İngiliz dili ve edebiyati mı daha iyi öğretmenliği mi? Bu ikisi arasında çok gidip geliyordum hangisi daha iyi karar veremedim.dilciyim. liseyi dil bölümünden, üniversiteyi de ingiliz dili ve edebiyatından mezun olarak tamamladım. bir dilci olarak söyleyeyim sayısal bu zamana kadar olmazsa olmaz. sayısal çalışmaktan çok ilgiyle olabilecek bir alan. ben de bir üniversite daha okuma hevesine girip 1 yılımı ful matematiğe ayırdım ama olmadı kendimi yorduğumla kaldım. çok zıt iki alan ikisi. ilgi ve yeteneklerinize göre meslek secmeniz daha doğru olurayrıca dilciler her zaman en iyileridir bunu asla unutmayın
Haklısınız.Sanırım biraz heves ettim.Ama dilden girmek daha mantıklı.Sayisalin çok çok kötüyse o bahsettiğin bölümler için matematiği nasıl yapacaksın? İmkansız değil ama çok zor bence.
İngilizce bölüm okursan inan bana çalışma alanın çok daha geniş olur. Öyle KPSS ile atanmayı beklemene bile gerek olmaz. Çünkü özel ders verebilirsin, çeviri yapabilirsin ( makale, kitap vb.) , turist rehberliği yapabilirsin ( artık onun bölümünü okuman gerekiyor sanirim veya turizm yl yapmak lazim). Dil bildiğin için çok farklı alanlarda çalışabilirsin.
Ben 2020 yılında 72 puanla son sıralardaydım. Ucu ucuna atandım diyebilirim. Tabii o zaman ilk kez 71-72 puanlarda o kadar çok yığılma vardı. Ama şu anda da durum farklı değil. Çünkü kontenjan azaldı ( başka branşlara göre yine iyi tabii).Üzdü.. Bizim zamanimizda daha düşük atıyordu. Aslına bakarsan bir fizik kimya biyoloji fen matematikten daha düşük puanla atiyor ve alanı da zor değil. Bu bir avantaj olarak söyledim.
Ben de İDE mezunuyum. Daha iyi sorusunun cevabı ne beklediğine ve ilgi alanına göre değişir.İngiliz dili ve edebiyati mı daha iyi öğretmenliği mi? Bu ikisi arasında çok gidip geliyordum hangisi daha iyi karar veremedim.
yani edebiyattan mezun olursanız iş çeşitliliği daha fazla. ama öğretmen olmak istediğinizde artık formasyon şartlarını zorlaştırdılar maalesef. dil edebiyat okuması da çok eğlenceli ve bildiğin kültür şöleniydi benim için.İngiliz dili ve edebiyati mı daha iyi öğretmenliği mi? Bu ikisi arasında çok gidip geliyordum hangisi daha iyi karar veremedim.
Cidden bölüm harika. Ben zevkle okumuştum. Ama cidden herkesin harcı değil. Çünkü okulumda bu bölümü zor bulup bırakan birkaç kişi vardı.yani edebiyattan mezun olursanız iş çeşitliliği daha fazla. ama öğretmen olmak istediğinizde artık formasyon şartlarını zorlaştırdılar maalesef. dil edebiyat okuması da çok eğlenceli ve bildiğin kültür şöleniydi benim için.
öğretmenlikteki arkadaslarım hep hala lisede gibi hissettiklerini söylüyorduöğretmenlikte daha bilgiye dayalı şekilde ilerliyor dersler.
ben iyi ki dil edebiyat okudum diyorum valla. bir çok iş teklifleri de oldu bana bu alandan mezun olduğumda. üniversitede bir kaç hocam akademisyen olmamı bile istedi. ama ben salak gibi meeeğğpmuuur olacam dedimonu da olamadım
bizim bir hocamız bölümdeki ilk dersimizde şunu söylemişti ‘öğretmenliğe girmek zor, bitirmek kolaydır. dil edebiyata girmek kolay, bitirmek zordur.’Cidden bölüm harika. Ben zevkle okumuştum. Ama cidden herkesin harcı değil. Çünkü okulumda bu bölümü zor bulup bırakan birkaç kişi vardı.
