Senin de pkolu olduğunu bilmiyordum Benim embriyoların az gelişmesinin başka sebepleri de vardır illaki İnşallah seninkiler sayıca çok ve kaliteli olur. Bol hücreli embriyolar oluşur.Benim oluşan 6 embriyonun durumu iyi.3.gününde 8,9,10 hücreli oldular.Çözüldükten sonra 2 gün daha takip edecaklermiş İnşallah bir sorun olmaz. Sen daha önce aşılama denedin mi yoksa direkt
tüp bebek mi deniyorsunuz?
CANIM seni üzecek bişey söylemek istemedim. kırmadım umarım seni . ben sadece doktorun söylediklerini ilettim . senin dediklerinden farklı olunca şaşırdım .
çok güzel 6 emrbiyon güzel gelişmiş. çözerken tek çözecekler demi ? hepsini birden değil . yoksa hepsi çözülüp 1i transfer edilip diğerleri tekrar mı dondurulacak . bildiğim kadarıyla dondurulmuşlar kullanılırken üzerine bir jel sürülüyormuş çözünürken bir özelliğini yitirdiyse daha kolay tutunsun diye. onu da sor istersen . umutun web sitesinde okumuştum . kaç yaşındasın ? tek embriyo mu olcak ?
biz direk tüpe geçiyoruz canım . sperm sayı ve hareketinde sorun oldugu için aşılama gereksiz dediler hep . o yüzden ilk tüp tedavimiz olcak nasipse.
çok teşekkür ederim yardımın için bi soru daha sormak istiyoruum rapor almak için 2 micro yeterlimi aşılama yaptırmadım nasıl oluyor anlamadım aşılama mı olması gerekiyor
tabi bildiğim şeyleri cevaplarım arkadaşlar neden buradayız ? destek için :)
tatlım önce şunu aydınlatayım ...
aşılama : yumurtaların dışarıya alınmadan , erkek sperm hücrelerinin kadın vajinasından enjekte edilmesiyle yapılan bir yöntem . sperm sayısı 20 milyon üzerinde uygulanabilen bir yöntem .
tüp bebek : yaklaşık 30 yıl evvel yapılmaya başlanan bir yöntem. yumurtaların ve sperm hücrelerinin tek bir kap içersinde döllenmesinin beklendiği , döllenebilen embriyo var ise onların transferinden oluşan bir yöntem .
microenjeksiyon: 1 kadın yumurtası içerisine 1 erkek sperm hücresinin enjekte edilerek yapay bir döllenme sağlanmasıyla oluşan embriyorların kadın rahmine bırakıldığı bir yöntem . azospermi , oligospermi durumlarında yani erkek inferlititesi durumlarında uygulanılan , en hareketsiz yada en morfolojisi düşük spermin bile döllenmeyi sağlattırıldığı bir yöntem . döllenme şansı çok yüksek tutunma başka kriterlere bağlı .
şimdi şeker... devlet yasasında diyor ki , bir ton şartlar koyuyor. erkek sperm hücresi eğer 5milyon üzerinde ise 3 defa aşılama yaptır. onlardan da netice alamadınsa bunları belgele. diğer şartlarında tutuyorsa heyet raporu almak için müracaat et diyor.
lakin bizim gibi sperm sayısında 5milyon altı ise ve hareketi de sorunlu ise zaten ürologlar yönlendiriyorlar aşılamaya gerek yok direk tüp denemelisiniz diyorlar.
eğer size de bu şekilde bir açıklama yapıldı ise aşılama vs yaptırmadan ki tabi şartları tutuyorsanız direk tüp bebek için heyet raporu alabilirsiniz.
bu rapor alımım sırasındaki tüm aşamaları geçmişte adım adım yazdım arkadaşlara ışık olsun diye oradan okursun . takılırsan yine yardım ederim .
:)
deryaberilcim,fetih suresi var,mesela ben 30 yasındayım 1 fetih suresini ben okudum 29 arkadasımada dagıttım herkes 1 er tane okudu,1 hafta içinde bitirdik,ondan sonra 1 arkadas var onun halası bu fetih suresinin duasını yapıyormus ben naısl oldugunu pek bilemiyorum ama yakınında kuran ı iyi bile biri varsa oda bilir zannedersem.böylece duam okundu canım,ayriyetten ondan öncede ayetel kürsü okumustu kk da arkadaslar saolsunlar duamızıda etmiştik.ve ben yumurtalarım gelişirken yusuf suresini okudum arkadaslar aksamları 7 gün devam ettim.ve hep inandım,yolda giderken olsun hastanede olsun transfer esnasında lsun hep dua ettimrabbim dualarımızı kabul eyledi,inşallah tamamınada erdirir,bakalım bugun keseyi görmeye gdicez,inşallah hersey yolundadır,darısı isteyen herkesin basına tatlım,
niye 1 haftada bitti kız :) ben şimdi arkadaşa söyledim ben haber vercem 1 tane okuyacaksın diye. tamam ablam da okur annem de okur diyiverdi kız :) 3 kişi tamam . annem kardeşim de okur:) ben 1 gün içinde tamamlatırım 30 adet ayetel kursi ve 30 adet fetih suresini. annem kuran okuyor ona da duasını okuturum .
ne zaman başlayalım okumaya duaları ? tedavim başladığı gün mü ?
çok heycanlıyım sultan be... walla hem tamam olucak diyorum hem de ya olmazsalarla boğuşuyorum .
canım sana da bol şans diliyorum . bebişin pıt pıt atan kalbini sağlıkla duy ve gel şeker.. allah yardımcın olsun . büyük sınavdan geçtin . buraya kadar geldin. allah bir nefeste kurtarsın bir solukta kucağına al bebeğini inşallah.
allah bebek bekleyen tüm ana olma hasretiyle tutuşan yüreklerin dualarını kabul etsin .
niy