Üniversite mezunu işsiz!!

bencede evde oturup çalışman daha iyi olur, diğer türlü çok zorlanırsın...
hem diğer işi ne zaman olsan bulursun, biraz sabır lazım olabildiğince işinle ilgili yerler cv gönder,
ya bide gerçek var maşallah marmara üniversitesi mezunuymuşssun, bi tanıdık falan yok mu hani gerçek o bu ülkede iş toprpilsiz yürümüyo ne yazık ki(

Haklısın canım torpilsiz çok zor gibi geliyor.Malesef benimde torpil yapacak hiç kimsem yok

başvurduğun ıs emek harcayarak yapılacağı ıcın cok yorgun olursun ve ders calısmanı etkıler.. Evlilik kararını verdık bızde ama maddı planları kesınlestırmeden hayatımızı kurmaya kalktığımız ıcın cok sıkıntı ıcerısınde hıssedıyorum kendımı.. bence elıne ekmegını almayı bekle acele etme.. Banka sınavlarını takıp et kendı alanında da sansını denemelısın..

4 ay iş bulmak için kısa bir süre. İnsanı üniversiteden "Sen bu süper üniversiteden mezun oldun, kalifiyesin, her işi beğenme, sen şöyle süpersin, böyle bilmemnesin" diye gazlayıp gönderiyorlar, sonrası hayal kırıklığı... İnsanın neyle karşılaşacağını bilmesi lazım. Normal bir üniversiteden mezun olup kendine iş teklifi gelecek zanneden birini tanımıştım, güler misin, ağlar mısın?

Eğer imkanın varsa kesinlikle tezgahtarlık, kasiyerlik vb işlere girme. Hem canın çıkar hem iş sınavlarına konsantre olamazsın. Üstelik yarın bir gün bir banka mülakatına girdiğin zaman "Yok ben gişe görevlisi olmam, uzman olacağım" diyemezsin. Daha doğrusu desen de pek ciddiye almayabilirler. İnternet siteleri üzerinden yaptığın başvurulara dönüş gelme ihtimali düşük, çünkü tecrüben ve portföyün yok. Bankaların yaptığı genel sınavlara girmeyi denemelisin bence. Şartları sağlayan herkes başvurabiliyor ve gerekli puanı alan herkes de mülakata çağrılıyor. İlla torpil gerekli diye düşünme, torpilsiz de olur. Sen sınavlarına hazırlan, iş alanında okumalar yap, ekonomiyi takip et, mümkünse dil öğren, sınavlara gir. Bu arada da moralini yüksek tut, herkes aynı yollardan geçiyor. Allah yolunu açık etsin inşallah.

ahh seni çok iyi anlıyorum . Ben de marmara kimya öğretmenliği mezunum, yüksek lisans da yaptım.Boş durmadım okurken 3 sene de etüt merkeznde çalıştım(ki üstelik sigortasız Kpss ye hazırlandım; ama gel gör devlette öğretmen olmak benim branşımda çok zor koskoca ülkeye sadece 140 kişi alım yapıldı o 140 kişi içine giremedim .Özel okullara başvurularımdan sadece 1 tanesi mülakata çağırdı orada da tanıdık istediler kendi bünyelerinden kısaca torpilin var mı dediler ?
-YOK !
Ne oldu oku oku, birincilikle bitir okulları sonuç sıfır !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…