• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umre için kılınan zorunlu aşılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güvenlikli mi gidiyor nasıl oluyor ?
annem baris zamaninda gitti. turlar oluyor turla gidiyorsun israilde filistinde islam icin onemli ne kadar bina, magara, ören yeri varsa seni gezdiiryorlar.
barış zamaninda tehlikeli yerler degil oralar ya. ben de turistik olarak gitmeyi planlıyorum biraz daha durulsun.
Umre parasıyla bir insan hayatına dokunsun o daha çok sevap 😅
umre cok pahali degil ki, 1250 dolar ve biraz üstü. zorlasan 50 bin etmez ekonomik olanlari
onla kimin hayatina dokunabilirsin? yeni evlenecek cifte bir buzdolabi bir tv alirsin anca. sevabina birinin kirasini odeyeyim desen 3 ayda biter. bir ailenin evini boyatayim desen siva boya daha fazla istiyorlar. kimsenin disinin kavuguna yetecek para degil o yüzden o paraya gitsin gezsin, huşuya ersin daha iyi. ömür boyu hatirlar

Ya eve tıkılmıştık, doktorlar ailelerini bile göremeden yorgun argın aylarca çalıştılar, sağlık sektörü bitti acil durumlara bile yetişemez hale gelmişti. Hala daha asi yaptım pişmanım diyorlar 🫠 Keşke hiç aşının olmadığı bir paralel evreni yan sekmede izleyebilseydik ne diyeyim.

Suudi Arabistan bu konularda inanılmaz derecede katı. Bir yolu olduğunu düşünmüyorum. Kardeşim covid zamanı ordaydı gelmesi de geri dönmesi aşırı zor olmuştu sağlık prosedürlerü yüzünden.
Üstte biri yazmıs bireysel gidince istenmiyor diyr ona da ayrı şaşırdım o nasıl oluyor?
Belki öyle gidebilir

Çok yanlışlardasınız. Türkiye yıllardır çocukları aşılıyor, menenjit, çocuk felci, kabakulak, kızamık, çiçek vb hastalıkları toplumda sıfıra indirmiş durumda. Anne yabancı bir yere gidecek, oraya da 72 milletten insan geliyor, değişik Afrika ülkelerinden gelenler var ve Afrikada çok sayıda acaip virüs çeşidi var. Orda hastalık kaparsa kendisini bir daha göremezsiniz oracıkta düşer kalır götürür bir yere gömerler izini bile bulamazsınız. Daha da kötüsü gelip herkese bulaştırabilir. Aşıyı yaptırmanız gerek.

Ya eve tıkılmıştık, doktorlar ailelerini bile göremeden yorgun argın aylarca çalıştılar, sağlık sektörü bitti acil durumlara bile yetişemez hale gelmişti. Hala daha asi yaptım pişmanım diyorlar 🫠 Keşke hiç aşının olmadığı bir paralel evreni yan sekmede izleyebilseydik ne diyeyim.

Sorsam yarısından fazlası sigara içiyor halkın :KK53: Böyle de komik bir toplumuz. Şimdi başlarlar onla bunun ne alakası var diye. Beni alıntılamadan önce gidin okuyun bakalım sigara hangi kanserleri artırıyor,pıhtılaşmaya nasıl etkili ondan sonra gelin aşı kötüleyin.

Aferin Suudi Arabistan'a. Her geçen gün biraz daha ilerliyor, yakında bizden daha medeni/gelişmiş bir ülke olacak.
Olmamak için gitmeyebilirsiniz mesela. Adamlar kabul etmiyorsa etmiyordur onların ülkesi onların kuralları.

Veliaht Prens Selman gerçekten çok akıllı ve ilerici bir yönetici. Ülkeyi ileriye taşımak ve modernleşmek için çok sayıda adım attı, kadınlara araç kullanma özgürlüğü verdi mesela, adam bence demokratik ve laik bir yönetim de istiyor ama halkın bazısına bunu kabul ettirmek çok çok zor ... yine de bu adam bence büyük adımlar atacak.

Çok yanlışlardasınız. Türkiye yıllardır çocukları aşılıyor, menenjit, çocuk felci, kabakulak, kızamık, çiçek vb hastalıkları toplumda sıfıra indirmiş durumda. Anne yabancı bir yere gidecek, oraya da 72 milletten insan geliyor, değişik Afrika ülkelerinden gelenler var ve Afrikada çok sayıda acaip virüs çeşidi var. Orda hastalık kaparsa kendisini bir daha göremezsiniz oracıkta düşer kalır götürür bir yere gömerler izini bile bulamazsınız. Daha da kötüsü gelip herkese bulaştırabilir. Aşıyı yaptırmanız gerek.

ve aşı reddi yüzünden neredeyse sıfırlanan bu rahatsızlıkların görülme sıklığı maalesef arttı. sorun, aşıyı reddedenlerin kof kafalı çocuklarının enfekte olması da değil; maalesef bu çocuklarının enfekte olmasından daha çok özellikle henüz aşı çağına gelmemiş ya da bazı rahatsızlıklardan ötürü aşı olamayan bireylere taşıyıcı hale gelmeleri.

