Sordugunuz sorularin cevabini bilmiyorum acikcasi ben ege uni de okudum acik ogretim ile ilgili bilgim yok. Fakat tavsiyem uzaktan degil orgun ogretim okumaniz. Uni ye meslek sahibi olmak icin gidiyoruz evet fakat tek faydasi bu degil. Kesinlikle o ortama girmeniz cevre edinmeniz ve birebir ogrenim gormeniz gerektigini dusunuyorum. İmkaniniz varsa normal bir sekilde okuyun ve o havayi soluyun derim.ben bu sene uniye hazirlanmayi planlıyorum ama kafamda cok fazla soru işareti var. Birincisi ailemin beni örgün eğitime gondereceginden cok supheliyim. Lakin istediğim bölüm sadece örgün egitim veriyor. Dil istiyorum lakin uniye normalden kaydolsam bile gidip gelmek cok zor olacak (İstanbul uni, 2 saat yol) öte yandan açıktan bir bölüm okusam hem tam istediğim bölüm olmayacak hem de is imkanı zayıf olacak. Sorularim var.
Birincisi her derse girmek zorunlu mu? Yani uzak oldugu icin her bölüme giremesem sikinti olur mu? İkincisi açıktan sosyal hizmetler okumak faydalı olur mu? Bu bolumde de ingilizcemi gelistirme fırsatı bulur muyum?
Ya iste olmaya da bilir aslinda yakınlarda bir buçuk saat mesafede bir iki okul var (Beykent ve İbni Haldun, ama özel üni, burs alamazsam sıkıntı) ama oraları da kazanamazsam ancak açıktan okuyabilirim.Sordugunuz sorularin cevabini bilmiyorum acikcasi ben ege uni de okudum acik ogretim ile ilgili bilgim yok. Fakat tavsiyem uzaktan degil orgun ogretim okumaniz. Uni ye meslek sahibi olmak icin gidiyoruz evet fakat tek faydasi bu degil. Kesinlikle o ortama girmeniz cevre edinmeniz ve birebir ogrenim gormeniz gerektigini dusunuyorum. İmkaniniz varsa normal bir sekilde okuyun ve o havayi soluyun derim.
Tabiki okuyun da nasil okursaniz okuyunYa iste olmaya da bilir aslinda yakınlarda bir buçuk saat mesafede bir iki okul var (Beykent ve İbni Haldun, ama özel üni, burs alamazsam sıkıntı) ama oraları da kazanamazsam ancak açıktan okuyabilirim.
Evet ama iste markete giderken bile yolumu gözleyen bi annem varken iki saat mesafeye tek başıma giderken illa ki ikna edebilmem gerekecek o da beni en cok zorlayan kısmı:')Arnavutköy Karaburun taraflarında mı oturuyorsunuz? İstanbul'da bir sürü üniversite var. Niye örgün okumayasınız ki?
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Eğitim Fakültesi Hadımköy'de.Evet ama iste markete giderken bile yolumu gözleyen bi annem varken iki saat mesafeye tek başıma giderken illa ki ikna edebilmem gerekecek o da beni en cok zorlayan kısmı:')
Sosyal hizmetler okuyup napcanben bu sene uniye hazirlanmayi planlıyorum ama kafamda cok fazla soru işareti var. Birincisi ailemin beni örgün eğitime gondereceginden cok supheliyim. Lakin istediğim bölüm sadece örgün egitim veriyor. Dil istiyorum lakin uniye normalden kaydolsam bile gidip gelmek cok zor olacak (İstanbul uni, 2 saat yol) öte yandan açıktan bir bölüm okusam hem tam istediğim bölüm olmayacak hem de is imkanı zayıf olacak. Sorularim var.
Birincisi her derse girmek zorunlu mu? Yani uzak oldugu icin her bölüme giremesem sikinti olur mu? İkincisi açıktan sosyal hizmetler okumak faydalı olur mu? Bu bolumde de ingilizcemi gelistirme fırsatı bulur muyum?
Boşa zaman kaybı. Bu dediğin meslekleri öğrense dört yıllık birçok bölümden iyi.Sosyal hizmetler okuyup napcan
Oyle yapacaksan gir kuafor un yanında guzellık uzmanının yanında
Hatta gelinlik terzısınde calıs zanaat ogren
Gercekten oyleBoşa zaman kaybı. Bu dediğin meslekleri öğrense dört yıllık birçok bölümden iyi.
