim..ummeti muhammed hz muhammed (sav) in yolundaa gidenler ona inanan muslumanlar demek!!...

bana ümmeti Muhammetin anlamını öğretmeye çalışmayın lütfen
bilmediğimiz konu üzerinden yorum yapacak değiliz
ben vallahi bir şey söyleyemiyorum nutkum tutuldu yazınız karşısında :26:

en iyisi konuya dönelim :31:

Son düzenleme:
Ayrıca karsısına kendı sectıgı adamları oturtmadan tarafsız gençler karsısına cıkabılme cesaretı gosterdıgı için Kemal Kılıcdarıoglunu tebrık ederim.
Darısı en zorlayıcı sorusu neyle beslenıyorsunuz olmayıp baskanlarla yapılan seçim programlarına...

Once bir okudugunuzu anlamaya calisin derim..ummeti muhammed hz muhammed (sav) in yolundaa gidenler ona inanan muslumanlar demek!!...

Tabi canim, mutlaka oyledir.. Erdogan'a inanmayan kafir zaten.. Bu milletin yuzde elliden fazlasi da kafir oluyor bu durumda... Musluman olsalar AKP oylari yuzde yuz olurdu di mi...:53:

Yine alamamissiniz yada anlatamamisim.

Hz. Muhammet (S.AV) den sonra dünyaya gelen müslümanlara, Muhammet ümmeti denir.
Yani islam dinine inananlar, müslümanlar demektir bir nevi.
Bu nedenle bütün müslümanlara ümmeti muhammet denir.
Bu nedenle, ümmeti Muhammet Filistinin arkasinda yada ümmeti Muhammet Abdulkadir Molla ile beraberdir demenin bir sakincasi yok:)
Ümmeti Muhammet demek Peygamberimiz demek degildir.

Neyse konu disi olmasin.
Ben gerceklere bakarim.
Insanlar mumnun oldugu birseyi elestirmez, insanlar mumnun olmasa giderek oylari artmaz.

Ayrica CHP lideri tarafsiz genclerle konusmuyor, orada ki gencler AKP karsiti! hepside belirtiyor bunu!

Yine alamamissiniz yada anlatamamisim.

Hz. Muhammet (S.AV) den sonra dünyaya gelen müslümanlara, Muhammet ümmeti denir.
Yani islam dinine inananlar, müslümanlar demektir bir nevi.
Bu nedenle bütün müslümanlara ümmeti muhammet denir.
Bu nedenle, ümmeti Muhammet Filistinin arkasinda yada ümmeti Muhammet Abdulkadir Molla ile beraberdir demenin bir sakincasi yok:)
Ümmeti Muhammet demek Peygamberimiz demek degildir.

Neyse konu disi olmasin.
Ben gerceklere bakarim.
Insanlar mumnun oldugu birseyi elestirmez, insanlar mumnun olmasa giderek oylari artmaz.

siz benim yorumumdan nasıl cıkardınız ümmeti muhammetin peygamber anlamına geldiğini:44:

neyse ben gerilmek istemiyorum iyi geceler diyeyim en iyisi size.

konu dışı olmasın.. nerden nereye geldi yorumlar.. partisini eleştiren vatandaşı da tebrik ediyorum diyip çıkayım:6:

bana ümmeti Muhammetin anlamını öğretmeye çalışmayın Allah aşkına
bilmediğimiz konu üzerinden yorum yapacak değiliz
ben vallahi bir şey söyleyemiyorum nutkum tutuldu yazınız karşısında :26:

Bilmiyorsunuz işte bilmedginiz halde de yorum yapmışsınız acikladgimiz halde de hala anlamamissiniz!..yanlis algiladm demek bu kadar mi zor

Hayirdir cennet mi mujdelendi de bu kadar gülüyorsunuz hele böyle bir konuya ..

Valla son gunlerde bu tip konusmalara cok rastliyorum da... Erdogan'i peygamberle bir tutmalar, dokunmayi ibadet sayanlar, ona oy veren musluman, vermeyen kafir... Hatta kendisi de boyle birseyler demis, Hz. Muhammedi Allah islami getirsin diye, onu da duzeni kursun diye mi yollamis ne.. Boyle birseydi iste... Bu tarz dusuncesi olan birini sip diye karsimda bulunca cok keyif aldim, evet... Hep merak ederdim nasil bir ruh halinde olduklarini, kafa yapilarini, sayenizde ogrenecegim insallah...:34:

Tabi canim, mutlaka oyledir.. Erdogan'a inanmayan kafir zaten.. Bu milletin yuzde elliden fazlasi da kafir oluyor bu durumda... Musluman olsalar AKP oylari yuzde yuz olurdu di mi...:53:

Siz de bu durumda Musluman kişilere kafir demenin vebalini de almış oluyorsunuz...

Ayrica CHP lideri tarafsiz genclerle konusmuyor, orada ki gencler AKP karsiti! hepside belirtiyor bunu!

Yahu ne dememızı ıstıyorsun allahaskına .Tamam dediğin olsun hepsi taraflı olsun.İyi yapmış gençler eleştirmiş dedik,eleştirmelerine ragmen destekliyorlar bu da guzel dedik.Bı alkısta Kılıcdarogluna dedık.Ne diyelim ne dememizi istiyorsun? Soyle de onu dıyelım.
Bir falso yakalama derdindesin sanki nbileyim bize bişeyleri söyletmek istiyor gibisin anlamadım gitti.Bu kadar sıradan bır konuda ısrarla bu söylemler neden ?

