İlk sınav (Temel yeterlilik testi)23haziran cumartesi. Daha önce 40türkçe,40matematik olacak demişlerdi. Şimdi bunlara ek olarak Türkçe testine 5tarih,5coğrafya,5din,5felsefe olmak üzere 20soru eklendi.
Matematik testine ise ek olarak 7fizik,7kimya,6biyoloji olmak üzere 20soru eklendi.
120soruya 135 dakika verildi.
İkinci sınav 24haziran pazar. O ilk açıklanan gibi değişiklik Yok. Dil sınavı da 24haziran pazar.
Cumartesi olan sınava tüm alanlardaki öğrenciler girecek, dil de dahil.yabancı dil bölümü için sadece dil sınavına gırmek yeterlımı pekı yoksa cmt gunu olan temel sınava da gırmek zorunlumu?
İlk sınav (Temel yeterlilik testi)23haziran cumartesi. Daha önce 40türkçe,40matematik olacak demişlerdi. Şimdi bunlara ek olarak Türkçe testine 5tarih,5coğrafya,5din,5felsefe olmak üzere 20soru eklendi.
Matematik testine ise ek olarak 7fizik,7kimya,6biyoloji olmak üzere 20soru eklendi.
İkinci sınav 24haziran pazar. O ilk açıklanan gibi değişiklik Yok. Dil sınavı da 24haziran pazar.
tm grubu neyden sorumlu olucakki türkçe mat haricinde fenden sosyalden mi bide zorunlumuymuş bunları çözmek teşkkür ederim bilgilendirdiğiniz içinİlk sınav (Temel yeterlilik testi)23haziran cumartesi. Daha önce 40türkçe,40matematik olacak demişlerdi. Şimdi bunlara ek olarak Türkçe testine 5tarih,5coğrafya,5din,5felsefe olmak üzere 20soru eklendi.
Bence öğrencilerin matematik sorularında döküleceklerini biliyorlar. Çünkü geçen sene matematik neti ortalaması beş çıktı. Bu yüzden sözel ders koymak zorunda hissediyorlar. Ben böyle düşünüyorum.şimdi bi komisyon var bunlar oturuyorlar ve "biz öğrenciyi nasıl mağdur edebiliriz? arkadaşlar hadi biraz beyinleri yoralım." diyorlar (beyin kısmından şüpheliyim). ve 2-3 haftada sınav sistemi değişir.
Tamam bencede matematik çok temel bir ders ama yapılamıyor. Tek başına öğrenci ya da öğretmen suçlu olamaz. Sınav salt matematik ağırlıklı olsa öğrenciler dökülür.Matematik le din yada felsefe sorularını getiri aynı olmamalı ama
çok teşekkür ederim sağolunİlk sınav (Temel yeterlilik testi)23haziran cumartesi. Daha önce 40türkçe,40matematik olacak demişlerdi. Şimdi bunlara ek olarak Türkçe testine 5tarih,5coğrafya,5din,5felsefe olmak üzere 20soru eklendi.
evet malesefSınav sistemi mi degismis
Tyt(yani cumartesi günkü sınavda) tüm soruları tüm grupların çözeceğini düşünüyorum. Bu yüzden sorular bilgi değil mantık ve yorum düzeyinde olacaktır. Ama daha detaylı bilgiyi yarın öğreneceğimi düşünüyorum o zaman yazarım yine.tm grubu neyden sorumlu olucakki türkçe mat haricinde fenden sosyalden mi bide zorunlumuymuş bunları çözmek teşkkür ederim bilgilendirdiğiniz için