Lise Yorum ve Soruları Üniversite sınavı

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese selamlar :)
Sormak istediğim bir soru var.Ben 11. sınıf öğrencisiyim ve önümüzdeki sene sınava gireceğim.Alanım ise yabancı dil yani İngilizce.
Ben İngilizcede tüm gramer konularını bitirdim.Şimdi her haftaya bir gramer konusu koydum ve o hafta tüm ayrıntısıyla tekrar ediyorum ve tüm kaynaklardan o konuyla ilgili soruları çözüyorum.Bu Türkçe dersi içinde aynı.Hazırladığın programa göre nisan ayına kadar bitecek.İnkılap dersi için böyle haftalara göre ayarlamadım çünkü zaten bu yıl onu görüyoruz ve
üzerine de düşüyorum çok iyi bir şekilde öğreniyorum ve soru çözüyorum.
Haziran ayı için de çalışma programı hazırladım.O ay içinde her gün 4 saat çalışacağım. Coğrafya,tarih,matematik konularına ağırlık vereceğim ve kelime ezberleyeceğim.Ve yine hazırladığım programa göre bu derslerin de tüm konuları bitecek.Bu şeyi haziran ayında yapmamın sebebi bu yıl ramazan temmuz ayına denk geliyor ve oruçluyken ders çalışamam en fazla kelime ezberleyebilirim.Ağustos ayında dershane başlayacak her şeyi baştan sona anlatacaklar.
Bugün dershanedeki hoca yazın tatilinizi yapın soru dahi çözmeyin çünkü yoğun bir tempoya gireceksiniz filan dedi.
Ben ne yapayım? Hazırladığım programı uygulayayım mı yoksa hiç çalışmayayım mı?
Hedefim yüksek Galatasaray Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı istiyorum bunun için çok çalışmam gerek... Ne yapmamı önerirsiniz?

öncelikle şimdiden başarılar dilerim umarım hedeflerine ulaşırsın :) ben sayısalcıydım senin gibi bi program yapmıştım ve uyguladım da ama zaman aşımına uğradı çünkü beyin çok hızlı öğrendiği bilgileri aynı hızla da unutuyor :) ayrıca hocan haklı dinlenmene bak gerçekten çok yoğun bir tempo içine gireceksiniz günde 2 saat baksan yeter :)

bir de kan değerlerine çok dikkat et arada kan tahlili yaptır özellikle de demir ve b12 vitamininin düşmesine izin verme. b12 vitamini eksikliği unutkanlığa neden oluyor yani ne kadar çalışsan da boş oluyor ben ani kan düşüklüğü nedeniyle neredeyse hafıza kaybı denecek gibi bir durum yaşamıştım lise yıllarında öğrendiğim tüm bilgiler silinmişti

Tamam çok teşekkür ederim :) O zaman eksiğim olan derslere yoğunlaşırım coğrafya ve matematiğe.Çünkü tarihim çok iyidir.Günde 1 saat bunlardan birine çalışsam test çözsem ve ingilizceden de test çözsem yeterli olur o zaman. Ve o b12 önerini kesinlikle uygulayacağım. :)

:)) rica ederim canım. evet kesinlikle unutma hatta çalışmalarına başlamadan bir doktara git genel tahlil yaptır eğer düşüklük varsa şimdiden tedaviye gidilsin

fransızca temeliniz var mı? nelerle karşılaşacaksınız biliyor musunuz?

sırf fazladan dil olsun diye 9 eylül fransızca öğretmenliğinde okumaya karar verdim ve 1 sene dayanabildim.

ingilizceden sonra çooook saçma geliyor. 70 demek için mesela "60 ve 10" demek gerekiyor

ingilizce çıkışlı çok diyorsanız, almanca okuyun, rusça okuyun ya da japonca okuyun. almanca ve rusça ile antalyada misal güzel bir otelde hemen iş bulursunuz.

japoncayı ben çok istiyordum, kayseride vardı sadece ve ben kayseriyi sevmemiştim, bu sebeple gitmedim. mezun olur olmaz arkadaşım siemensten iş teklifi aldı mesela...

eni konu düşünün fransızca olayını.

Ben kendi kendime öğreniyorum 2 yıldır.Gramer kitabı aldım.Basit cümleler kurabiliyorum,anlayabiliyorum ve okuyabiliyorum.Mantığını anladım o dilin.Bu dili aşırı derecede çok seviyorum o yüzden zorlukların üstesinden gelebileceğime inanıyorum. :)
Rusça değil de edebiyatını çok severim.Ama konuşması,grameri filan bana yakın gelmiyor.Almanca da aynı şekilde Goethe'nin eserlerini filan severim ama o dili de konuşabileceğimi zannetmiyorum... :) Ama eğer puanım yetmezse 9 Eylül Üniversitesi İngilizce-Almanca mütercim-tercümanlık istiyorum.
Amacım fazladan bir dil öğrenmekten ziyade o dili çok sevdiğim için... Umarım açıklayıcı olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…