• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversitede muaf olduğum dersi alabilir miyim ?

deniz_6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2014
245
14
118
34
İstanbul
merhaba kızlar.. İstanbul üniversitesine yatay geçiş yaptım. 2.sınıfım önümüzdeki dönemde muaf olduğum bir ders var fakat düşük (cb) yükseltmek için baştan alabilir miyim ?

Hazirlik okudugum icin 1.sinif ing den muaftim. Tekrar alamadim o dersi. Ama bizde sistem soyleydi ing alanlarin ortalamasi 29kredi uzerinden muaflarin 26 kredi uzerinden hesaplaniyodu harf notu yoktu.

Ekstra ders alicagina aldiklarini yuksek tutmaya bak. Ben muaf oldugum dersi tekrar almaktan sikilirdim yani

Ben hiç bir dilekçe yazmadan almıştım geçen dönem tabi okuldan okula fark olabilir ders seçim gününde sistemden seçmeyi dene olmazsa dilekçeyle alırsın dersi

Alabilirsin ama bence gereksiz ;) amac ogrenmekse derslere gir sinavlarima girip risk alma.
her üninin farkli bir uygulamasi var. Öğrenci islerine sorabilirsin

Bizde geçme notu 60 idi. Felsefemiz 60 bizim olsun,61 hocanın olsun. Mühim olan geçmek.

merhaba kızlar.. İstanbul üniversitesine yatay geçiş yaptım. 2.sınıfım önümüzdeki dönemde muaf olduğum bir ders var fakat düşük (cb) yükseltmek için baştan alabilir miyim ?
Muaf eden bölümle konusup dilekce verirsin

Bence alma cb düşük bi not değil ya daha da dusurursen

riskli durum düşme ihtimali de var. dersi veren hocanın nasıl biri olduğunu falan bilemezsin sonuçta. ayrıca da tekrardan almak gerçekten çok sıkıcıdır üstelik devam zorunluluğu da varsa...

Back