Erkek İnfertilitesi umutsuzluk,inanç ve mutlu son..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

prenses0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
37
3
98
Adana
selam arkadaşlar öncelikle.uzun zamandır giremedim foruma evde pc olmadıgı için.daha önceki mesajlarımda hikayemi yazmıştım ama şimdi kısaca özetleyip sonucu yazacagım.lütfen okuyun arkadaşlar,okuyun ki asla umudumuzu yitirmememiz gerektiğini görün..işte hikayem..
biz eşimle 16 ay oldu evleneli.eşim 37 bense 33 yaşındayım.evlendikten sonra aradan 3-4 ay gecip cocugumuz olmayınca yaşımızında epey oldugunu düşünerek doktora görünmeye karar verdik ikimizde.doktor bende bişey olmadıgını,eşiminse varikosel sorunu(tek taraf)söyledi ve sperm testi istedi.çıkan sonuçlar kaynar suları döktü başımızdan aşagı :
toplam sperm 2 milyon
ileri hızlı 0
yavaş hızlı yüzde 20
hareketsiz yüzde 80..
bu sonuçlardan sonra alel acele ameliyat oldu eşim 29 eylül 2011 de,doktor iyi ya da kötü her sonucun cıkabilecegini söylemesine ragmen.ameliyatı araştırdık ve mikrocerrahi yöntemiyle olduk bu arada.ameliyattan en az 6 ay sonra tahlil yaptırmamızı istedi doktor,çünkü sonuçlar en az 6 ay,en anlamlı 1 yıl sonra belli olurmuş.biz bu 6 ay içinde neler yapmadıkki,çeşitli karışımlardan tutunda,yok havuç kürü yok keçiboynuzu pekmezi..kısa keseyim,6 ay sonra sperm tahlili yaptırdı eşim ve şu sonuçlar cıktı ;
toplam sperm 29 milyon 500 bin
ileri hızlı 0
yavaş hızlı yüzde 29
hareketsiz yüzde 71..
sayıda gerçekten anlamlı artış yakalamış ama ileri harekette hala büyük problem yaşıyorduk.ileri hareket 0 dan bi türlü cıkmıyordu.eşime trental verdi doktor ve 3 ay sonra tekrar kontrol istedi.eşim bu hapıda kullandı yaklaşık 4 ay ve daha sonra bi yerden tesadüf bişey duydu.eşim romatizma(ankilozan spondolit)hastasıydı ve kullandıgı salazoprin isimli hapın spermi her yonden(hem sayı hem hız) olumsuz etkilediği söylenmiş kendisine bu hapı kullanıp cocuk problemi yaşayan başka bir arkadaşı tarafından.eşim romatizmal agrılarını epey sert bir biçimde yaşama pahasına hemen kesti salazoprin kullanmayı.(bu dediğim yaklaşık 3 ay önceydi)..ve yaklaşık 1 ay öncede son kontrole gittik eşimle..tekrar test yapıldı eşime ve şu sonuçlar cıktı ;
toplam sperm 61 milyon 250 bin
ileri hızlı yüzde 9
yavaş hızlı yüzde 71
hareketsiz yüzde 20..
gerçekten sevinmiştik sonuçlara.doktorda baştan beridir bizi takip ettiği için bu sonuçlar onuda şaşırtmıştı epey."direk tüp diyecektim ama bu sonuçlardan sonra 1-2 ay daha deneyelim olmazsa aşılamaya geçelim" dedi.tamam dedik ve o görüşmeden sonra(adetimin ilk günüydü)tam 42 gün geçti.normalde 27-30 aralıgında adet görmem gerekiyordu ve normali 12-14 gün gibi geçmiştik.internetten hamilelik belirtilerini araştırdıgımda herşey o kadar benzeşiyordu ki,gögüslerimde ki aşırı hassasiyet,ruh halimdeki ani gel gitler,belimin agrıması,devamlı uyku hali,2-3 gün süren belli belirsiz adete benzemeyen cok az miktarda kahverengimsi lekeler..42. gün yani bu pazartesi,eşimle karar verdik test yaptırmaya ve saglık ocagına giderek kan verdim,ertesi gün sonucu vereceklerini söylediler.biz 1 gün boyunca akla karayı sectik,birbirimize belli etmiyorduk ama "ya değilse" şüphesi içimizi kemiriyordu.öyle ya,eger sonuç olumsuz cıkarsa birde başımıza adetin olmaması gibi önemli bi sorun cıkacaktı bu derdin içindeyken.dün doktorun karşısına cıktık,doktor bilgisayara sonuç için yaklaşık 20 sn baktı ve(bize göre 20 yıl) sakin bir şekilde o kelimeyi söyledi : "POZİTİF"..!yıkılacaktık oraya sevinçten.hemen ordan cıkıp hastaneye jinekologa yöneldik,öyle ya hep dışardan duydugumuz "dış gebelik vb"..şeylerden korkuyorduk.doktor ultrasonla baktıktan sonra 5 haftalık hamile oldugumu ve dış gebeliğin söz konusu olmadıgını kesenin tam rahmin ortasında oldugunu söyledi,yani herşey yolundaydı..
çok şükür dünden beridir havalara uçuyoruz eşimle..çok sıkıntı çektik şu 16 aylık kısacık sürede,ama kurban oldugum Allahım demek ki herşeyi zamanı geldiğinde veriyormuş..
işte hikayem bu kızlar,biraz uzun oldu belki hikayem sizlerden bu kadar uzun yazıyı okuttugum için özür diliyorum.ama sevincimi herkesle paylaşmak istedim.dahada önemlisi şu,umudunuzu asla ve asla kaybetmeyin kızlar çünkü stres bu işin baş düşmanı gerçekten.biz eşimle hep dıştan gelen alaycı seslere kulagımızı kapadık,hep destek olduk birbirimize..hepinize tez zamanda hamilelik haberleri diliyorum arkadaşlar..

