Bebek Beslenmesi Umut'umun tarhana çorbası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
Çok zayıf ve çok iştahsız bir oğlum olduğu için bütün tarifleri hep daha besleyici hazırlamaya çalıştım.oğlum tarhanayı çok seviyor ama ben sade pişirilmiş tarhana çorbasını hazır çorbadan farksız buluyorum.size oğlumun en sevdiği çorba tarifini yazayım. Bir kabın içinde 1yumurta,yarım su bardağı yoğurt,2kaşık tarhana,2su bardağı suyu çırpma teliyle çırpın,tarhananın çözülmesi için 10dakika kadar bekletin.bir tencerede yumurta büyüklüğünde kıymayı 1tatlı kaşığı yağla kavurun,üzerine minik doğranmış 1çorba kaşığı kadar soğan ekleyin.soğan yumuşayınca kasedeki tarhanalı karışımı azar azar döküp sürekli karıştırın,1çorba kaşığı tel şehriye ekleyin,şehriyelerpişinceye kadar karıştırarak kaynatın.üzerine azıcık kuru nane serpin,azıcık tereyağı veya zeytinyağı ekleyip yedirin.bebişinize afiyet olsun

çok güzel elinize sağlık yarın denicem bende, yumurtayıda çaktırmadan yedirmiş olurum umarım sever

çok beğendim tarifi. hemen kaydettim bilgisayarıma. zamanı geldiğinde kızım için mutlaka yapacağım.
teşekkür ederim paylaştığınız için. varsa başka tariflerinizi de özelime mesaj atabilir misiniz?

Super bir tarif canim.Aslinda tarhanayi yaptirken icine un cavdar unu ve soya unu kattirarak yaptirabilirseniz guzel olur kof bebekler yerine saglikli bebeklerimiz olur ben yaptiriyorum cok iyi oluyor gelisimi icin

vaay süper çorba..elinize sağlık :) bunu ben bile severek yeriimm :)) bende yapacağım..kızım koca kız (19 aylık) ama lezzetli bişeye benziyo :)

Super bir tarif canim.Aslinda tarhanayi yaptirken icine un cavdar unu ve soya unu kattirarak yaptirabilirseniz guzel olur kof bebekler yerine saglikli bebeklerimiz olur ben yaptiriyorum cok iyi oluyor gelisimi icin

canım ben mersinliyim,bizim yemek kültürümüzde tarhana yok,o yüzden öyle yaptırabildiğim kimse yok.ancak burda istanbulda bir tanıdığın evinde görünce oğlum için istiyorum azıcık.yada yapmıs ta satan birini bulursam alıyorum.özel malzeme kattırma şansım olmuyor

vaay süper çorba..elinize sağlık :) bunu ben bile severek yeriimm :)) bende yapacağım..kızım koca kız (19 aylık) ama lezzetli bişeye benziyo :)

zaten benim koca bebeğim de 23aylık:) biz de oglumla karşılıklı yiyoruz.yalnız oğlum için epey katı pişirdiğimden kendi yiyeceğimi sulandırıyorum

Bebek Mamasının Malzemeleri
•1 çay bardağı aşurelik buğday
•1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
•4 su bardağı su
•İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez (Bal yalnızca 12 aylıktan büyük bebeklerin kullanımı için uygundur)
Bebek Maması Yapımı
Buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin. Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın. Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.

Ben bu bebek mamasının içine öğütücüde un haline getirdiğim ceviz, badem yada kabak çekirdeği katıyorum. Böylece bebek maması bir çok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale geliyor. Mesela kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin. Ve çinko bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bir mineral.

dun yaptim ve super oldu icine 1 buyuk boy patates attim kaynattim sonra ezdimyedi sipa bayila bayila.Ekmekde koyarak yapicam birdahaki sefere.Tesekkur bu guzel tarif icin canim

canım ellerine sağlık bende haftasonu deneyeyim naptıysam tarhanayı yediremiyorum
hoş bende sevmiyorum da:)içine tel şehriyede atıyorsun demek.bende denicem mutlaka teşekkür ederiz

Hepinizin bebeklerine afiyet olsun arkadaşlar.aşure tarifi veren arkadaşa da teşekkür ederim,iyi fikir,zaten aşure zamanı,gelen aşurelerden blendırda püre yapıp yedirdim.
Fırsat buldukça buraya özellikle az yiyen bebekler için besleyici tarifler ekleyeceğim.böyle tarifi olan arkadaşlarda eklerse duacı oluruz.öyle bir dert ki iştahsızlık sorunu,çeken anlar.
Oğluma normalde şu mısır unlu bebek kahvaltısından hazırlıyorum,bilmeyen varsa onu da yazarım,arada sırada da değişiklik olsun dİye hazırladığım tatlı kahvaltı tarifi var onu yazayım.
2bıldırcın yumurtası veya 1tavuk yumurtası
yarım su bardağı süt
1çay kaşığı tereyağı
1tatlı kaşığı mısır ununu bir tavada çırpıp muhallebi gibi pişiriyoruz.bir kaseye alıp biraz ılıttıktan sonra
1çorba kaşığı bal
yarım muz püresi
1tatlı kaşığı rondoda çekilmiş kuruyemiş (ceviz,fındık,badem vs)
ekliyoruz.mutlaka yediriyoruz süper bir tarif.miktarlarda oynama yapabilirsiniz,balı fazla bulduysanız ya da sütü muzu arttırmak isterseniz size kalmış.

Canım tarhana çorbası tarifinde kıyma var,kıyma vermeye başladıysan verebilirsin,8,9 ay gibi.birde 1yaşından küçükse yumurtanın akını ayırırsın.
Yukarda yazdığım muhallebiyi de (tatlı kahvaltılık diye yazmışım) yine bebeğinin ayına göre ayarlarsın,1yaşından küçükse bal yerine şeker,pekmez,reçel normalde kullandığın neyse onu koyarsın,yine yumurta akını ayırırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…