allah kolaylık versin 4 yıl iş aradım bende :) uyduruk işler yapma otur oturduğun yerde :) yoksa mümkün değil altından kalkamazsın :)) zamanı vardır çalış derslerine kızkardeşim çeko okudu maliye bk. müfettiş yardmclk sınavını kazandı mülakata girecek kpss ye de girdi tabikii..(2012 mezunuydu ) şimdi evde sınavlara hazırlanıyo devamlı..yani bunlarla uğraş vakit kaybetme :))hayatında başarılar :)Kızlar buhranlara gireceğim artık.Bi konu da tavsiyenizi istiyorum.Ben 2013 haziranda Marmara üniversitesi bankacılıktan mezunum 4 yıllık.Ama gel gelelim iş bulamıyorum.Bir çok yere, bankalara başvurdum yine bi dönüş yok.Bu yüzden kpss hazırlanayım dedim evde başladım da.Fakat çok uzun süre çalışamıyorum derslere.Sürekli bunları düşünüyorum ve 5 yıllık ilişkim var bu yazın nişan yapmayı seneye de düğün yapmayı düşünüyoruz( tabi ki parasal olarak uygun olursak kısmet yani).
Bir arkadaşım avm de çalışıyor ona sordum yine eleman arıyorlarmış.Çalışma saati 09.00-20.30.Maaş olarak da 1000+prim veriyorlarmış.Ailem pek istemiyor derslerine vakit ayıramazsın diye.İşten gelince çalışırım diye düşünüyorum.Evde çok bunaldım artık.Bi yandan nişan düğün içinde para biriktirmek istiyorum.Zaten yeterince aileme yük oldum üniv. okucam diye bi de düğünle uğraşsınlar istemiyorum.Sizce ikisini bir arada yürütebilir miyim? Bugünde oradaki müdür lisans mezunusun niye tezgahtarlık yapmak istiyorsun bunun için mi okudun dedi ve bu durum zaten koyuyordu bi de öyle diyince iyice moralim sıfır oldu
Nasıl bir ülkedeyiz ya benim durumumda binlerce insan var.Buradan da üniv. okuyacak olanlara sesleniyorum sakın iyi üniv diye iş imkanı olmayan veya kısıtlı olan bölüm seçmeyin . 2 yıllık olsun geçerli bölüm olsun o kadar.En çok hangi bölüme ihtiyaç varsa araştırın o bölüme yönelin.Yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler.
daha mezun olalı çok olmamış canım. bu işler biraz klasik olacak ama kısmet işi.
kimi hemen istediği gibi okuduğu alanda bir iş bulur. kimininki biraz zaman alır.
ne demişler geç olsun güç olmasın. hem kpssye çalışmaya başlamışsın.
bence paraya çok ihtiyacın yoksa tezgahtarlık yapma. kendi alanından iş bakmaya devam et ve kpssye çalışmaya devam et.
İşte bende belki çalışırsam psikolojik olarak iyi gelir diye düşündüm ama ne kadar mantıklı bilmiyorum saatleri beni çok düşündürdü vakit kalmazsa derse diyeMezun olali 4 ay olmus.. Seni anliyorum, bende aynen senin gibi cildiriyordum is bulamadim diye. Bende Aralik 2012 mezunuyum. Hemen mezun olur olmaz is bulmam lazimmis gibi bir psikoloji icersindeydim ve bu beni mahvetti. Ben daha once hemsirelik okuluna gidiyordum. Annem ve ablam hemsireler, onlar hemsire olup daha okulu bitirmeden is bulmuslardi. Ben hemsireligi sevmedigim icin yarida birakmis, sonrada ekonomi bitirmistim. Geceleri agladigimi bilirim ise yaramaz bi bolum bitirdim bilmem ne diye. Ben dayanamadim bi depoda ise girdim normal isci olarak Mart ayinda. Iyi ki de girmisim bana ilac gibi geldi. Bir taraftan da aynen senin gibi kpss ye calisiyordum. Cok gecmeden baska bi rise girdim. Bak bu isler gercekten kismet isi. Aramaya devam et yilma sakin. Bir yer oluveriyor. Canina cok yuklenme. Arayan insane mutlaka birsey bulur. Bu arada iscilik yaptigim depoda benim gibi universite mezunu insanlar vardi. Hepimiz orayi gecici istasyonumuz olarak goruyorduk. Bos oturmaktansa bi yandan calisip, bir yandan aramalara devam etmek insane psikolojisine iyi geliyor. Asabini bozma. Yarin oburgun bi yere girip, gunde 8-10 saat calismaya basladiginda bu bos gunleri cok arayacaksin. Ve ayrica asla 1000 liraya seni kafadan 11 saat calistiracak yerlere grime derim. Asla degmez.
