Üniversite öğrencisine geri ödemesiz 12 bin TL

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Hükümet, üniversitede çocuğu okuyan dar gelirli aileleri sevindirecek bir adım adıyor...
Sitene Ekle
universite-ogrencisine-geri-odemesiz-12-bin-tl-5053782.Jpeg

Aylık 200 lira alan zor durumdaki üniversiteliye bir defaya mahsus geri ödemesiz 12 bin liraya kadar para verilebilecek. Karar Resmi gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle hükümet, Resmi Gazete’de yayımladığı genelgeyle öğrenci burslarını 5 katına kadar artırma yetkisini aldı.

BİR DEFAYA MAHSUS OLACAK
18 Kasım tarihinde yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yüksek Öğrenim Burs Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe göre muhtaç öğrencilere 1 sefere mahsus 12 bin lira yıllık burs verilmesinin önü açıldı. Yönetmeliğin 10’uncu maddesinin altına eklenen 11/A bölümünde, “Bu yönetmelik uyarınca verilen yıllık burs miktarının 5 katını geçmemek kaydıyla muhtaç öğrenci-lere 1 defaya mahsus olmak üzere özel eğitim yardımı yapılabilir” denildi.

AYLIK BURS 1000 LİRAYA ÇIKIYOR
Üniversite öğrencilerine mevcut durumda Vakıflar Genel Müdürlüğü 2015’te aylık 200 lira geri ödemesiz burs verecek. Bu yönetmelikle birlikte 5 katına kadar ödeme yapılacağı için aylık burs miktarı bin liraya çıkacak.

milliyet

Ne güzel olmus. Keske bizlere de yapsalardi boyle bir guzellik. 5 binlira aldigim krediyi seve seve ! 8.500 lira olarak geri oduyorum. Ne guzel dünya !

Evet aslında mezun olup ödemeye gücü olmayan kişilerin kredi borcu silinebilir, birçok kişi faiziyle ödemek zorunda bırakılıyor ki faiz nedir? Yazık günah insanlara.

Bu haber sevindirici lakin aynı hassasiyeti borcu olanlara da gösterseler iyi olur.

15.000 lira kredi çektim. 3.sınıfım, şimdiden nasıl ödeyeceğimin derdindeyim.

15.000 lira kredi çektim. 3.sınıfım, şimdiden nasıl ödeyeceğimin derdindeyim.
tüm dar gelirli aileler aynı şekildeki,gelir yetmiyor kimsenin neden sesi çıkmıyor..herkezin cebinde kart herkez bankalara borçlu..en çok kredi reklamı var tvlerde..ülkeyi bu hale getirenler hallerinden memnun..halkın işi bankalarla:KK14:

ayy inşallah gelse de bi rahatlasak nasıl ödeyecem derdine düştüm valla

Çok güzel bir uygulama, destekliyorum
Ama umarım ihtiyaç sahiplerini bulur :(

Valla super bır uygulama olmus.
Helal olsunda bıze haksızlık olmadı mı. :KK59:

güzel bir uygulama hatta çok güzel bir uygulama
adaleti sağlamak içinde daha önce almış ama ödeme gücü olmayan öğrencilerin kredisi iptal edilsin
her ödemeyenin değil yanlız maddi durumlarına bakılsın , benim bir arkadaşın durumu iyiydi ama ödemiyordu mesela

Back
X