Abla ben çalışmaktan bikmisim zaten. Yıllarca calistim. Hani okumak istememin sebebi içimde ukte kalmasın eğitimimi göreyim biraz da yabancı dilim gelissin. Kuaforcu olup ne yapacagim sanki asgari ücretle köle gibi calisacagim. Belki uni okursam daha iyi bir yerde calisma ihtimalim olur, hem egitimliyim diplomam var diyebilirimSosyal hizmetler okuyup napcan
Oyle yapacaksan gir kuafor un yanında guzellık uzmanının yanında
Hatta gelinlik terzısınde calıs zanaat ogren
Belki yurt çıkar ?ben bu sene uniye hazirlanmayi planlıyorum ama kafamda cok fazla soru işareti var. Birincisi ailemin beni örgün eğitime gondereceginden cok supheliyim. Lakin istediğim bölüm sadece örgün egitim veriyor. Dil istiyorum lakin uniye normalden kaydolsam bile gidip gelmek cok zor olacak (İstanbul uni, 2 saat yol) öte yandan açıktan bir bölüm okusam hem tam istediğim bölüm olmayacak hem de is imkanı zayıf olacak. Sorularim var.
Saydığın bölümleri veya açıktan herhangi bir bölümü okudan da bu dediklerin olmayacak ki? Boşuna zaman kaybetmiş olacaksın sadeceAbla ben çalışmaktan bikmisim zaten. Yıllarca calistim. Hani okumak istememin sebebi içimde ukte kalmasın eğitimimi göreyim biraz da yabancı dilim gelissin. Kuaforcu olup ne yapacagim sanki asgari ücretle köle gibi calisacagim. Belki uni okursam daha iyi bir yerde calisma ihtimalim olur, hem egitimliyim diplomam var diyebilirim
ben bu sene uniye hazirlanmayi planlıyorum ama kafamda cok fazla soru işareti var. Birincisi ailemin beni örgün eğitime gondereceginden cok supheliyim. Lakin istediğim bölüm sadece örgün egitim veriyor. Dil istiyorum lakin uniye normalden kaydolsam bile gidip gelmek cok zor olacak (İstanbul uni, 2 saat yol) öte yandan açıktan bir bölüm okusam hem tam istediğim bölüm olmayacak hem de is imkanı zayıf olacak. Sorularim var.
Kuaforcü dıye bısey yokAbla ben çalışmaktan bikmisim zaten. Yıllarca calistim. Hani okumak istememin sebebi içimde ukte kalmasın eğitimimi göreyim biraz da yabancı dilim gelissin. Kuaforcu olup ne yapacagim sanki asgari ücretle köle gibi calisacagim. Belki uni okursam daha iyi bir yerde calisma ihtimalim olur, hem egitimliyim diplomam var diyebilirim
Tesekkurler. Zaten anneme zorbalık yapmak gibi bir niyetim yok. Hatta ben teklif ettim ilk başta birlikte gideriz alışınca tek gitmeye baslarim diye. Anlatmaya devam ettim boyle. Annem de zaten asla gidemezsin demiyor ama gonlu el vermiyor iste. Kuafor meselesine gelince zaten yıllarca fabrikada çalıştım, makinaci oldum meslekse o da meslek. Benim amacım sadece o degil, eğitimimi tamamlamak istiyorum. Evet yabancı dil kursunu da gördüm ve fiyatı sanırım bi üniversite okumanın çeyreği kadar birseydir tahminimce. Ona da bakarim.Üniversitelerin uygun fiyatlı yabancı dil kursları var, haftasonu gündüz haftaiçi gündüz tarzı. Özel kurslara göre daha uygun oluyorlar. Bence bu şekilde bir kursa kayıt olabilrisin maddi imkanın el veriyorsa. Bu şekilde bir başlangıç yaparsan iyi olur.
Birde en büyük sıkıntın ailense, yani senin dışarıda zaman geçirmen onlar için endişe verici, rahatsız edici bir şeyse, böyle "ben gideceğim siz karışamazsınız" diye hareket etmek yerine onlarla özellikle annenle uzak yerlere gitmeye başla. Yukarıda yazdım hani kurs var, önce anneni al götür üniversite kampüsüne gezdir. Belediyelerin kurslarına gidin beraber. Dışarının senin için kötü olmadığını konuşarak değil, böyle eyleme dökerek anlat onlara.
Üniversite okumak yerine başka iş yap diye örnekler verilmiş ama hiçbir işin iş garantisi yok. O eskidendi, aman el işiyle yapılan iş öğrensin kendine hayrı olur. Yok gelinlikçi, yok kuaför. Zaten henüz sınava girmemişsin, önce yksye hazırlan, sınav puanını al, ona göre tercihini yaparsın.
Ben iki üniversite bitirdim istanbul'da. Çok eğlenerek çok keyifle üniversite okudum. Çok güzel zaman geçirdim. Çok güzel arkadaşlıklarım oldu, eğitim ve iş açısından gayet verimli oldu hayatım için.
Evde oturarak da zaman kazanmış olmuyorum ya, su depresyonumdan kurtulmak da bu kararimda önemli bir etkenSaydığın bölümleri veya açıktan herhangi bir bölümü okudan da bu dediklerin olmayacak ki? Boşuna zaman kaybetmiş olacaksın sadece