Universite tercihleri...


İngilizce öğretmenliği oku, yükseklisans yaparsın, hazırlık eğitimi veren herhangi bir üniversitede hoca olabilirsin. Çok avantajlı bir alan.
 
Ing dili edebiyatinda is imkanlari nasil olur?
Yazarlık, editörlük, çevirmenlik, öğretmenlik. Aklıma ilk gelenler bunlar. Bunlar dışında hangi işi yaparsan yap, bu bölümü okumuş olman yaptığın artı bir şey katmanı sağlar. Daha geniş, yaratıcı düşünürsün.

Edebiyat okurken bir yandan kendi resim sergisini açan veya farklı tarzda çizimler yapanlar oluyor.
 
Anladim tesekkur ederim cevaplariniz icin cok katkida bulundunuz cidden. Turizm rehberligi hakkinda bir bilginiz var mi o da dilden aliyor pek fazla danisabilecegim insan yok etrafimda sizle konusuyrabiliyprken sormak istedim tabii bolum hakkinda fikriniz varsa.
 
Benim okuduğum üniversitede o bölümü okuyanlar yabancı dili yoktu diye biliyorum. Birkaç farklı hocadan öyle duymuştum. Sanırım o bölüm dilden çok coğrafya tarzı derslere sahip. Bu konuda detaylı bilgim yok. O yüzden o bölümün derslerine internetten bakarak fikir edinebilirsin.

Ayrıca turist rehberi olman için hem dilin iyi olmalı hem de kokart mı ne deniyor, onu alman için bir sinava giriyorsun, o sinavdan geçtikten sonra ya belli bölgeyi ( ege, marmara gibi) ya da tüm ulkeyi gezip sunumlar yaparak kokart almaya hak kazaniyorsun. Yani illa o bölümü okudun diye seni rehber yapmiyorlar. Ama bu sinava başvurman için turizm rehberliği lisansi veya yüksek lisansi bitirmelisin. Bana kalirsa yüksek lisansla veya varsa aciktan bu bölümü okuman daha iyi olur. Eğer açıktan bölüm varsa mesela hem edebiyat okuyup hem bu bölümü okuyabilirsin . Hem İngilizce öğretmeni olup hem de turist rehberi olan çok fazla kişi var. Ama tabii ki tercih senin.
 
Bu linklere bakabilirsin. Sen de daha detaylı araştırabilirsin. Ben edebiyat bölümünü ve öğretmenlik kısmını iyi biliyorum. Diğer alanlara çok hakim değilim.

Turist rehberi nasıl olunur?

2 yillik Turist rehberliği örgün ve uzaktan

D_BwE
 
Gastronomi ile dil bölümlerini iyice arastirirsin. O bölümü okuyanların videoları izlersin. Baktın, yine de kararsızsın. O zaman 2 yıllık aşçılık ve 2 yıllık turist rehberliği okursun. Okurken bir yandan da o bölümde bir yerde staj yaparsın. Hangisi kafana dgha çok yatiyorsa o bölümde ilerlersin . Mesela aşçılık bölümü hoşuna gitti. Stajı sevdin diyelim ( staj dediğim okurken çalıştığın yer) . Gastronomide ilerlersin. 2 yıllık bölümü 4 yıllığa tamamlarsın. 10 yıl aşçılık yaptin. Baktın sıkıldın veya ne bileyim bir sebeple bu mesleği yapmamaya karar verdin, turist rehberliği daha cazip göründü. O zaman da turist rehberi sınavına girip profesyonel rehber olursun. Yani ille de tek bölüm okumana gerek yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…