Üniversite

esra_78

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
413
284
Arkadaşlar kızım lys ye girdi.inşallah diş gelicek sıralaması iyi şükür.ama özel üniversitelerde %50 veya %25 bursla tıp fakültesine girebilir yine özelde aynı şartlarla dìşte
oluyor.simdi 1. Sorum devlet üni dişmi,özelde tıpmı hangisi ilerde iş konusunda avantajlı olur?2. Sorumsa sıralamalar 2500 3000 kadar oynarmı bilgisi olanlar lütfen cevablarmısınız.

Bizim zamanimizda ozel uniden mezun olup tus kazanan yoktu simdi nasil bilemem. Bir de maddi olarak yetebilecek misiniz tip agir bolum dersten kaldi mi sorun ya da burs kesilme durumlari olabilir vs.

Dis hekimligi super bence cunku discinin muadili yok devlette yaptiramiyosun (anca cok fakirler belki gidiyodur) muayenehaneden de 200den asagi cikmiyosun selam versen. Benim discinin evleri jipleri catal cifter halinden memnun

Tıp okuyacak .onun TUS U var.uzmanlığı var.zorunlu hizmeti var... Var da var
Diş hekimi olsun,mis gibi işte

Diş hekimliği tıptan daha masraflıdır . Kızına sor bence ne istediğini . Gelir olarak çook buyuk farklar yok aralarında

Arkadaşlar kızım lys ye girdi.inşallah diş gelicek sıraldiş. Ozsı iyi şükür.ama özel üniversitelerde %50 veya %25 bursla tıp fakültesine girebilir yine özelde aynı şartlarla dìşte
oluyor.simdi 1. Sorum devlet üni dişmi,özelde tıpmı hangisi ilerde iş konusunda avantajlı olur?2. Sorumsa sıralamalar 2500 3000 kadar oynarmı bilgisi olanlar lütfen cevablarmısınız.

Bence diş. Bir tip mezunu olarak yaziyorum bunu. Benim aklim olaydi zamaninda ya eczacilik yazardim ya dişhekimligi. Dişin oldukca fazla sayida artisi var bana gore.

Ben olsam Dış hekimliği ya da Eczacılık yazdirirdim. Tabi kızınızin isteği çok önemli...

Opsiyonları kızınıza önerin o seçsin... Burada biz ne desek boş... Belki bir ömür boyu istemediği bir mesleği yapacak... Ben mesela hayatta milletin dişiyle uğraşmak istemem... Belki kızınızın da böyle bir tercihi vardır... kızınız mezun olana kadar 5-6 sen içinde türkiyede imkanlar, maaş vs. konularında neler neler değişir... bakınız eczacılık... sevdiği mesleği seçerse en azından mutlu olur... milletin lafıyla kızınızın kafasına girmeyin...

Kızınız en çok hangisini istiyor. Diş hekimliği de çok seçkin çok güzel bir meslek. okurken maddi açıdan daha zahmetli sadece.Ama çalışırken hem daha rahat hem de geliri iyi bir meslek.

Tabii sizin bileceğiniz iş ama bence devlette diş hekimliği daha güvenli bir seçenek. Onlar da DUS'a giriyorlar artık uzman olmak için.

Tip ozelde okumasin. Bence mumkunse hicbir uniyi ozel uniden okumasin cocuklar. Dusunsenize kiziniz derece yapmis ancak yan sirasinda yillik 25.000 tl verip parali okuyan yapamayan adamla oturuyor. Ve mezun olunca ayni statude olacaklar yok o bursluymus kendini gelistirmis vs. Palavra yanii.

bende dıs derım
ayrıca
-hangı unıversıteyı bıtırdın
-şu şu unıversıteyı ( ozel)
-hımmm ( parasıyla okumuş bellı) .....ımaları ve bakısları.....:KK43:

gbı dıyaloglar kaçınılmaz olur.çunku bende dahıl çoğu kişi ozel unıverıtede okuyanlara sıcak bakmıyor

Kendisi ne istiyor??

Doktorluk istiyorsa, hevesliyse 6 yil da okurum diyorsa tibba gitsin.

Dis hekimligi de cok kolay degil bildigim kadariyla, hem masrafli hem de bir miktar el becerisi gerektiriyor. Kendisi istiyor mu? Calisma sartlari tibba gore daha rahat, nobet yok, TUS yok.

Ozel universiteye ben kotu bakmiyorum. Yaninda burssuz cocuk oturna ne oturmasa ne, sen oraya meslek ogrenmeye gidiyorsun, herkesin kapasitesi farkli, yanimdaki cocugun kapasitesinin daha az olmasi benim kapasitemi dusurmez ki.

Imali bakis vs cahil insanlarin yapacagi turden seyler , onemli olan kendimi ne kadar gelistirdigim, komsu teyzenin ya da tanimadigim birinin benim ozel universitede okumus olmama verecegi tepkiyi neden takayim? Elalem ne dere gore hayat sekillendirip, hevesliyse tibba gitmemesi aptallik olur. Kaldi ki is basvurusunda zaten burslu okudugunu belirtiyorsun, sonucta isverenden baska kimsenin haddine degil hangi universitede okudugunu yargilamak.

Yani burslu ozel ve devlet arasinda hicbir fark yok pratikte , maddi yonden. Ikisine de ayni gozle baksin, vakif universitesine onyargiyla yaklasmasin. Meslek secsin.

Ozet geciyorum, hangi meslegi istiyorsa ona gitsin. Burslu tutturuyorsa zaten kafali bir cocuktur, bursum kesilir mi not ortalamam duser mi konusunu dert edinmesin.

Tıp özel üniversitede bile kazanmanın zor olduğu bir bölüm... trilyonları da versen çocuğun puanı tutturamadıysa malesef okutamazsın... adam gidip özelde işletme okumuyor... Durumunuz müsaitse ve çocuğunuzun hayali de tıpsa aman ne derler önyargısı yüzünden vazgeçmeyiniz... Özel ilkokulların ücretlerinin 30.000tl olduğu, özel liselerin 60.000-70.000e çıktığı yerde tıp fakültesi ücretleri vakıf üniversitelerinde bence makul... bunu işçi, düz memur çocukları için söylemiyorum tabi...

Bence özele bulaşmayın devlete diş hekimliğine gitsin diş hekimliği de çok güzel bir bölüm. Bir de özeller de ortalaması falan düşük olursa kazandığı bursu da kaybedebiliyor sanırım.

Kendisi her ikisi de olabilir diyor. Aslında liseye başladığında hedefi diş hekimliğiydi ta ki ygs sonucuna kadar. Ygs de beklediğinden iyi yapınca tıp da düşünmeye başladı. Ama şuan tıpı sınırda kaybetti devlette diş hekimliği oluyor. Kendisi de kararsız özel tıp mı yoksa devlet diş mi. El becerisi gayet iyi ve sabırlıdır.

Hayali diş hekimliği ise devlette diş hekimliği okusun derim.

%50 burs kazanacak kadar başarılı bir kız evet ama özelde tıp okumak çok kolay değil çünkü bursum kesilmesin diye ziyadesiyle stress yapacak, bunun geri dönüşleri pek hoş olmuyor insan bünyesinde.

Diş hekimliği de kolay bölüm değil fakat en azından bu kadar stress yapmaz devlet üniversitesi olduğu için.

Bu arada kızınızı tebrik diyorum başarısından dolayı.

X