Çok sevindim... Allah sağlıklı bir şekilde kulağına almayı nasip etsin inşallah... Darısı olmayanlara inşallah dualarımla...

Çok sevindim... Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah... Darısı olmayanlara inşallah dualarımla...

canim hayirli olsun bebisin..insallah boyle mucizelerde bizim basimiza

allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşalla darısıda hayırlısıyla bizlere olsunnnn:)

teşekkür ederim hepinize kızlar,kurban oldugum rabbim günü zamanı gelince güldürüyor insanı.sabretmeyi ve eşiyle birlikte herşeye beraber gögüs gerebilmeyi bilsin insan yeter ki..

Ne guzel canim gercekten de sabirla inancla mutluluguna kavusmussun.Darisi bizim basimiza diyelim.Bizimde 2 milyon ve artik tup dusunmeye basladim ki doktorlar tup icin bile yeterli degil diyorlar bende bazi kurler yapiyorum ameliyat sonrasi durumumuzu halen bilmiyorum.Siz ameliyattan kac ay sonra hamile kaldiniz

canım kusura bakma epey gec oldu biliyorum ama bi türlü giremedim internete uzun süredir.eger yanlış hatırlamıyorsam 11 ay civarı falan olmuştu ameliyattan sonra hamile kalışım..

ayy tüylerim diken diken okudum her kelimesini benim eşimde ankilozan spondilit hastası ve salazoprin kullanıyor gerçi biz daha çok yeni evliyiz 2 ay olucak eşimde internetten araştırdığına göre bu romatizma rahatsızlığı çocuğa geçiyormuş çok istiyoruz ama bi endişe var bizimde içimizde kısmet olursa yarın ramatoloji doktoruna gidecek ve her detayı soracak inşallah bizde sizin gibi mutlu sonuçlara ulaşırız bu arada rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah hayırlı bir evlat olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…