teklifleri cazipse senin için neden olmasın??
Herkes ister okudugu emek verdiği alanda çalışmayı ama maalesef bu herzaman mümkün olmuyor..
Bi çok üniversite mezunu iş dahi bulamazken bence böyle bi işi kaçırma derim tabi şimdiki işinden gerçekten memnun değilsen
arkadaşım ben de üniversite mezunuyum ve 8 aydır işsizim,lütfen işinden emin olmadan çalıştığın yeri bırakma ben senin gibi ön muhasebesi,temizliği,satın alması,çay kahve ikramını dahi yaptığım,ailemgibi gördüğümişimden bir namussuz kadın yüzünden ayrılmak zorunda kaldım,o hala orda çalışıyo bense nişaanlı halimle 3 ay kalmış düğünüme hala işsizim,ve çok üzülüyorum ağlıyorum hergün bu çileyi çekeceğimi bilsem hiç gitmezdim üniversiteye
kızlar günlerdir kafamı kurcalıyor. yaklaşık 1,5 yıldır çalıştığım iş yerinde hiç bi özlük hakkım yok ve bunalmış durumdayım.şu an ki işim (bazılarınız bilir bu ara çok konu açıyorum sanki işimle ilgili :26:) bi şt de önmuhasebe ve sekreterli, yönetici asistanlığı her neyse işte, ofisin bütün işleri bende (temizlik,yemek,bulaşık,çay, alışveriş,tel-fax trafiği, muhasebe ön kayıtları, fatura- makbuz kesimi.....vs ). 7.30-6.00 arası çalışıyorum, 800 tl maaş(aylık yaklaşık 100 tl yola gidiyor). rahatım iyi sayılır çok fazla muhasebe işim yok ama ruhen çok yorgunum. sürekli tepemde birileri, her yaptığımı sorgulayan insanlar... bu işe katlanmamın tek sebebi kpss çalışabiliyo olmam ve paraya ihtiyacımızın olması. ama sabrım taşıyor artık. hiç bi özlük hakkım yok. benim en az 14 günlük yıllık iznim olmasına rağmen yok sayıldı ve ben hasta olduğunda bile izin isterken sıkıntı yaşıyorum.
sizlerden öğrenmek istediğim üniversite mezunu olmanıza rağmen bi fabrikada işçi olarak çalışır mıydınız ?
fabrikanın koşulları çok iyi. vardiyalı çalışılıyor, yemek+ servisi var. 3 ayda bi ikramiyesi+ tüm özlük hakarın mevcut. ortam olarak kalabalık bi yer, farklı bi çevre,dostluklar kurulabilir (bu işde ise yapayanlızım insan yüzüne hasret kaldım). ne bilim aslında bana çok cazip geliyor. evime, kendime,eşime daha çok zaman ayırabilrim. 8 saat nedir ki burda 10-12 saat hapis kaldığımı düşündüğümde.. ama işte üniversite mezunu olarak fabrikada işçi olmakda kafamı karıştırıyor. belki başka iş bulabilirim ama inanın bi yerlerde dayın olmadan ne kadar okusanda bi yerlere gelmek çok zor...
lütfen yorum yapmadan geçmeyin..
şimdiden teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?