üniversitede mutlu olacak mıyım?

sevcancancan23

eğer dans etmek istersen :)
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
176
122
merhaba herkese
ben bu sene son sınıftayım ygs sınavına girdim ve beklentimden biraz düşük geldi hemşirelik istiyordum ama az farkla kaçıracak gibiyim eğer hemşirelik olmazsa ebelik yazmayı düşünüyorum ama ebeliği yapabilecek miyim diye biraz endişelerim var titiz bir insan olduğum için sizce nasıl bir meslek? yani gitmeyi de istiyorum puanımda yetiyor ama sürekli içimde bir sıkıntı var ya yapamazsam diye her an bunu düşünüyorum sonuçta geleceğim önemli benim için. belkide gözüm hep hemşirelikte olduğu için böyle düşünüyorum ama ebelik de sağlık alanı olduğu için gitmek istiyorum napsam bilemedim sırf bu sıkıntı yüzünden uykularım kaçıyor yardım edin lütfen yorumlarınızı yazın...

Annem hemsire, bence burdaki hemsireler daha dogru bilgi verecektir, lakin annemin soyledigi kadariyla ikisi arasinda calisma kosullari olarak pek fark yok. Ikisi de saglik, kandan candan tiksinmiyorsan , hemsirelik yapacak kapasiten varsa , ebelik de yaparsin , niye olmasin ? En azindan ben boyle dusunuyorum.

Canım ebelik çok kutsal bir meslek bence :) Arkadaşın da dediği gibi hemşireliği yapabileceksen ebeliği daha kolay ve zevkli yaparsın. Düşünsene eline gelecek omini minnacık melekler :) Üstelik sevabı da çok büyük. Hem hemşirelik de iğne yapmaktan ibaret değil emin ol

içimi rahatlattın çok saol .yani bnde öyle düşünüyorum bncede bi fark yok gibi ama dediğim gibi gözüm hep hemşirelikte liseyi sağlık meslek hemşirelik bölümünde okuyacaktm tercihim yanlış yapıldığı için gidemedim şimdi gitmek istiyorum ama biraz riskteyim gelmeyebilirde ebeliğe yetecek kadar puanım var sıralamamla da rahat girerim zaten tercihlerime de yazacağım ama yapamam diye endişelerim var sanki ebelerin işi hemşirelerden daha zormuş gibi hissediyorum.

evet zaten en zevkli yanı galiba o buruşuk tatlı bebişler :) zaten ebeliği okumayı istiyorum ama bi yerden sonra yapamam diyip bırakmaktan korkuyorum

ebeler de genel olarak zaten hemşire olarak çalışıyor. devletteki atamalarını bilmiyorum ama özelde geneli hemşire.

Bence umutsuzluga kapilma. Puanlar bu sene dusecek sonucta siralaman cok kotu degilse hala hemsirelik olma ihtimali var yani moralini bozma. Ama bence ebelik de cok guzel

Bence umutsuzluga kapilma. Puanlar bu sene dusecek sonucta siralaman cok kotu degilse hala hemsirelik olma ihtimali var yani moralini bozma. Ama bence ebelik de cok guzel

zaten hala umudumu yitirmiş değilim :) okul puanım da yüksek olduğu için gelme ihtimali var ama hemşireliğe çok fazla talep olduğu için bana sıra gelir mi bilmem yinede çok teşekkürler içim rahatladı

Sağlık meslek mezunumusunuz öncelik sağlık mesleklerin olur galiba.Sağlık mezunu iseniz ek puanda gelir.

Sağlık meslek mezunumusunuz öncelik sağlık mesleklerin olur galiba.Sağlık mezunu iseniz ek puanda gelir.
yok sağlık meslek mezunu değilim ama doğru söylüyorsun onlara öncelik tanıyorlar ve ek puan geliyor o yüzden dedim zaten o kadar kişi içinden acaba benim puanım yetecek mi diye :)

ebelik okuyan bir tanıdığım vardı o kız okurken çalışıyordu asgari ücrete doğumlara girmişti simdi mezun daha cok kazanıyor ve memnunda.

Alanım çok farklı olduğu için ebelik ve hemşirelik hakkında yorum yapmam yanlış bilgilendirmeye yol açar. Titiz bir insanım demişsin, bu konuyla alakalı her ikiside sana göre öyleyse... Yalnız daha çok yeni çıkmışsın yola, sonradan pişman olacağın kararlar verme. Bazı insana göre iki meslekte aynıdır ama bazısına ise çok farklı... Eger LYS'ye gireceksen şimdilik çok daha fazla çalış, -ki LYS'nin getirisi daha yüksek. Baktın olmadı eğer imkânın varsa hayalin ne ise onun peşinden git derim. Sonradan dövünmektense bir sene geç atılmak hayata... Ama bunu hayattan bir sene kayıp olarak görme, yalnızca mutlu olacağın yoldan devam et...

Son düzenleme:
Hemsirelik ve ebelik aslinda bir birinden cok farkli meslekler. Ve ebelik oyle agu bugu bebek ellemekten cok daha otesi. Cok riskli, kritik bir is. Ama Turkiye'de insan hayati ucuz oldugu icin insanlar ebeligi burusuk elli bebecigi tutup cekmek olarak goruyor tabii. O riskler, isin getirdigi dikkat, olasi komplikasyonlar hesaba katilmiyor.
Normal sartlarda ne bir ebe hemsirelik yapabilir, ne bir hemsire ebelik yapabilir.
Ne yapmak istedigine karar vermelisin once. Insan ya ebe olmak ister, ya hemsire. Bunlari birbiriyle bagdastirma.

benim biricik oda arkadaşım da hemşirelik okuyordu. zaten her sene bir alan okuyorlar-en azından bizde öyleydi. Yani 3. sınıfta bütüün sene kadın doğum okudular,hastanede staj yaptılar,bissürü minik bebiş doğurttular,dördüncü sınıfta ameliyat hemşiresi oldular falan...
ilk sezeryan ameliyatına girdiğinde bayılmıştı korkudan ama zamanla en sevdiği bölümün kadın doğum olduğunu söylemişti,umarım kadın doğumda çalışırım falan diyordu.Çünkü bir ömür bi hayatının en kötü gününü yaşayan insanlarla muhatap olmak var bir en güzel gününü yaşayan insanlarla. Kesinlikle daha az stresli...

Kuzenim üniversiteye başlarken ebe bölümündeydi daha sonra aynı üniversitede hemsirelige geçiş yaptı puanı yüksek olduğu için. Sende öyle yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…