aslında net bir küslük olmadı. onlar daha fazla bir arada zaman geçirmeye başladılar. akşam konserlere vs gidiyorlardı. ben daha çok öğle aktivitelerinde onlara katılabiliyordum bu yüzden onlar daha çok samimi oldu. yavaş yavaş aralarında muhabbetlere ben dahil olmamaya başladım. şuan selam bile vermiyoruz. ama gelip konuşsalar ben konuşurum onlarla. evet aile evinde kalıyorum. yurtta kalsam belki ister istemez arkadaş edinirdim, ama aile evi bence de daha iyi şu durum için.Yakın arkadaşlarinla niye aran bozuldu? Yine şanslısin anladığım kadari ile yurtta kalmıyorsun birde yurtta olduğunu ve 7/24 tek kaldığını düşünsene dönemin bitmesine bir şey kalmadı zaten idare et bi kaç ay daha .
yok ailem çok da kısıtlamıyor. gece geç saatlere kalmayı ben de pek istemediğimden o zaten sorun değil, onun dışında da her aile gibiler çok kısıtlayıcı bir tarafları yok aslındaYurtta veya öğrenci evinde kalanlarla aile yanında kalanlar arasında kopukluk oluyor. Ben üniversitedeyken de arkadaş grubumuzda böyle darılmalar kırılmalar oluyordu. Biz nerede akşam orada sabah takılırdık, devamlı bir yerlede eğlence parti olurdu giderdik ama ailesiyle kalan arkadaşımız gelemezdi. O da hep niye gündüz plan yapmıyorsunuz ben gelemiyorum der küserdi kırılırdı.
Üniversite sadece sınıf arkadaşlarından ibaret değil, aynı zamanda arkadaşın arkadaşlarıyla da takılınıyor. Sınıftakilerle anlaşamazsan ev-yurt arkadaşların var. O çevre olmazsa bu çevre olur. Kendinizi sadece sınıfınızla kısıtlamayın. Xyz grupları yok mu okulda? Yani fotoğrafçılık, kampçılık, yürüyüş... bir sürü aktivite olması lazım. Sosyal fobinin kaynağı sanki aileniz gibi geldi bana. Çok mu kısıtlıyorlar sizi?
Muhtemelen umursamıyorlar bile . Yani senin hakkında düşündüklerimi sanmıyorum. Sen kendin taktığın için öyle zannediyorsungercekten dayanamıyorum ben mi çok drama queenim yabana acıyorlar bence
bence gerçekten dikkat ediyorlar.bazen biri benim hakkımda saçma bir detay söylüyor buna nasıl dikkat etmiş diyorum(kıyafetimin üzerindeki küçük sembolü 1 sene sonra hatırlamaları gibi) bir kere de arkadaşım sen bizim sınıftakilerle hiç takılmıyorsun ya neden falan demişti o zaman baya anlamıştım göze battığımı. dedikodumun yapıldığına -ama acıyarak veya dalga geçerek-nerdeyse eminim ve artık arkadaşım olsun istiyorum ya hiçbir özelliği umrumda değil yeter ki boş boş durmayımMuhtemelen umursamıyorlar bile . Yani senin hakkında düşündüklerimi sanmıyorum. Sen kendin taktığın için öyle zannediyorsun
Bence yanlış yorumluyorsun gerçekten. Ben senden yaşça büyüğüm 35 e gidiyor yaşım eyvah eyvahbence gerçekten dikkat ediyorlar.bazen biri benim hakkımda saçma bir detay söylüyor buna nasıl dikkat etmiş diyorum(kıyafetimin üzerindeki küçük sembolü 1 sene sonra hatırlamaları gibi) bir kere de arkadaşım sen bizim sınıftakilerle hiç takılmıyorsun ya neden falan demişti o zaman baya anlamıştım göze battığımı. dedikodumun yapıldığına -ama acıyarak veya dalga geçerek-nerdeyse eminim ve artık arkadaşım olsun istiyorum ya hiçbir özelliği umrumda değil yeter ki boş boş durmayım
Bence yanlış yorumluyorsun gerçekten. Ben senden yaşça büyüğüm 35 e gidiyor yaşım eyvah eyvahlise-üniversite yıllarından geçtim şu an ki sosyal hayatımda da tecrübelerim var.
