kızlarr ben utangaç heyecanlı biriyim üniversitede öğrennci aktif oluyo mu ders sırasında acaba 40 50 kişi olsa neyse eyvallah daaa 100 150 kişi oluyomuş:18: sunum filan oluyomuş kalkıp ders anlatıomuşsun gerçekten öyle miio zaman çok heycanlanırım yapamam kiii :18: ben sınavdan sınava çalışırım yıl boyu yatarım diye düşlüodum
çok beklersin canım =) Ders anlatma yok ya en azından biz de yok. sunum olayını da dert etme kolay atlatırsın :d sadece eşit ağırlık sözel bölümlerinde isen kıyafete biraz önem verebiliyor hocalar. Biz rahatız ama ya istersen kalk eşofman ile anlat
tatlımm korkacak bir şey yook :) bu dediğin bölümden bölüme değişir. benim bölümümde hocalar değil biz ders anlatıyorduk neredeyse. hemen hemen hergün bir sunumum oluyordu. ilk başlarda utanıyor, çekiniyorsun ama zamanla alışıyorsun. e ilk günler herkes seninle aynı durumda oluyor zaten birbirinizi alıştırıyorsunuz. ha ben giderim, sınavdan sınava okula uğrarım dersen öyle de yapabilirsin. ama o zaman üniversiteye gitmenin amacı ne olur ki? tadını çıkar, bilgilerini çoğaltmaya bak. bol bol hocalarından yararlanmaya bak. gitme amacını unutma. emin ol zamanla çok zevk alacağın bir şey haline geliyor. bana birisi öğretmen olup lisede ders anlatacaksın dese inanmazdım ama 4 sene anlata anlata ders anlattığım ilk gün çok rahat geçti. kendine güven. başarılar...
Şuan lisede misin ?
Ben sınavlara hazırlanıyorum,bi yerleşeyim de hergün anlatırım
Utanacak bişey yoktur diye düşünüyorum
Tabi bu sınıfın genel havasına da bağlı
Her bölümde oluyor mu bilmiyorum bu sunumlar
öğretmenlik seçersen bol bol sunum yapıyorsn,ders naltıyorsun bunu söyliyim
karakterin buna müsait olmasa da zamanla alışıyorsun yaparsın sen de
abboovvv ne kadan rahatsnızzz bölümün nedir acabbaa
:) sosyoloji okudum aynı zamanda da formasyon alarak öğretmen oldum. sana bir örnek anlatayım. bir arkadaşımız vardı sunum için çıktığında yavaş yavaaaşşş kızarmaya başlardı. böyle nokta nokta, bölge bölge kızarırdı. elleri titrerdi, sesi titrerdi. dördüncü senenin sonunda şimdi bir dershanede takır takır ders anlatıyor. ben de senin gibiydim ilk önceleri. şimdiden bunları düşünüp kendine zehir etme sakın. hepsi yeri geldiğinde oluyor.
ama çok saçma yaaa madem sen anlatcan sen öğretmen ol öğretmen anlatmicaksa onun işi ne orda
canım ama bizim gibi bölümlerde konuşmak, iletişimde bulunmak, derdini ifade ederek kendini anlatabilmek, tezini savunabilmek önem taşıyor. okuduğum kadarıyla iibf ağırlıklı tercih yapacaksın. eşim iktisat mezunu ve ben her gün sunumum var dedikçe şoka girerdi. ben dayanamam valla derdi. kendisi anca bir kaç kez yapmıştır, bunlardan biri de tez savunmasıdır :) için rahatlasın biraz.
Ya of ben de sunumlar yapmak, konu anlatmak istiyorum. Henüz 1. sınıfım böyle bişi yok malesef. Konu öğretmenlik değil topluluk önünde konuşabilme yetisi kazanma. Şöyle bi konferansda falan konuşmacı olsam da birazz heyecan yaşasam. Böyle heyecan yaşamayalı çok oluyo.
ayyy böyle tek kişi 100 kişinin önündee :44:
Kaç tane sunum yaptığımı ben bile hatırlamıyorumArtık bağışıklık kazanmış olmalıyız ki sürekli konu isterdik hocalardan notlarım yüksek olduğu için bana pek vermezlerdi son zamanlarda.
E biliyorlardı bu kız kalkar çatır çatır anlatır hehe. Ne hikmetse normalde ve derslerde çok sessizdimAlışıyorsun merak etme. Hem inan çok güzel bir duygu. Tabi o sunumu hazırlaması da ayrı zaman alıyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?