Hacdan akrabalar tarafından getirilen virüs nedeniyle ( Yıllar önce ) 2 yaşında menenjit geçirmiş eşimin teyzesi 42 yıl yatalak bir hayat sürdü. Konuşma yok yürüme yok. Siz bu konuyu sadece anneniz için açmış olabilirsiniz ama bu konu toplum sağlığını da ilgilendiriyor.

Umreye gitme nedeniniz ile tutumunuz birbiriyle çelişiyor şu durumda.Tam

Merhaba

Annem inşallah şubat ayında umreye gidecek, Arabistan tarafından memnjit olarak geçen dörtlü karma bir aşı zorunlu kılındı. Aşılardan konusunda son uygulamalar ve covid sürecinden sonra sağlık sistemine güvenmiyoruz ve aşı yapılmasını istemiyoruz. Annemin zaten bazı kronik rahatsızlıkları var aşı olmayı hiç istemiyor.Sırf bu sebeple senelerdir hayalini kurduğu umre heyecanı kursağında kaldı benzer süreci yaşayan birileri var mıdır nasıl bir yol izlediniz? Olmamak için ne yapabiliriz?
Avrupa'da da çocuklara kızamık zorunlu. Çivit aşısına şüpheyi anlarım ama uzun yıllardır kullanılan aşılardan endişe etmeye gerek yok gibi. Arkadaşlarımdan çocuklarına hiçbir aşı yaptırmayan var. Şahsi fikri diyeceğim ama çocuğun aklı yetmiyor haliyle, anne baba kendine yaptırmasa tamam ama çocuğa yaptırmamak da bilemiyorum yani. Mesela sınıfta kızamık bulaşsa bu çocuğa ne olacak. Bulasır da yani şu çiçeği vs

Hacdan akrabalar tarafından getirilen virüs nedeniyle ( Yıllar önce ) 2 yaşında menenjit geçirmiş eşimin teyzesi 42 yıl yatalak bir hayat sürdü. Konuşma yok yürüme yok. Siz bu konuyu sadece anneniz için açmış olabilirsiniz ama bu konu toplum sağlığını da ilgilendiriyor.

Umreye gitme nedeniniz ile tutumunuz birbiriyle çelişiyor şu durumda...
Tam dedim ki teyzenizin durumunu duyunca ,fikir verici mantıklı bir yorum

Sonunda yine yurdum insanı olduğunuzuı belli ettiniz, Yargılayıcı üstencil kul hakkı vs en iyi siz biliyorsunuz. Biz sadece bir endişemizi sorduk. Tutumumuz yok, aşıyı da olmaya karar verdik.

Hangi aşılar.tetanos falan ise faydası var.covid ise zaten kafadan iptal edin.ne baskılar görmüştüm ama dayattim olmadım covid.beni aforoz edenler şimdi akıllılık ettin diyor.
sansli olup virus gecirmedigin icin öyle diyorlar. eger asiyi reddedip virus gecirip olenlerden olsaydin arkandan "gerizekali, o kadar dedik yaptirmadi. yazik arkasinda öksüz sabi birakti..vah vah... biz demistik yaaa of yaa keske zorla götürseydik" diyeceklerdi.
annemin aşi karsiti arkadasi vefat etti geride evlenmemis 3 cocugu varken. herkes benzer cumleler kurdu

ve aşı reddi yüzünden neredeyse sıfırlanan bu rahatsızlıkların görülme sıklığı maalesef arttı. sorun, aşıyı reddedenlerin kof kafalı çocuklarının enfekte olması da değil; maalesef bu çocuklarının enfekte olmasından daha çok özellikle henüz aşı çağına gelmemiş ya da bazı rahatsızlıklardan ötürü aşı olamayan bireylere taşıyıcı hale gelmeleri.
Covid aşısının dayatılması ve hızlıca piyasaya sürülmesi sonucu yurtdışında özellikle Amerikada zaten yaygın olan aşı karşıtlığı Türkiyede de arttı. Yılların kanıtlanmış aşılarına bile insanlar uzak duruyor. Ben menenjit geçirdim çocukken ölümden döndüm öyle bir hastalık ama insanlar bilmiyor, bunda da pandemi zamanında dünyada uygulanan aşı baskısını suçluyorum ebeveynlerin cahilliğinin yanında.
Şu anda her gün yeni bir spekülasyon var aşılarla ilgili, Mark Zuckerberg bile çıkıp birşeyler anlatıyor.

