üniversiteli fabrika işçisi olur muydunuz ?

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
kızlar günlerdir kafamı kurcalıyor. yaklaşık 1,5 yıldır çalıştığım iş yerinde hiç bi özlük hakkım yok ve bunalmış durumdayım.şu an ki işim (bazılarınız bilir bu ara çok konu açıyorum sanki işimle ilgili :26:) bi şt de önmuhasebe ve sekreterli, yönetici asistanlığı her neyse işte, ofisin bütün işleri bende (temizlik,yemek,bulaşık,çay, alışveriş,tel-fax trafiği, muhasebe ön kayıtları, fatura- makbuz kesimi.....vs ). 7.30-6.00 arası çalışıyorum, 800 tl maaş(aylık yaklaşık 100 tl yola gidiyor). rahatım iyi sayılır çok fazla muhasebe işim yok ama ruhen çok yorgunum. sürekli tepemde birileri, her yaptığımı sorgulayan insanlar... bu işe katlanmamın tek sebebi kpss çalışabiliyo olmam ve paraya ihtiyacımızın olması. ama sabrım taşıyor artık. hiç bi özlük hakkım yok. benim en az 14 günlük yıllık iznim olmasına rağmen yok sayıldı ve ben hasta olduğunda bile izin isterken sıkıntı yaşıyorum.
sizlerden öğrenmek istediğim üniversite mezunu olmanıza rağmen bi fabrikada işçi olarak çalışır mıydınız ?
fabrikanın koşulları çok iyi. vardiyalı çalışılıyor, yemek+ servisi var. 3 ayda bi ikramiyesi+ tüm özlük hakarın mevcut. ortam olarak kalabalık bi yer, farklı bi çevre,dostluklar kurulabilir (bu işde ise yapayanlızım insan yüzüne hasret kaldım). ne bilim aslında bana çok cazip geliyor. evime, kendime,eşime daha çok zaman ayırabilrim. 8 saat nedir ki burda 10-12 saat hapis kaldığımı düşündüğümde.. ama işte üniversite mezunu olarak fabrikada işçi olmakda kafamı karıştırıyor. belki başka iş bulabilirim ama inanın bi yerlerde dayın olmadan ne kadar okusanda bi yerlere gelmek çok zor...
lütfen yorum yapmadan geçmeyin..
şimdiden teşekkür ederim..

teklifleri cazipse senin için neden olmasın??
herkes ister okudugu emek verdiği alanda çalışmayı ama maalesef bu herzaman mümkün olmuyor..
bi çok üniversite mezunu iş dahi bulamazken bence böyle bi işi kaçırma derim tabi şimdiki işinden gerçekten memnun değilsen

ben zaten kpss ye hazırlanıyorum canım inşallah iyi bi puan alırsam atanana kadar çalışsam mı diye düşünüyorum işte :26:

ne kadar alçak gönüllüsün kutlarım seni canım

şimdi ki çalıştıgın işyerinde uzun zamandan beri çalışıyorsun.sanırım sıkılmışsındır ondan böyle düşünüyorsun bence

Yazıyı okurken kendime o kadar benzetim ki :) Acaba ben mi yazdım bunları dedim. 4 Senelik fakülte mezunuyum ve büro açma yetkisi veren serbest muhasebecilik ruhsatım var. Üstelik 16-17 senedir piyasada çalışıyorum ve tecrübeliyim. Bekledikleri işler maalesef aynı. Bazılarına prim vermedim. Yemek yapmak gibi. Çay konusunda bazı kişileri kendi çayını git kendin al diye yönlendirdim. Yani işlerin bazılarını açıkçası mümkün olduğunca silkeledim. Maalesef türkiyede üniversite mezunu olmanın hiç bir değeri yok

