üniversite sınav sistemi

arkadaşlar belki bi fikri olan vardır coğrafyanın ikinci konusu (harita bilgisi) varya o konuda takılı kaldım içinde matenatik olduğu için bu yüzden günlerdir ders çalışamıyorum azmim sıfırlandı ne yapabilirim
Coğrafyanin en çok çıkan konularından değil canım. Bu yüzden pes etme lütfen.

Tyt(yani cumartesi günkü sınavda) tüm soruları tüm grupların çözeceğini düşünüyorum. Bu yüzden sorular bilgi değil mantık ve yorum düzeyinde olacaktır. Ama daha detaylı bilgiyi yarın öğreneceğimi düşünüyorum o zaman yazarım yine.
çok teşekkür ederim sağolun

Peki üniversite başlığı altında bir soru da ben sorsam ve fikirlerinizi rica etsem? Bugün vakıf üniversitelerini araştırdım. Burslu bile gidilse tam bir ticarethane tercih etmeyin deniyor? Ne düşünüyorsunuz?

Peki üniversite başlığı altında bir soru da ben sorsam ve fikirlerinizi rica etsem? Bugün vakıf üniversitelerini araştırdım. Burslu bile gidilse tam bir ticarethane tercih etmeyin deniyor? Ne düşünüyorsunuz?
Hangisine gittigine bagli. Ornegin Koc, Sabanci, Bilkent universiteleri icin ticarethane gibi bir deyim kullanamazsiniz ama bu uc universite disinda kalanlar evet bence de ticarethane.

Hangisine gittigine bagli. Ornegin Koc, Sabanci, Bilkent universiteleri icin ticarethane gibi bir deyim kullanamazsiniz ama bu uc universite disinda kalanlar evet bence de ticarethane.
Evimin yakınlarında ki çok yakın da sayılmaz ama maltepe ve okan üniversitesi var. Nerdeyse hiç olumlu yorum yok. Bu arada yazdiginiz o üç vakıf üniversitesi devletlerden bile daha iyi:KK66:))))

Evimin yakınlarında ki çok yakın da sayılmaz ama maltepe ve okan üniversitesi var. Nerdeyse hiç olumlu yorum yok. Bu arada yazdiginiz o üç vakıf üniversitesi devletlerden bile daha iyi:KK66:))))
Evet gercekten cok cok iyi universiteler. Maltepe ve okan universitelerinin hic adini bile duymadim, dershaneden bozma universiteler oldugunu tahmin ediyorum. Saydigim uc universitede okumak icin kredi bile cekilir bence :KK70:

Hangi bölüm için düşünüyorsunuz?

Sosyoloji için düşünüyorum.

Sosyolojiyi bilmiyorum ama psikoloji bölümü için Okan Üniversitesi fena değil mesela travmayla ilgilenen özel modülü olan bir yer. Üniversite seçerken akademik kadrosuna muhakkak bakın, kaç prof kaç doçent kaç yardımcı doçent var, hocaların eğitimleri nasıl kaliteli mi, lisans derslerini inceleyin diğer okullarla karşılaştırın. Bu arada sosyoloji için en baba okul Galatasaray Üniversitesi'dir. :)

Sosyolojiyi bilmiyorum ama psikoloji bölümü için Okan Üniversitesi fena değil mesela travmayla ilgilenen özel modülü olan bir yer. Üniversite seçerken akademik kadrosuna muhakkak bakın, kaç prof kaç doçent kaç yardımcı doçent var, hocaların eğitimleri nasıl kaliteli mi, lisans derslerini inceleyin diğer okullarla karşılaştırın. Bu arada sosyoloji için en baba okul Galatasaray Üniversitesi'dir. :)
Çok haklısınız. Akademik kadro çok önemli. Bir arkadaşım İstanbul Üniversitesi'nde PDR okuyor. Hocaların öğrencilerle çok mesafeli olduğunu söylüyor. Sanki vakıflarda iletişim daha iyi gibime geliyor. Bu yüzden sordum.

Çok haklısınız. Akademik kadro çok önemli. Bir arkadaşım İstanbul Üniversitesi'nde PDR okuyor. Hocaların öğrencilerle çok mesafeli olduğunu söylüyor. Sanki vakıflarda iletişim daha iyi gibime geliyor. Bu yüzden sordum.

Ticarethane kılıklı olanlar için belki, çünkü onların gözünde öğrenciden ziyade müşteri konumunda olduğunuz için amaç haliyle sizi memnun etmek. Ama bana kalırsa mezun olduktan sonra "Ooo" dedirtebilecek bir okul kazanmanız önemli, hocalarla iletişiminiz de önemli evet ama mezun olduktan sonra diplomanızın önemi var. Ayrıca çalışkan, başarılı öğrenciyi sevmeyen ve takdir etmeyen bir hoca görmedim.

X