Sagol canim

Oncelikle raporlu yaptirmak istersen 3 yil evlilik, 900 gun sgk prim ve 2 asilama sarti var. Surece ekimde basladim. Kasim ve aralikta 2 kez asilama oldum raporlu. Ilaclarin yarisini karsiliyor, asilama ucretsiz.
Sonra ocak ayinda tup bebege karar verildi ve 3-4 gun icinde raporum cikti tedaviye baslandi.
Ocakta yumurta toplamam oldu sonra 2. Adetinde gel dediler . Dondurulmus embriyo transferi yapilacak. Adetimde Gittim. Cuma gunu 1 ay etkili lucrin ifne vurdular ve bazi takviyeler verdiler. 1 ay sonra gel dediler transfer icin ilaca baslanacakmis.
Toplamda raporlu 26 bin tedavi, 8 kusur bin ilac, 5 bin de embriyo dondurmaya verdim.
Ben ozel randevu ile gitmedim poliklinik hastasi oldugumdan Ozge hoca ile devam ettim. Iyi bir doktor ama genelde rutin muayeneleri asistanlar yapiyor. Cok kalabalik ve soru sormak bile zor olabiliyor. Orda bir hemsire var ama o cok tatli bu seferkinde ayrintili her soruma cevap verdi. Zaten muayene oluyorsun seni disari aliyorlar doktora danisip sana yol haritasi ciziyorlar. Yumurta boyutu ve rahmin durumuna gore doktor tedaviyi ilac dozunu belirliyor ama her muayeneyi doktor bizzat kendi yapmayabiliyor. Fakulte oldugu icin derste / sinavda olabiliyor hocalar veya islemde olabiliyorlar. Bu gibi durumlarda doktorun gelmesini bekleyebiliyorsunuz 1 saat falan.
Ben rapor cikarip ozelde yaptiracaktim. Ama ilkinde turmama durumlari da olabiliyor hemen yuksek bir maddi yukun altina da girmeyelim diye ilk denemeyi devlette yapmaya karar verdim. Su anlik buradan %80 memnunum denilebilir. Ilgi/aciklama eksikligi ve kalabalik dezavantaj maalesef ama yapacak birsey yok.
Allah yuzumuzu kara cikarmasin insallah. Zorlu ve uzun bir surec. Umarim emeklerimizin karsiligi bosa cikmaz