Sorsam yarısından fazlası sigara içiyor halkın :KK53: Böyle de komik bir toplumuz. Şimdi başlarlar onla bunun ne alakası var diye. Beni alıntılamadan önce gidin okuyun bakalım sigara hangi kanserleri artırıyor,pıhtılaşmaya nasıl etkili ondan sonra gelin aşı kötüleyin.
Yani bir de aşıyı vücuda şifa olsun diye yaptırdık sanıyorlar sanırım ki memnun kalmamislar. Halbuki toplumun genelinin bulaşının azalması, yoğun bakım oranının düşmesi ve sağlık sistemi ve doktorların iş yükünü azaltması için yapıldı bu. Tıpta her şeyin artı ve eksisine bakılır ve bir karar verilir. Kanser olunca yapılan kemoterapi ve radyasyon da baktığımız zaman ne kadar zararlı. Ya da 8 kere tüp bebek deneyen var, vücuda şifa mi bu? Kondomla zevk alamıyorum diyip kullanılan hormonlu ilaçlarda nedense aynı artı eksiyi sorgulamıyor kimse. Bazı şeylerin sebebi vardır, düşünülüp artısina eskisine bakılıp yapılır ama tabi işin üstünden geçmiş kaç sene, şimdi konuşmak ne kadar rahat. O günleri çok kolay unutmuşuz her şey gibi.

sansli olup virus gecirmedigin icin öyle diyorlar. eger asiyi reddedip virus gecirip olenlerden olsaydin arkandan "gerizekali, o kadar dedik yaptirmadi. yazik arkasinda öksüz sabi birakti..vah vah... biz demistik yaaa of yaa keske zorla götürseydik" diyeceklerdi.
annemin aşi karsiti arkadasi vefat etti geride evlenmemis 3 cocugu varken. herkes benzer cumleler kurdu
Çok şükür bulasmadi da.ama hastanedeyim bilirsin belki.beyne kalbe pıhtı atma olaylari çok fazla arttı.yogun bakım hocasından bile insanlari mahvettiler yorumu duydum.hangintaraf akıllılik etti bilemem l.ama kendi dogrumun arkasında durdum ve pişman değilim

Covid aşısının dayatılması ve hızlıca piyasaya sürülmesi sonucu yurtdışında özellikle Amerikada zaten yaygın olan aşı karşıtlığı Türkiyede de arttı. Yılların kanıtlanmış aşılarına bile insanlar uzak duruyor. Ben menenjit geçirdim çocukken ölümden döndüm öyle bir hastalık ama insanlar bilmiyor, bunda da pandemi zamanında dünyada uygulanan aşı baskısını suçluyorum ebeveynlerin cahilliğinin yanında.
Şu anda her gün yeni bir spekülasyon var aşılarla ilgili, Mark Zuckerberg bile çıkıp birşeyler anlatıyor.

Annemin rahmetli dayısı, ergenliğe girdği yaşlarda geçiridği menenjit yüzünden zekası %25 idi. bu ölçümü de yaşlı bakımevine yatırmak istediğimizde yapılmıştı ve bakımevleri için kabul gören bir oran değildi. söyleyeceklerim bu kadar.

Annemin rahmetli dayısı, ergenliğe girdği yaşlarda geçiridği menenjit yüzünden zekası %25 idi. bu ölçümü de yaşlı bakımevine yatırmak istediğimizde yapılmıştı ve bakımevleri için kabul gören bir oran değildi. söyleyeceklerim bu kadar.
Evet biliyorum ;ölüm, zihinsel engelli olmak ve düşük ihtimalle sağlıklı hayatta kalmak diye doktorum anneme demişşti benim için. Mahalleden bir kız daha yakalanmıstı, o su anda engelli maalesef

Tam dedim ki teyzenizin durumunu duyunca ,fikir verici mantıklı bir yorum

Sonunda yine yurdum insanı olduğunuzuı belli ettiniz, Yargılayıcı üstencil kul hakkı vs en iyi siz biliyorsunuz. Biz sadece bir endişemizi sorduk. Tutumumuz yok, aşıyı da olmaya karar verdik.

Bu endişeden çok nasıl çevresinden dolaşabilirim , üstünden atlayabilirim gibiydi ama yinede siz bilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

Avrupa'da da çocuklara kızamık zorunlu. Çivit aşısına şüpheyi anlarım ama uzun yıllardır kullanılan aşılardan endişe etmeye gerek yok gibi. Arkadaşlarımdan çocuklarına hiçbir aşı yaptırmayan var. Şahsi fikri diyeceğim ama çocuğun aklı yetmiyor haliyle, anne baba kendine yaptırmasa tamam ama çocuğa yaptırmamak da bilemiyorum yani. Mesela sınıfta kızamık bulaşsa bu çocuğa ne olacak. Bulasır da yani şu çiçeği vs

Bulaştı zaten, Almanyada aşı karşıtı çok sayıda insan var yaptırmıyorlar. Covidden önceydi 5 yıl olmuştur yani haberde gördüm Bavyerada okuldan çiçek bulaşan bir çocuk eve getiriyor. Kardeşi çok hastalanıyor, kendisi hastalanıyor hepsi aşısız, anneleriyse ölüyor çünkü kadın da aşısız. Kızamık, çiçek türü hastalıklar yetişkinler için gayet ölümcül, sağlık bakanlığı tonla para koyup aşı çalışması yapıyor ama halkımız da aşı karşıtları da bir acaip . çiçek aşısı 200 yıllık bir aşı mesela, gayet de basit bir aşı neresine karşıtsın kardeşim .... Doktorlara acıyorum gerçekten cehaletle uğraşmak çok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back