Üniversiteden arkadaşımdı dostumdu

Hoya

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2007
4.359
28
bu konuyu içimi dökmek için açıyorum.
üniversitede aynı sınıfta oılduğum bir arkadaşım vardı adı dilek
tüm zevklerimiz ve haYata bakş açımız çok farklıydı
çok iyi anlaşırdık ,dostumdu o benim.o kadar samimiydik ki herkes şaşırırdı sizin hiç ortak noktanız yok nasıl böyle dost olabiliyorsunuz derlerdi.
çok severdim dileği,söylediği şeylere hiçbir zaman hayır demezdim.
onunla çok badireler atlatmıştık,öyle derdi bana.
bu dostluk çok sağlam neler yaşadık ömür boyu bozulmaz derdi.
ne zaman içinden çıkamadığı bi durum olsa fikrimi sorar ve onu uygulardı.
sen beni tamamlıyorsun derdi sen olmasan ben aklıselim kararlar alamam demeye getirirdi yani.
üni 1. sınıfta annesi beyin kanaması geçirdi yoğunbakımda kaldı hastanelere gittim onunla
2. sınıfta ablası doğum yaptı yine ben yanındaydım ziyaretler falan.
3. sınıfta okula gelirken bayıldı ailesi ile yaşamasına rağmen beni aradı hastanedeyim ne olur gel dedi gittim..
bu arada bi sevgilisi oldu ali diye ben sınıftakilerle bile ahbaplık kurmazken aliyle samimi olmuştum..
üniversitenin ilk 2 yılı hiç yanyana oturmadık sınıfta.başka bi kızla oturuyordu ve bana hep onu kıramıyorum seninle oturma istiyorum o kırılacak diye gelemiyorum yanına derdi.
ben bunu hiç sorun etmedim lisede değildik ve senle oturacağım diye kimseye diretmezdim her yerde oturabilirdim ..
okul çıkışı hep beraberdik sabahları durakta buluşur okula beraber giderdik
vize final haftaları yine erkenden buluşurduk ve sınav saatine kadar beraber takılırdık..
son sınıfta okulda 2 gün görüşmeye başladık diğer günlerin ikisi taTıLDi birinde de seçmeli dersimiz farklıydı
dilek bana çok yalvardı ne olur aynı dersi seçelim beni yalnız bırakma diye ne gerek var zaten görüşüyoruz dedim ve kabul etmedim
ben öğr. evinde kalıyordum ve ne zaman evime davet etsem bi bahane bulur gelmezdi.
ama sınıfta benim kadar sık görüşmediği bi kızın evine giderdi kalmaya neden bana gelmiyorsun dediğimde senin arkadaşların var o yalnız kalıyor orda nefes alıyorum derdi..
son sene yanıma oturmaya başladı sadece derslerde görüşüyorduk ve ben seni çok seviyorum beni hiç bırakma sensiz ben hiç karar alamam derdi
annem hastaneye yattı 3 gün okuduğum şehirde. işim vardı gelemedim dedi ben de inandım ve hiç sorun etmedim..
4. sınıfta eşimle tanışmıştım okuduğum şehre geldi eşim 2 defa gel tanış dedim evde işim var gelemem dedi.diploma almaya gittim yine aradım görüşelim dedim gelemem dedi..
okulum bitti düğünüm olacaktı haberi vardı mutlaka geleceğim dedi.düğünden 15 gün önce beni aradı ben aliyle ankaraya gittim aileme de senin düğününe gidiyorum dedim kısacası düğününe gelmeyeceğim kusura bakma dedi.önemli değil artık dedim ve o günden sonra hiç açmadım telefonlarını çok kırılmıştım.düğünüme gelen arkadaşlarım dilek neden yok dediklerinde kalbim acıyordu.
4 koca yıl geçti üzerinden hep beni aradı bu dört yıl içinde özür dilerim sensiz sudan çıkmış balık gibiyim affet dedi.ankaraya gitme sebebin neydi dedim söyleyemem dedi ben de artık seninle görüşmek istemiyorum dedim.
bana mailler mektuplar yazdı hep sensiz sudan çıkmış balık gibiyim sağlıklı kararlar alamıyorum sen benim vicdanımıışsın ne olur beni düşüncelerinden mahrum etme dedi ben aramadım sormadım yine.içimden gelmiyordu kırılmıştım bir kere.
üniversite okuduğum şehre defalarca gittim hep haberi oldu ve neden görüşmüyoruz çok özledim haber ver dedi hiç haber vermedim görüşmedim.
geçenlerde aradı nişanlandım düğünüm var temmuzda dedi iznimiz biter o zamana dedim gelmem ben hayırlı olsun dedim.sana anlatacağım çok şey var çok özlüyorum seni dedi.lafı değiştirdiim ve telefon kapandıktan sonra içime bir hüzün çöktü..
bir daha kimseye bu kadar değer vermemeliydim..
şimdi içim rahat senede 1 defa arıyor ve neden aramıyorsun sana anlatacak çok şey var sensiz yapayalnızım diyor bense her seferinde konuyu değiştiriyorum..
şimdi okuduğum bölümde araştırma görevlisi oldu.
ona çok kırgınım..
ve bu uzun yazıyı sadece içimi dökmek için yazdım,bi yanım iyi yaptın artık onun oyunlarına alet olmazsın kafan rahat olur derken diğer yanım ona çok değer verdin çok üzülüyorsun diyor