İlgisi olana ve çok çalışana cennet bir bölümken ilgisi olmayan, tembel insanlara cehennem olacak bir bölüm. Şimdi doğruya doğru. :))
Kuzenim yks ye girecek 9 ile 6 yi toplarken parmak sayıyor sizin de o derece kötü mü sayisaliniz ?Herkese iyi akşamlar diliyorum.Gece gece anksiyete perileri bastığından ve danışıcak bir arkadaşımda olmadığından sizlere yazayim dedim.20 yaşındayım liseden 2023 aralık gibi mezun oldum açık liseden.Psikolojik sıkıntılar vs derken 2 yıl geç mezun olabildim.Seneye de yks girmeyi düşünüyorum.Normalde dilciyim dile yatkınlığım vardır.Ama diş hekimliği veya veterinerlik düşünmeye başladım bu aralar.Uzun zamandır beni heyecanlandırabilen ilgimin olduğu meslekler.Ama sayısalım inanılmaz kötü yıllarca hiç çalışmadım bi şekilde dersi dinleyerek geçtim ortaokula kadar lised tepetaklak oldu zaten.Yani açıkçası matematik yapabilir miyim bilmiyorum denemeden de göremeyeğiz.Geç kalmaya başladığımı düşünüyorum yaşıtlarım seneye üniversiteden mezun olacaklar.Bu sene olmadı seneye olur diyemiyorum açıkçası.Böyle sıfırdan başlayıp dereceyle yapan ya da tanıdığı olan var mı?.Biraz motive olmaya ihtiyacım var kafam karışık bu aralar.Nasıl bir yol izleyeceğime yardımcı olursanız çok sevinirim.
Selam 18 yaşındayım ve ben de bu sene yksye gireceğim. Sayısalcıyım. Bu ablaların dediklerine bakma. Asla o kadar da zor değil. Temel gerekiyorsa en temelden al 1 yılda çoook rahat halledersin. Her sayısalcı 3 sene boyunca harıl harıl çalışsaydı ortalık full yapanlardan geçilmezdi. 120 sorudan 90ı 80 aytden de 60 yapsan 40k geliyor ki en iyi veterinerlik 50kdan. Eğer gerçekten kendine güveniyorsan ve istiyorsan sayısala geç. Çalışırsın ve halledersin.Herkese iyi akşamlar diliyorum.Gece gece anksiyete perileri bastığından ve danışıcak bir arkadaşımda olmadığından sizlere yazayim dedim.20 yaşındayım liseden 2023 aralık gibi mezun oldum açık liseden.Psikolojik sıkıntılar vs derken 2 yıl geç mezun olabildim.Seneye de yks girmeyi düşünüyorum.Normalde dilciyim dile yatkınlığım vardır.Ama diş hekimliği veya veterinerlik düşünmeye başladım bu aralar.Uzun zamandır beni heyecanlandırabilen ilgimin olduğu meslekler.Ama sayısalım inanılmaz kötü yıllarca hiç çalışmadım bi şekilde dersi dinleyerek geçtim ortaokula kadar lised tepetaklak oldu zaten.Yani açıkçası matematik yapabilir miyim bilmiyorum denemeden de göremeyeğiz.Geç kalmaya başladığımı düşünüyorum yaşıtlarım seneye üniversiteden mezun olacaklar.Bu sene olmadı seneye olur diyemiyorum açıkçası.Böyle sıfırdan başlayıp dereceyle yapan ya da tanıdığı olan var mı?.Biraz motive olmaya ihtiyacım var kafam karışık bu aralar.Nasıl bir yol izleyeceğime yardımcı olursanız çok sevinirim.
1 yıl full matematiğe nasıl ayırdınız da yapamadınız anlamadımdilciyim. liseyi dil bölümünden, üniversiteyi de ingiliz dili ve edebiyatından mezun olarak tamamladım. bir dilci olarak söyleyeyim sayısal bu zamana kadar olmazsa olmaz. sayısal çalışmaktan çok ilgiyle olabilecek bir alan. ben de bir üniversite daha okuma hevesine girip 1 yılımı ful matematiğe ayırdım ama olmadı kendimi yorduğumla kaldım. çok zıt iki alan ikisi. ilgi ve yeteneklerinize göre meslek secmeniz daha doğru olurayrıca dilciler her zaman en iyileridir bunu asla unutmayın
çünkü ilgim ve altyapım yok. bir soru ile günlerce yğraştığımı biliyorum. yok yani olmadı benim için. tabii ki temel düzeydi matematik öğrendim ama sınavda iyi bir mat neti yapacak kadar değil. ilginiz yoksa olmuyor yani1 yıl full matematiğe nasıl ayırdınız da yapamadınız anlamadımBizde günlük 6 8 saat çalışmayla 1 ayda bitiriliyor. Hadi günde 3 saat çalışın çok rahat yapardınız. Ben geçen sene yksde dile de girmiştim keyfiyetten 28k gelmişti 33 yanlış 45 doğrumun olması da etkilemiştir.