Bir insan seni tüm sınıfla takılmıyor olduğunu söylemek için gerçekten uzun uzun düşünmesine gerek yok. İnsanlar ortamda bir sürü kişi görüyor bir kaç defa biri gözüne takılmamışsa aaa bu nerde diye düşünülür ama o anlıktır ve biter. Arkasından önünden konusu geçmez. Muhtemelen sen böyle takıldığım için garip davranıyorsun insanlar da sana garip bakıyor olabilir.
Yani küçük bi sembol insanın dikkatimi çekip hafızaya atabilir gerçekten. Bende fil hafızası var mesela. Her şey aklımda kalıyor elimde değil yani ama kimse hakkında da çok çok düşünmem yani.
Bence bunu önce kabul et bu seni rahatlatacak kimse öyle senin düşündüğün kadar düşünmüyor seni
dediğiniz gibidir umarım belki de ben abartıyorumdur. ama işin kötü yanı ben deneyip çabalasam da denemesem de hep aynı durum oluyor. herkes birini buluyor yakın olabileceği ben dışında ve sanki insanlar beni mercek altında izliyor gibi hissediyorum o kadar yoruldum ki bu histen. aslında yalnız başıma da eğlenebilirim ( bu arada illaki konuştuğum kişiler falan oluyor ama mesela ders araları kimse olmuyor yanımda). ama insanlar yargılayacak diye yalnız olmaktan çekiniyorum.benzer dönemden geçmiştim. zaman geçiyor ve önemi olmuyor. mesela benimki geçeli 4 sene oldu nerdeyse.
herkes gerçekten acıyor ve dedikodunu yapıyorsa da yapsın yani. bu konuda yapabileceğin bir şey var mı? yok. o zaman düşünmenin anlamı da yok. yaşa geç. okula git gel. üniversitedeyken bi ton yalnız takılan insan vardı. sizde yoksa bile her yerde var. oluyor böyle şeyler.
şunu düşün; bu konuda neleri değiştirebilirim? neleri değiştiremem? değiştiremeyeceğin şeyleri tekrar tekrar düşünmenin bi anlamı yok.
bu konuda terapi aldın mı?dediğiniz gibidir umarım belki de ben abartıyorumdur. ama işin kötü yanı ben deneyip çabalasam da denemesem de hep aynı durum oluyor. herkes birini buluyor yakın olabileceği ben dışında ve sanki insanlar beni mercek altında izliyor gibi hissediyorum o kadar yoruldum ki bu histen. aslında yalnız başıma da eğlenebilirim ( bu arada illaki konuştuğum kişiler falan oluyor ama mesela ders araları kimse olmuyor yanımda). ama insanlar yargılayacak diye yalnız olmaktan çekiniyorum.
Hangi şehirdesin bilmiyorum ama arkadaşlarınla bir etkinlik planlamaya çalışsan mesela. Okulu çıkışı bir kahve,sinema,tiyatro,konser vesairedediğiniz gibidir umarım belki de ben abartıyorumdur. ama işin kötü yanı ben deneyip çabalasam da denemesem de hep aynı durum oluyor. herkes birini buluyor yakın olabileceği ben dışında ve sanki insanlar beni mercek altında izliyor gibi hissediyorum o kadar yoruldum ki bu histen. aslında yalnız başıma da eğlenebilirim ( bu arada illaki konuştuğum kişiler falan oluyor ama mesela ders araları kimse olmuyor yanımda). ama insanlar yargılayacak diye yalnız olmaktan çekiniyorum.
evet olabilir haklısınız. ama kimle yapacağım ki o kadar yakın değilim. kendime daha yakın bulduğum iki kişi var onlarla da farklı derslerdeyiz genelde. okul sonrası direkt eve gidiyorum çünkü okulda ders aralarında yalnız olmak beni çok üzüyorHangi şehirdesin bilmiyorum ama arkadaşlarınla bir etkinlik planlamaya çalışsan mesela. Okulu çıkışı bir kahve,sinema,tiyatro,konser vesaire
yok almadım. psikiyatriye gitmiştim ama ileride ilaç kullanmam sıkıntı çıkarır mı diye düşünüyorum bu sebeple oraya da gitmemeye başladım. psikolog için ise ankarada uygun fiyata bulamadım açıkçası, çok yüksek geldi ama biriktirmeye çalışıcam önümüzdeki aya en azındanbu konuda terapi aldın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?