Son düzenleme:
düğününe sen de gelırım de ve gıtme
bazı ınsanlar böyledır, uzak tut onu allah karetmesın.

zaten gitmeyeceğim onun gibi yalan söyleyemem gelmeyeceğim düğüününe şimdiden hayırlı olsun dedim aradığında

Bence kendinden uzaklaştırmakla en güzelini yapmışsın arkadaşım...
O senin gercek dostun hiç birzaman olmamış...
Boşver için rahat olsun.Sen elinden geleni yapmışsın...

aynen böyle bi arkadaşim var

Bence kendinden uzaklaştırmakla en güzelini yapmışsın arkadaşım...
O senin gercek dostun hiç birzaman olmamış...
Boşver için rahat olsun.Sen elinden geleni yapmışsın...

elimden gelenin daha fazlasını yapmıştım onun için daha anlatmadığım çok şey var..
en çok da ailesine karşı beni kullanması zoruma gitti şimdi soruyormuş annesi babası hoya nerde neden aramıyor diye düğününe de gitmeyince diyecekler eminim sen onunkine gittin o gelmedi diye..
ama garibanlar ne bilsin kızları kandırdı kendilerini

elimden gelenin daha fazlasını yapmıştım onun için daha anlatmadığım çok şey var..
en çok da ailesine karşı beni kullanması zoruma gitti şimdi soruyormuş annesi babası hoya nerde neden aramıyor diye düğününe de gitmeyince diyecekler eminim sen onunkine gittin o gelmedi diye..
ama garibanlar ne bilsin kızları kandırdı kendilerini

Aslına bakarsan birkaçgündür bu derin yarayla uğraşıyorum.
Bende cok değer verdiğim bi arkadaşımı sildim.Hernekadar beni çok kullansada seni çok iyi anlayabiliyorum...
Sen mesafeni korumaya devam et.Böyle insanlar sömürüp asla pişman olmayan tipler...

cnm bencede görüşme en iyisi senin en mutlu gününde yanında yoktu . seni kullanmış ilerde daha çok kullanabilirdi sen kendini üzme cnm

bu tarz insanlar var maalesef arkadaşlığa dostluğa önem evrmiyorlar. benim ortaokul arkadaşım 3 senemiz ayrı gitmeyen birisi mezun olduktan sonra senelerce ben aradım gittim yanına görüştük o hiç gelmedi bri gün bişey oldu bende arayıp sormaz oldum oda aramadı maalesef. lise arkadaşımda aynısını yaptı çok değer vermiştim oysaki. ünivdede ailemin yanında kaldığımdan arkadaşım gurbette diye neler neler yapmıştım ama oda mezun oldu gitti ve unuttu. insnalar böyle işte ikiyüzlü oluyorlar. boşver hiç dert etme gerçek dost olsaydı eğer yanında olurdu şimdi o istiyor diye sen onun yanında olamazsın. bende şimdi herkesle mesafeli duruyorum hayat bize bunu öğretiyor

bence kesinlikle en dogru kararı vermişsin..arkadaşlık tek taraflı bişey değil ki ama sen hiç bir zaman arkadaslıgınızın meyvesini alamamışsın..bence kaybeden o olmuş ve bunun farkında zaten

o insandan sana asla fayda gelmez hatta başına bela olur
en iyisini yapmışssın bağlarını koparmakla

böle vefa bilmez insanlar o kadar çok ki.dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanıolar.