İlgi yoksa motivasyon olmaz. Motivasyon olmazsa çalışılmaz. Hayır disiplin motivasyondan da önce gelir. Eğer gerçekten dediği bölümleri isterse kazanır. Yüzlerce örneği var youtubedan da bakabilir. Temel yoksa yapılmaz yok okulda dersini görmedin vs. Ben lgsde %1lik dilimle liseye girdim 1.5 yıl pandemi yarım dönem depremden dolayı 2 yıl okula gitmedim. Okulun burada pek bir önemi yok yaniçünkü ilgim ve altyapım yok. bir soru ile günlerce yğraştığımı biliyorum. yok yani olmadı benim için. tabii ki temel düzeydi matematik öğrendim ama sınavda iyi bir mat neti yapacak kadar değil. ilginiz yoksa olmuyor yani
okulun önemi var demedim zaten. ilginin önemi var ama. ben de valla hep doktor olmak istedim ama matematiği ne kadar zorlasam da yapamadım. ben de ilgi ve yeteneğime göre bir alana yöneldim ve başarılı da oldum. bir insan her seyi aybı seviyede zaten yapamaz. o yüzden ilgi ve yeteneklere göre meslem seçmek daha iyi dedim. sırf bir mesleği istedik diye zamanımızı ilgi ve yeteneğimiz olmayan bir derse harcamak mantıklı mı? ben zaten mezundum ve çalışıyordum. o yüzden zaman kaybı olarak görmedim ve matematik çalıştım ama sonucu temel seviyeden ileri gitmedi. anlamadığımdan veya karmaşık geldiğinden değil. anlıyorum fakat o yetenek yok yani sorunun içinden cevabı görecek. matematik o yüzden ilgi ve yetenek işi büyük ölçüde. çalışılıp masterlaşılacak bir ders değil ilgi ve yetenek yoksaİlgi yoksa motivasyon olmaz. Motivasyon olmazsa çalışılmaz. Hayır disiplin motivasyondan da önce gelir. Eğer gerçekten dediği bölümleri isterse kazanır. Yüzlerce örneği var youtubedan da bakabilir. Temel yoksa yapılmaz yok okulda dersini görmedin vs. Ben lgsde %1lik dilimle liseye girdim 1.5 yıl pandemi yarım dönem depremden dolayı 2 yıl okula gitmedim. Okulun burada pek bir önemi yok yani
Evet, sizin zaten mesleğiniz olduğundan mantıklı gelmemiştir. Ama tr şartlarında bu böyle.sırf bir mesleği istedik diye zamanımızı ilgi ve yeteneğimiz olmayan bir derse harcamak mantıklı mı?
Elbette her şeyi mükemmel yapamayız ama biraz daha pratikle istediğiniz yere gideceğinizden eminimmatematik çalıştım ama sonucu temel seviyeden ileri gitmedi. anlamadığımdan veya karmaşık geldiğinden değil. anlıyorum fakat o yetenek yok yani sorunun içinden cevabı görecek.
Ayt matematik tam da çalışıp masterlaşılacak bir ders.çalışılıp masterlaşılacak bir ders değil ilgi ve yetenek yoksa
Hocam biz okulca her sınav sonrası ağlıyordukSıfırdan sinava girip sayısaldan bu dediğiniz bölümleri kazanamazsınız üzgünüm. Matematik yapsanız bunun fizik, kimya ve biyoloji dersleri var. Benim sayısal öğrencilerim geçen fizik yazılısından çıktıklarında hüngür hüngür ağlıyorlardı. Hayal kurmak güzeldir ama çok da yüksekten ucmamak lazım. Kendi alanınızda bölümlere yoğunlaşın. Arkadaşlar yazmış zaten seçenekleri.
40k 50 k az mı ayolHocam biz okulca her sınav sonrası ağlıyordukayt fen okul sınavlarının yanında devede kulak kalır. Hele ayt biyoloji lütfen üstten baksan yine yaparsın. 40k 50k girilmeyecek yer değil lütfen. 10k 20k dese ben de derim zor orada evet yüksek rekabet ama günlük 10 saat çalışmayla bu arkadaşımız halleder.