Yazıyı okurken kendime o kadar benzetim ki :) Acaba ben mi yazdım bunları dedim. 4 Senelik fakülte mezunuyum ve büro açma yetkisi veren serbest muhasebecilik ruhsatım var. Üstelik 16-17 senedir piyasada çalışıyorum ve tecrübeliyim. Bekledikleri işler maalesef aynı. Bazılarına prim vermedim. Yemek yapmak gibi. Çay konusunda bazı kişileri kendi çayını git kendin al diye yönlendirdim. Yani işlerin bazılarını açıkçası mümkün olduğunca silkeledim. Maalesef türkiyede üniversite mezunu olmanın hiç bir değeri yok

arkadaşım ben de üniversite mezunuyum ve 8 aydır işsizim,lütfen işinden emin olmadan çalıştığın yeri bırakma ben senin gibi ön muhasebesi,temizliği,satın alması,çay kahve ikramını dahi yaptığım,ailemgibi gördüğümişimden bir namussuz kadın yüzünden ayrılmak zorunda kaldım,o hala orda çalışıyo bense nişaanlı halimle 3 ay kalmış düğünüme hala işsizim,ve çok üzülüyorum ağlıyorum hergün bu çileyi çekeceğimi bilsem hiç gitmezdim üniversiteye

Aynen canım bazen bakıyorum millet liseden mezun veya önlisans mezunu ama belli bi konuma gelmiş çok iyi koşullarda çalışıyor. Bense hala sınavlarla uğraşıyorum, bi umut deyip bekliyorum, olmadık insanların kahrını çekiyorum... Daha dün arsızın beri hava atıyo bana resmen yok hastane çok önemli işi varmış da, tüm yazışmalar ondan sorulurmuş da, o olmadan olmazmış da... Kimseyi küçümsemem ama lise mezunu bi insanın okul biter bitmez bi yerlere gelip, biz üniversite mezunlarının bu kadar kendini paralaması zoruma gidiyor.. Keşke zamanında meslek lisesine gidip keyfime baksaydım...

Kızlar ya halimize bakın ya bi çoğumuz işsiz ya da işinden memnun değil. Bende aylardır iş arıyorum üni mezunu aynı zamanda yurtdışı deneyimim var ama yukarıdaki arkadaslardan birininde dediği gibi dayımız yoksa bu memlekette bi elimizden tutanımız yoksa hic bir yere gelemiyoruz. Daha önceki iş tecrubelerımdende biliyorum baktıgım zaman müdür statüsündeki kadın aslında agzı acık ayran budalası gibi sürekli gülen, birazda acık sacık giyip ortalıkda gezen( bu acık sacık kısmı yanlıs anlasılmasın zira herkes giyer ama edepli olmak başka) hakkında müdürle dedikodular cıkan biriydi. Ben orada asıstanlık yapıyordum ama kadından daha cok sey biliyordum. Yani başı sıkışınca gelip bana soru soruyordu. Kısacası hicbirimiz hakettiğimiz yerde değiliz. Aptal ya da tembel miyiz? Buna hic inanmıyorum zaten tembel adam sekreterlik yapamaz ya da aptal olanın gözunun yasına bakmadan kapı dışarı ederler. Lafın kısası umarım adaletli bi sistem oturur bizim ülkemize. Dilemesi kolay ama gerçekleşmesi cok zor görünüyor. Allah bu ülkede hakkettiği işi hakettiği konumu kendı tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş bayanlara nasip etsiiinnnn!!!

aahhhhhhh ahhhhhhhhhhh bendeeeee yaralıyım bu durumdan.. bakıyorum bazen iyi gibiyim burda ama bazen bakıyorum.haketmiyorum bunları die.. ben okulda okurken çogu arkadaşım çoktan çalışmaya başlamış çoktan biyerlere gelmişti. ahh kafma ahhh.. keşke mesleki lisede okusaydım.. gerçekten pişmanım üniversite okuduguma..çnkü hepsi sadece tecrübe bekliyo..
biyere iş görşmesine gitmiştim okuldan çıkınca uuzn zaman işsiz kaldım da .. sadece telefonlara bakıcaktım tek işim bu. adam benden tecrübe istedi. dedim evde telefonlara ben bakarım:))) adam kalakaldı.. artık okdar bıkmıştım ki...
şuan okdar kötüyümki bu işteeeeen.. ama bakıom işsizlerde var... ama dediğin gibi ben fabrika çok arıyorum. nişanlımın çalıştıgı yerde meslek lisesi çıkışlı bayanlar çalışıo ve koskoca fabrika ismini vermim burdan.. izinleri ikramiyeleri bayram yılbaşı fişleri servisi yemeği........ okdar şeyi varki ve benden fazla maaş alıolar:))) gelde orda çalışmayı isteme... ve yapılan araştırmalara göre fabrikarlarda çalışan bayanlar masa başında çalışan bayanlardan dha sağlıklı daha uzun ömürlü oluyomuş.. otur bilgisayara bak boynumda kireçleme başladı....