benim de böyle bi arkadaşım vardı en zor zamanlarında hep elini ben tuttum. yaptığı bütün yanlışlara rağmen yadırgamadım herkesi karşıma aldım korudum hep onu. ama o en zor günümde gelmedi nikahıma. normal bi nikah değildi o kaar htiyacım vardı ki birilerine gelmedi aramadı bile. araadn zaman geçti aradı armaya yüzüm yok diye. meğer tatile gitmiş. belliydi aylar önceden nikahım sen tercihini yaptın. ben de bundan sonra senin yanında olmam ödeşiriz dedim. dostlar arasında hesap kitap olmaz dedi. biz dost olsak sen yanımda olursun demiştim. ama çok acımıştı içim. o olaydan sonra hiç görüşmedim. ve arkadaş dost dediklerimi bi kez daha düşündüm. bi sürü arkadaşım vardı. ama o zor günümde nşkahımda sadece hepitopu 15-20 kişi vardı. bazen acı şekilde öğreniyoruz eğriyi doğruyu.

cnm bencede görüşme en iyisi senin en mutlu gününde yanında yoktu . seni kullanmış ilerde daha çok kullanabilirdi sen kendini üzme cnm

haklısın canımkafam çok rahat şimdi

uzak durmanda fayda var..ne dargın ne sargın..iyi ayar..

dargınım ve her aradığında dillendiriyorum.ömür boyu unutmayacağım

bu tarz insanlar var maalesef arkadaşlığa dostluğa önem evrmiyorlar. benim ortaokul arkadaşım 3 senemiz ayrı gitmeyen birisi mezun olduktan sonra senelerce ben aradım gittim yanına görüştük o hiç gelmedi bri gün bişey oldu bende arayıp sormaz oldum oda aramadı maalesef. lise arkadaşımda aynısını yaptı çok değer vermiştim oysaki. ünivdede ailemin yanında kaldığımdan arkadaşım gurbette diye neler neler yapmıştım ama oda mezun oldu gitti ve unuttu. insnalar böyle işte ikiyüzlü oluyorlar. boşver hiç dert etme gerçek dost olsaydı eğer yanında olurdu şimdi o istiyor diye sen onun yanında olamazsın. bende şimdi herkesle mesafeli duruyorum hayat bize bunu öğretiyor

ben de dostluk kurmak isteyince çok düşünüyorum ya unutursa ya giderse...

bence kesinlikle en dogru kararı vermişsin..arkadaşlık tek taraflı bişey değil ki ama sen hiç bir zaman arkadaslıgınızın meyvesini alamamışsın..bence kaybeden o olmuş ve bunun farkında zaten

teşekkür ederim canım ve çok pişman olduğunu sanmıyorum ailesi çok severdi beni güvenirlerdi şimdi ben düğüne gitmeyeceğim diye tutuştu ailesine ne diyeceğini düşünüyor sanırım..

o insandan sana asla fayda gelmez hatta başına bela olur
en iyisini yapmışssın bağlarını koparmakla

gelmedi de zaten..teşekkürler

böle vefa bilmez insanlar o kadar çok ki.dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanıolar.

haklısın canım

benim de böyle bi arkadaşım vardı en zor zamanlarında hep elini ben tuttum. yaptığı bütün yanlışlara rağmen yadırgamadım herkesi karşıma aldım korudum hep onu. ama o en zor günümde gelmedi nikahıma. normal bi nikah değildi o kaar htiyacım vardı ki birilerine gelmedi aramadı bile. araadn zaman geçti aradı armaya yüzüm yok diye. meğer tatile gitmiş. belliydi aylar önceden nikahım sen tercihini yaptın. ben de bundan sonra senin yanında olmam ödeşiriz dedim. dostlar arasında hesap kitap olmaz dedi. biz dost olsak sen yanımda olursun demiştim. ama çok acımıştı içim. o olaydan sonra hiç görüşmedim. ve arkadaş dost dediklerimi bi kez daha düşündüm. bi sürü arkadaşım vardı. ama o zor günümde nşkahımda sadece hepitopu 15-20 kişi vardı. bazen acı şekilde öğreniyoruz eğriyi doğruyu.

ya ömür boyu kullansaydı seni..
bi de yüzsüüz yüzsüz dostlar arasında hesap kitap olmaz demesi yok mu..
bana da demişti böyle bişey ben kırılmazmışım dostmuşuz biz..

geçenlerde bana msj atıyor
nasılsın işlerin nasıl falan diye
ben de evdeyim çalışmöıyorum dedim
aa doğru ya nası unuttum ben çalışmıyordun demi dedi
hiç cevap yazmadım kapattım
çok kırgınkalbim
bi yandan da ne kadar safmışım onun için boşuna uğraşmışım diye yanıyor içim
bu yaz düğünü var aklı sıra beni ikna edecek düğününe gideyim diye..
annesi babası soracak tabii nerde hoya diye çok severlerdi beni hatta 2 kişiye güvenirlerdi bunun ark.dan biri de bendim.
gitmeyeceğim zaten..

X