Un kurabiyesi yardimmmm:(

LoVe_GuL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
523
1
arkadaslar bugun un kurabiyesi yapttim, ilk kez yapiyorum zaten... guzel oldu fakat biraz sert oldu bunun biraz yumusak olmasi lazim deyilmi? birde benimkinin ustu siyah noktalar gibi oldu. sizde de öyle oldumu siyah nokta nokta? Turkiye deki, pastanede yedigim cok nefistti yumusak ve agizda dagailiyordu.. benimkinin ustunu neden siyah noktalar gibi oldu bi bileniniz varmi? yardim edin lutfen araya gitti...:1no2:

canim benim un kurabiyelerimde hep cok kotu olurdu deli olurdum sert olurdu biskuvi niyetine yerdik forumdan libyana nickli arkadasin verdigi un kurabiyesi tarifini yaptim mukemmel oldu birde onu dene derim benim daimi tarifim oldu:)

Un kurabiyesinin pişme süreside çok önemlidir cnm kesinlikle sararmadan yani beyaz haldeyken fırından çıkarman gerekir.Çok pişersede sert olur

benim yaptığım çok güzel oluyor istersen tarifini verebilirim cnm.
ağızda dağılıyor aynı pastanedekiler gibi oluyor. herkes hazırmı die soruyor .
ununu fazla koymıcaksın sanırıma.s.

Pişirme süresine dikkat etmen lazım ..Ayarı kaçırınca çok kötü bişey çıkıyor ortaya =D

Ununu çok koyduysan ve de fırında fazla kaldığı için sert olmuştur.

kizlar konumla ilgilenmeyeli baya bi zaman olmus kusura bakmayin lutfen
herkese cok cok tsk ederim ilgilendiginiz icin bi gun kesin yapttigim un kurabiyesinin tarifini yazacagim zaten netten bulmusttum ilk kez denemedim ama begenmedim kuzenimde begenmedi yuz seklinde belliydi...

canim cok tsk ederim tarifin icin mutlaka deniyecem...
yanliz ben bugday nisastasi koymadim sadece un koydum o yuzden galiba guzel olmadi...
bi keresinde trde pastanede yemisttim o kadar hosuma gittiki tadi....
yumusaciktti agizda dagiliyordu....
ayyy canim cektti simdi acikttim gece gececokacimcoook

Benim de annem çok harika yapar un kurabiyesini,çok beğennilen bir tarifi herkesce
250 gr margarin,1 su bardağı pudra şekeri (damak tadına göre ayarlanıyor),aldığı kadar un,1 vanilin (isteğe bağlı)
Liseye giderken baktım hep bu un kurabiyesini yapıyor,ne var bunda kolay diye hep bundan yapıyorsun dedi,o da bu sefer sen yapacaksın, bak bakalım kolay mı diye,neyse hamuru zorlukla topladım taneleleyip yuvarlamaya çalışıyorum olmuyor dağlııyor of ya bunu yapmak zormuş dedim,biraz sıvı yağ yardımıyla daha iyi topladım,3-4 tane yaptıktan sonra ben yapamayacağım senin olsun tamam kabul zormuş dedim.

canim sade un kurabiyeyi sert tutuyor fakat nisasta yumusak agizda dagilir birsekilde tutuyor yaparsan pisman olmazsin balim emin ola.s

canim gercektten un kurabiyesi yapimi zor daha ilk denemem de anladim bunusenağlamaa.s
pasta isini yapabilmek icin marifet lazim, el becerikligi cok önemli diye dusunuyorum

peki tatlim diger nisastalarda oluyormu? sartmi bugday nisastasi koymak?
bizde evde misirla, patates nisastasi var bunlar la olurmu`?CADIARZU

canim ortada bir tarif varsa bunun disina cikilmamali bence tarifa sadik kalasinki oda sana sadik kalsin demi ama,ben oyle dusunuyorum un nisastasi varsa icinde demekki ondan olacak ben diger nisastalari hic denemedim canim onun icin birsey diyemeyecegim
bilmiyorumkismile

canim gercektten un kurabiyesi yapimi zor daha ilk denemem de anladim bunusenağlamaa.s
pasta isini yapabilmek icin marifet lazim, el becerikligi cok önemli diye dusunuyorum

aynen un kurabiyesi diğer kurabiyelere göre zor ama zor olduğu kadar da güzel (El hararetiyle yapıldığı için olsa gerek zorluğu). Bir keresinde 8-10 tane yemiştim(,ama malum içinde 1 margarin var midem bulanmıştı ondan sonra yapmadım bir daha böyle.

Bir keresinde de anneme ölçüyü fazla tutup hamuru ikiye ayırarım dedim.Birazını beyaz,birazını kakaolu bir kısmını da iki renkli yapmıştık.Hele kakaolu olanlara ceviz de katmıştık,annemin arkadaşı hayran kalmıştı fikrime.

dogru canim haklisin benim bazen tariflere uymadigim oluyor:kedi:
demek o yuzden sadik kalmiyorlar yapttigim pastalar... mesela pasta icin gereken malzeme yoksa evde, bende dusunuyorum onun yerine,ne koyabilirim diye...
anladim canim ya senin vermis oldugun tarifi henuz deniyemedim cunku hic firsatim olmadi ev isi, misafir derken öyle kaldi....ama deniyecem yakin zamanda sonucunu da sana söylerim kesin... -tatlicadiarzu-

aynen canim öyle...
bende istte ilk trde tadmisttim, tadini daha önce hic yememisttim un kurabiyesi ni cok hosuma gitti ici yumusaciktti agizda dagiliyordu.....
halen tadi damadigim da bu yaz gidersem trye ye bol bol yerimcokacimcoook
margarin dedin de daha önce bu sitede, okumusttum un kurabiyesine bi margarin giriyormus ismi biskrem diye bi margarin, adi tam olarak aklimda deyilde...CADIARZU
Iyi fikir tatlim bende yaparsam bi dahakine öyle denerim bakalim nasil olacak tsk ederim fikrin icinopuyorumnanaktan

Biskin margarini canım (netten baktım adını),ama biz normal margarinden yapıyoruz.Rica ederim ayrıca,çok değişik ve çeşitlenmiş oluyor.1 taşla 3 kuş misali.Ama bana göre kakaolu karışım beyaz hamurdan daha çok şeker alıyor.Sonuçta kurabiye göze ve aynı zamanda damağa da hitap edebilmeli diye düşünüyorum.

Evt,canim Biskin margarin adi pek hatirlayamadim kus.bakma...
deyisik seyleri severim her zaman yenilige acigimdir...
Insan yeni fikirler urete, urete tecrube sahibi oluyo kendinceyerimseniben
haklisin bence kakao aci ve agir oldugu icin fazla seker gerekiyo demek?
ama deyisik ve guzel bi fikir bana göre....kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…