selam canım 3 gündür sana özel mesaj yazmaya çalışıyorum ama posta kutun dolu uyarısı verdiğinden gitmiyor. inşallah bu mesajımı okursun

Bende 4 yıllık fakülte bitirip yüksek lisans yaptım. 2 sene işsizlikten zorla bir yönetici asistanlığı işi buldum. sonrasında sekreterlik kasiyerlik bilet satış eleman ve en son çağrı merkezi çalışanı oldum. Her şey oldum da bir kendi alanımda çalışamadım. mezun olalı 8 sene oldu ve toplamda 3 sene çalışmışlığım var. Kazandığım para devletten aldığım öğrenim kredisi borçlarını ödemeye yetti.
Sekreterlik ve asistanlık gerçekten zor işler. Herkes size karşı kendini patron hisseder, ayağına çağırır, emrede. Biraz dişli olmayı gerektiriyor bu iş. Fakat sizin çalıştığınız işin koşulları çok ağırmış. Eğer fabrikanın verdiği ücret en az asgari ücret ise ve mesai de veriyorsa, sosyal haklar mevcutsa benim tercihim işçi olara çalışmak olurdu.

Geçici olarak düşünüyorsanız eğer çağrı merkezleri de iyi para veren işlerdir. Fakat vardiyalı olur. Zor bir iştir. Kısa süreli yapılabilecek bir iş. Sağlam sinirleriniz olması gerek.

merhabalar bahsettiğiniz kriterlere uygun biri olarak cevap verme ihtiyacı duydum. ben meslek lisesi mezunuyum 4 senedir otomotiv sektöründe 3 vardiya sistemi ile işçi olarak çalışıyorum. yemek+ servis+ 3 ayda bir ikramiyem var, işim zor değil aksine çok rahat amirim, memurum Allah razı olsun hiç baskıcı, sıkıcı değil eğer gerçekten çalışmak istiyor, eğitim aldığınız bölümle ilgili iş imkanlarınız kısıtlı ise bence tereddüt etmeyiniz en azından kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bir iş bulana kadar çalışınız. belki de herkes benim kadar şanslı olmayabilir ama denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Tatlım eğer şu anki işin seni ruhsal olarak bu kadar yoruyorsa hiç düşünme değiştir derim. Evet üniversite mezunu olunca işin sıfatı malesef bizi çok etkiliyor ama denemekten ne çıkar ki? Madem bu kadar sömürüyor mevcut işin seni, bu durumda hayatının hiçbir alanından zevk alamazsın ki.. Hem farklı tecrübeler her zaman iyidir,insana farklı bakış açıları kazandırır. ben olsam değiştirirdim...

merhabalar. bende sizin gibi fabrikada calısabilirim her an. trakyada yasıyorum ama ikamet ettiğim yer fabrikaların olduğu yere biraz uzak. ama bu sene belki deneyebilirim. çalısmak istiyorum artık. ve ikamet ettiğim yerde iş yok. ya da iş var, ama bahsettiğiniz gibi. sözde büro elemanı olarak giriyorsunuz ama temizlikten tut, 30 kişinin yemeklerini bile sana yüklüyorlar :) durum bu...

eğer fabrikaya girdiyseniz, bana özelden ya da buradan mesaj atabilir misiniz? tecrübelerinizi dinlemek isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…