http://i0912.hizliresim.com/2009/12
/28/3550.jpg
birde bu tarifi dene canim ayrica un kurabiyesini cok fazla firinda birakma pembelesmeden alman lazim fistigim
http://www.kadinlarkulubu.com/bisku...agizda-dagilan-nefis-un-kurabiyemresimli.html
canim cok tsk ederim tarifin icin mutlaka deniyecem...
yanliz ben bugday nisastasi koymadim sadece un koydum o yuzden galiba guzel olmadi...
bi keresinde trde pastanede yemisttim o kadar hosuma gittiki tadi....
yumusaciktti agizda dagiliyordu....
ayyy canim cektti simdi acikttim gece gececokacimcoook
canim sade un kurabiyeyi sert tutuyor fakat nisasta yumusak agizda dagilir birsekilde tutuyor yaparsan pisman olmazsin balim emin ola.s
Benim de annem çok harika yapar un kurabiyesini,çok beğennilen bir tarifi herkesce
250 gr margarin,1 su bardağı pudra şekeri (damak tadına göre ayarlanıyor),aldığı kadar un,1 vanilin (isteğe bağlı)
Liseye giderken baktım hep bu un kurabiyesini yapıyor,ne var bunda kolay diye hep bundan yapıyorsun dedi,o da bu sefer sen yapacaksın, bak bakalım kolay mı diye,neyse hamuru zorlukla topladım taneleleyip yuvarlamaya çalışıyorum olmuyor dağlııyor of ya bunu yapmak zormuş dedim,biraz sıvı yağ yardımıyla daha iyi topladım,3-4 tane yaptıktan sonra ben yapamayacağım senin olsun tamam kabul zormuş dedim.
peki tatlim diger nisastalarda oluyormu? sartmi bugday nisastasi koymak?
bizde evde misirla, patates nisastasi var bunlar la olurmu`?CADIARZU
canim gercektten un kurabiyesi yapimi zor daha ilk denemem de anladim bunusenağlamaa.s
pasta isini yapabilmek icin marifet lazim, el becerikligi cok önemli diye dusunuyorum
canim ortada bir tarif varsa bunun disina cikilmamali bence tarifa sadik kalasinki oda sana sadik kalsin demi ama,ben oyle dusunuyorum un nisastasi varsa icinde demekki ondan olacak ben diger nisastalari hic denemedim canim onun icin birsey diyemeyecegim
bilmiyorumkismile
aynen un kurabiyesi diğer kurabiyelere göre zor ama zor olduğu kadar da güzel (El hararetiyle yapıldığı için olsa gerek zorluğu). Bir keresinde 8-10 tane yemiştim(,ama malum içinde 1 margarin var midem bulanmıştı ondan sonra yapmadım bir daha böyle.
Bir keresinde de anneme ölçüyü fazla tutup hamuru ikiye ayırarım dedim.Birazını beyaz,birazını kakaolu bir kısmını da iki renkli yapmıştık.Hele kakaolu olanlara ceviz de katmıştık,annemin arkadaşı hayran kalmıştı fikrime.
aynen canim öyle...
bende istte ilk trde tadmisttim, tadini daha önce hic yememisttim un kurabiyesi ni cok hosuma gitti ici yumusaciktti agizda dagiliyordu.....
halen tadi damadigim da bu yaz gidersem trye ye bol bol yerimcokacimcoook
margarin dedin de daha önce bu sitede, okumusttum un kurabiyesine bi margarin giriyormus ismi biskrem diye bi margarin, adi tam olarak aklimda deyilde...CADIARZU
Iyi fikir tatlim bende yaparsam bi dahakine öyle denerim bakalim nasil olacak tsk ederim fikrin icinopuyorumnanaktan
Biskin margarini canım (netten baktım adını),ama biz normal margarinden yapıyoruz.Rica ederim ayrıca,çok değişik ve çeşitlenmiş oluyor.1 taşla 3 kuş misali.Ama bana göre kakaolu karışım beyaz hamurdan daha çok şeker alıyor.Sonuçta kurabiye göze ve aynı zamanda damağa da hitap edebilmeli diye düşünüyorum.