Bilmiyorsunuz işte bilmedginiz halde de yorum yapmışsınız acikladgimiz halde de hala anlamamissiniz!..yanlis algiladm demek bu kadar mi zor

hayır yanlış falan anlamadım ya hu anlasam neyden çekinip de itiraf etmeyeceğim?
sizin kurdugunuz cümle din açısından tehlikelidir. ümmeti muhammeti basbakan arkasında görmek demek ne demek ya hu hiç düşündünüz mü?peygamberi bile es geçip onu da arkaya alıyor resmen bu cümle
hani bazı kurallar vardır dinde, bir cümle dinden cıkmaya sebep olabilir gibi o yüzden ben o cümleyi kuramam mesela ...

siz asıl benim dediğimi cok başka yere cektiniz ümmeti muhammet peygamberin ümmeti,ona tabi olanlar demektir doğal olarak başta peygamber arkada ümmeti vardır.ama siz basbakanı onun önüne alıyorsunuz..anladınız mı farkı? .

benim yorumumu nasıl yanlıs anladınız anlayamadım ama neyse iyi geceler diyeyim.
gerçekten bazı yorumlar korkutuyor beni çünkü.

Son düzenleme:
Valla son gunlerde bu tip konusmalara cok rastliyorum da... Erdogan'i peygamberle bir tutmalar, dokunmayi ibadet sayanlar, ona oy veren musluman, vermeyen kafir... Hatta kendisi de boyle birseyler demis, Hz. Muhammedi Allah islami getirsin diye, onu da duzeni kursun diye mi yollamis ne.. Boyle birseydi iste... Bu tarz dusuncesi olan birini sip diye karsimda bulunca cok keyif aldim, evet... Hep merak ederdim nasil bir ruh halinde olduklarini, kafa yapilarini, sayenizde ogrenecegim insallah...:34:

Neyin kafasindasin sen ya ne yiyip iciyorsun da okuduğunu anlamiyorsun! Benm o tarz bir düşüncem oldgunu hangi yazimdan nerden cikardin?? Ayip ya! Yok kendi de oyle demiş mış..varsaymlarla konusup duruyorsn benm msjmdan boyle birsey cikaryorsn basbakana boyle iftiralar atman da cok normal!

"Benim çevremin çoğu CHP'li ama kimse partisinden memnun değil" diyen bir öğrenci "CHP kendi seçmenini memnun edemeyen ve ona rağmen oylarını büyütmeye çalışan bir parti görünümü veriyor. Oy verenler de yeter ki AK Parti gitsin diye veriyor. Ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, öğrencinin bu sorusuna şaşırdı.

Burada cifte elestiri var, sasirmasi gereken kisi sadece Sayin Kilicdaroglu degil. :19:

Tamam yeter Allah askina konu yine nerelere gidiyor.
Ümmeti Muhammet bu kisiyi yada bu kurumu yada bu devleti destekliyor demek, Peygamber efendimizde o kisinin, o kurumun, o devletin arkasinda demek degildir.
Cok acayip bir tartisma ortamina dogru gidiyor konu.
Konuya yorum yapin lütfen.
Burada kimseye söyle de böyle de demiyoruz, verilen yanlis bilgiyi düzeltim ögrencilerin tarafsiz oldugu konusunda!

Burada muhalefetin hosuna gitmeyecek bir konu acilinca insanlar neden bukadar geriliyor yahu?
Konu acayip birseye cevriliyor.

''Din kültürü ve ahlak bilgisi'' bir ders veya bir kitap adından öte bir şey olmalı diye düşünmüşümdür hep.

Din dersi değil bahsetmeye çalıştığım şekli.

Din ve inanç kültürü ve ahlak bilgisine tam olarak sahip olsak hepimiz, inançların, inançlarımızın veya inançsızlıkların, hem kendimizin hem de başkalarının inançları söz konusu olduğunda, son derece önemli, ulu orta her bir şeyin içinde ortaya konmayacak kadar kıymetli ve en önemlisi insanların en özeli olduğunun ehemmiyeti de anlaşılabilecekmiş gibi gemiştir hep bana.

Din / İnanç Kültürü ve Ahlak Bilgisi ...

Bir gencin özgür iradesiyle eleştirel bir soru sorabilecek kadar düşünebilmesi, bunu dillendirecek zemin ve ortam bulabilmesi, üstelik sorusuna birinci derecede muhattaptan cevap isteyebilmesi ve cevap alabilmesini, her iki taraf açısından da (söz konusu sahne hangi parti veya hangi parti başkanıyla yaşanmış olursa olsun, farketmeksizin) saygı duyar ve çok tebrik edebilirim ancak.

Çok mantıklı. Şu anki seçim sisteminden dolayı başka partiye verdiğimiz oylar akpye dönüyor. Akp iktidar olur yine biliyorum ama bari oyum boşa gitmesin diye chp'ye vericem..

Öğrenci de çok güzel çifte eleştrisini yapmış Kılıçdaroğlu'nun yüzüne. Onlar da çok güvenmesin kendilerine karşılarındaki parti akp olmasa bu kadar oy alamazlardı...

Back