Canım bende senin gibiyim 4 yıllık işletme mezunuyum 2012 kpss ye girdim olmadı iş aradım bulamadım bakmadığım yerler kalmadı lise mezunu arayan yerlere yada satış danışmanlığı için gittim evde durmuyım diye bu seferde siz iki gün sonra iyi iş bulursunuz gidersiniz yok bize fazlasınız diyen bile oldu..
Bende şimdi kursa gitmicem ama evde hazrlancam kpss ye işte eğer çok kafama yatan bir şey olmazsa özel sektör istemiyorum ...Bence sende kpss ye odaklan hem çalşmak hem ders zor bide mağazalar haftasonuda çalıştırıolar hani haftaiçi 5 gün olsa oda bi derece ama sen bilrisn ...hakkında hayrlısı olsn
tatlım bu başlığı buraya açmak için çok acele etmişsin.daha yeni mezunsun.eğer kpss gibi bir hedefın gercekten varsa aman diyim ihtiyacın yoksa girme işe falan.yapamazsın adapte olamazsın.sonra daha cok strese girersin.ben kpssye hazırlanırken dershanenın tekınden teklif aldım.ama baktım ölçtüm tarttım bana ne kadar faydası olur ders vermenin nereye kadar dedim ve kpssye verdim kendimi.sakın karıştrma aklını
Düşündüm canım şu an alım yapan yerler az ve internet üzerinden yaptığım hiçbir başvuruya olumlu cevap gelmiyor.Gel görüşelim bile demiyorlar.Canım gişe asistanlığını falan düşünmedin mi hiç? Çünkü içerde yükselme imkanın da var, aynı zamanda tezgahtardan çok daha fazla seni memnun ve tatmin edecek ve tabii ki senin bölümünle alakalı bir kurumda olcaksın en azından. Hem maaş hem de şartlar açısından da daha olumlu bir konumun olur.
Ayrıca, çok da geçerli ve istihdam açısından da gayet avantajlı bir mesleğin var bence bu kadar umutsuz olma.
Düşündüm canım şu an alım yapan yerler az ve internet üzerinden yaptığım hiçbir başvuruya olumlu cevap gelmiyor.Gel görüşelim bile demiyorlar.
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım sayılır. yani uzun zamandır forumu okuyorum ancak pek bişeye yorum yapmadım. senin durumun bana çok tanıdık geldi. aynı durumu bende yaşadım. tam 1,5 sene. ve bu 1,5 sene her gün düşünmekle geçti. aslında nerden, hangi bölümden mezun olduğun vs de önemli değil biliyor musun? biraz kader kısmet. inan bana. sevdiğim alan olduğu için ilk 1,5 sene doğumla uğraştım, sonra torpil olayları vs derken kadro konusunda haksızlık yapıldı orada bana. o kadar zaman parasız klinikle uğraşmama rağmen hemde. ailemin de benim de emeğimi hiç saydılar.. bi kaç ay sonra doktora için bi nevi burs kapsamında enstitü kadrosu istediler hocalar bana. doktoran bitince kadronda bitiyor. biraz vicdanen rahatsız oldular sanırım yaptıkları haksızlıktan.. ama kader kısmet işte.. tam da aynı gün ben öypden tıp fak. anatomi kadrosu kazandığımı öğrendim, hem de kendi memleketimde yine.. yani kader, kısmet.. emin ol sen neye emek verirsen ver sana geri dönüyor. geç olsun güç olmasın demişler ya, inan doğru. ailenin kıymetini bilmek gerek ve sorumluluklarını yerine getirmek, kendine bi hedef koy ki kpss demişsin, olabilir, ve emek ver. kalbini temiz tut emin ol en iyisi seni bulacaktır. ne demişler Allah kullarına 3 şekilde cevap verir; Hayır der daha iyisini verir, Evet der istediğini verir, Bekle der en iyisini verir...